Şimdi Ara

İnsansız hava aracı yapımı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
9.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • peki rf ile böyle bir iş gerçekleştirilebilirmi yani yerden bir anten alıcıya baglansa verici ile aradaki mesafe 30km ve daha fazla olcak şekilde artırılabilir mi

• burdakı vıdeoları ınceleyebılırsın

ıyıbır el yapımı anten ve bır canak anten ve bu canak anttenı ucaga yonlendırecek bır sıstemle 80 90 100 km mesafelere rf ıle ulasılabılır

• FPS TR'kopterden bahsed'onuz s'z klavyeye ne oldu mk ?D
  • ARKADAŞIN DÜŞÜNMESİ BİLE BAŞARI
  • quote:

Orijinalden alıntı: lambdam

Merhaba arkadaslar baslıktada belirttigim gibi bir inasısız hava aracı yapmak istiyorum bir çok şeyi kafamda oluşturdum ama gelin görün ki bilgisayar kontolü ve alıcı verici devresi üzerinde problem yaşıyorum.Sizlere bir kaç sorum olacak:
    1-Böyle birşey için nasıl bir sistem kullanmalıyım ki 80-150 km gideri olsun ve o mesafeden görüntü ile bilgi aktarabilsin(3g,gprs yada buna benzer şeylermi)
    2-Bilgisayar kontrlü için ne yapmam lazım
    3-Askeriye ile başımın belaya girmemesi için ne kadar mesefede serbest uçuş yapabilirim bu arada başım belaya girsin yada girmsin en uzak sistemin nasıl yapılacagını halen merak ediyiroum
    eger bu iki soruya cevap verirseniz çok sevinirim ve bu arada elektronik mezunu olsugum için bu tür sistemleri kendimde yapabilirim en azından bir kaynaktan yada bilgiden ama nasıl yapacagıma dairde bir bilgi verriseniz sevinirim.Teşşekürler

http://www.robitshop.com/Insansiz-Hava-Araclari,LA_330-2.html#labels=330-2 görmediysen bi bak

• Arkadaş öyle bir şey istiyor ki ankayla aynı özelliklere sahip

öncelikle böyle bir cihazı pic ile yapamazsın dostum o kadar basit mi

öncelikle 80-150 km menzil sağlayacak batarya ve motorun ağırlığı yarım metre bile kaldırmaz o cihazı

ikincisi kontrol için ise ne aurdino nede pic vs işinizi görür size tam teşekküllü bir entegre lazım ayrıca bu entegreye bağlı mesela motor sürüler , haberleşme birimleri , güç birimleri lazım
  • mfatih1905 kullanıcısına yanıt
    ne olmuş aynı seyleri bende ıstıyorum kardesım ve mumkun olmayacak seyler degıl
    tabı bıraz malıyetlı okadar
    oyle muhahahah ... diye gülmek yakışmıyor bence
    arkadasın dusunmesı bıle güzel bır fırık aslında ama ne yazıkkı ulkemızde bu tur seyler cok alay konusu oluyor onun ıcın kızıyorum
    neden bır ankamız yoktu daha once sımdı var pekı daha once olsun ıstemezmıydık ???
    ve bır gun gelecek bızde bu tur sıstemlerı günlük hayatta kullanıyor olacağız sadece uzuldugum yer ıse cok gerıdeyız hem teknolojı olarak hemde kafa yapısı olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: japon_japon

ne olmuş aynı seyleri bende ıstıyorum kardesım ve mumkun olmayacak seyler degıl
    tabı bıraz malıyetlı okadar
    oyle muhahahah ... diye gülmek yakışmıyor bence
    arkadasın dusunmesı bıle güzel bır fırık aslında ama ne yazıkkı ulkemızde bu tur seyler cok alay konusu oluyor onun ıcın kızıyorum
    neden bır ankamız yoktu daha once sımdı var pekı daha once olsun ıstemezmıydık ???
    ve bır gun gelecek bızde bu tur sıstemlerı günlük hayatta kullanıyor olacağız sadece uzuldugum yer ıse cok gerıdeyız hem teknolojı olarak hemde kafa yapısı olarak

Hocam ben elektronik bilgisayar öğrencisiyim

arkadaşın fikriyle dalga geçmedim hepimizin böyle hayalleri var ve ben bir kaç askeri fikrim üzerinde çalışıyorum

arkadaşın bahsettiği şeyin maliyetini bir kenara koyarsak mühendislik olarak gerçekten çok zor

aracın iskeletini yapmak için sağlam bir tornacı ustasına , elektronik ve mekanik işleri için ise bir ekibe ihtiyaç var

olayın en zor yanı ise enerji kaynağı bu menzili ancak içten yanmalı bir motor sağlar elektrik motoru sağlayamaz çünkü bu araca koyacağımız aküler çok fazla yer kaplar ve ağırlık yapar

daha gerçekçi olmak lazım oturup hesabı kitabıyla bu işi yapmak lazım ama arkadaş eğer hobi maksatlı bir şey arıyorsa quadcopter yapabilir

• tabi mutlaka bılgı bırıkımı gerekiyor ama hazır modüller ıle de tamolmasada o mesafeye ulasılabılır oldu artık teknolosı ılerıde bız gerıdeyız sadece :(
  • Öyle muhakkak teknoloji çok ilerde daha bizler elektronik malzeme bulamıyoruz çoğu şeyi ne zorluklarla çinden getirtmeye çalışıyoruz
  • Tr adına konusalım hala kalıtelı 3G görüntüsü alamıyoruz altyapı sıkıntılı ancak sız yurt dısındaymıssınız o zaman 3G mantıklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RF ile ilgili 15 km mesafeye kadar haberlleştim bir projemde mesafeye göre modüller farklıdır 15 km yeterlimidir bilemiyorum sizin için .

ege
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.