Şimdi Ara

İnsansız hava aracı yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
9.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar baslıktada belirttigim gibi bir inasısız hava aracı yapmak istiyorum bir çok şeyi kafamda oluşturdum ama gelin görün ki bilgisayar kontolü ve alıcı verici devresi üzerinde problem yaşıyorum.Sizlere bir kaç sorum olacak:
    1-Böyle birşey için nasıl bir sistem kullanmalıyım ki 80-150 km gideri olsun ve o mesafeden görüntü ile bilgi aktarabilsin(3g,gprs yada buna benzer şeylermi)
    2-Bilgisayar kontrlü için ne yapmam lazım
    3-Askeriye ile başımın belaya girmemesi için ne kadar mesefede serbest uçuş yapabilirim bu arada başım belaya girsin yada girmsin en uzak sistemin nasıl yapılacagını halen merak ediyiroum
    eger bu iki soruya cevap verirseniz çok sevinirim ve bu arada elektronik mezunu olsugum için bu tür sistemleri kendimde yapabilirim en azından bir kaynaktan yada bilgiden ama nasıl yapacagıma dairde bir bilgi verriseniz sevinirim.Teşşekürler

• bu dedigini gerceklestirirsen askeriyeyi birak amerika israille basin belaya girer calistigim fabrika boyle biseyi yapmak icin kac ay kac muhendis arge calismalariyla ugrasti ama fabrikani %47 amerikanin.
    sonuc olarak okadar kolay degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yooo . gayet basit yapmak . ancak gizlemek sorun olan. çok özel şifreleme ve baglantı hızları gerekli falan filan.
  • cevaplar için teşşekkürler arkadaşlar ama ben gizlilik konusunda falan suan çok endişelenmiyorum ingilterede yaşadıgım için.çünkü böyle bir şey yapıp burda uçursam adamlar en fdazla gelecek beni sorgulayacak sonra ya bırakacak yada devlette bir pozisyon önerecek :D neyse bunu bir kenara bırakım menzil konusunu ve diger soruların cevaplarını verebilirmisiniz.
    1-Böyle birşey için nasıl bir sistem kullanmalıyım ki 80-150 km gideri olsun ve o mesafeden görüntü ile bilgi aktarabilsin(3g,gprs yada buna benzer şeylermi)
    3-Askeriye ile başımın belaya girmemesi için ne kadar mesefede serbest uçuş yapabilirim bu arada başım belaya girsin yada girmsin en uzak sistemin nasıl yapılacagını halen merak ediyiroum
  • Başlıkta benimde mesajım bulunsun bir zamanlar yapmayı isteyipte vakit ve para olanağım olmadıydı. Zor değilse yapmayı bende düşünebilirim
  • şey yapabilirsin. uçan bir balon . gps ve cep telefonu sistemli . hedefine varacak . foto çekecek. sonra geri gelecek. az yakıt. yakalanma riski ucan cisim radarı dışında görsel durumlar dışında düşük.
  • quote:

Orijinalden alıntı: why_living

şey yapabilirsin. uçan bir balon . gps ve cep telefonu sistemli . hedefine varacak . foto çekecek. sonra geri gelecek. az yakıt. yakalanma riski ucan cisim radarı dışında görsel durumlar dışında düşük.

kucuk ucak tarzı bişey yapmayı denesek 1-1bucuk metre kanat acıklığı olan birşey. Kamera olarak ıp kamera kullansak birde gps yerleştirsek bunları anakart tarzı birşeye bağlasak vericiden alıcıya giden dalga genliğini küçük tutup frekansını GHz-MHz mertebesinde tutsak alıcıda bilgisayara bağlı olsa bunları bir yazılımın üzerinde görsek. Yani böyle birşey mümkünmüdür ? Menzil olarak 50-100km'yi görürmüyüz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• http://www.defence.pk/forums/turkey-defence/233458-bayraktar-mini-uav-short-range-reconnaissance-surveillance.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus1881 -- 27 Mart 2013; 0:38:26 >

• Ben halen ne kullanmamız gerktigini anlamadım böyle bir mesafe kontrolü için yardım edebilecek you mu?
  • Beyler benim aklımda böyle birşey var tabi 3g Havada çekerse mümkün bunu kullanmak. Evden uçağın bilgisayarına girip yazılım ile kontrol etmek sanırım şuan için en basiti

Edit: Dc motor uçağın gitmesini sağlayacak olan itme gücünü sağlayan motor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellolef -- 27 Mart 2013; 15:04:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellolef

Beyler benim aklımda böyle birşey var tabi 3g Havada çekerse mümkün bunu kullanmak. Evden uçağın bilgisayarına girip yazılım ile kontrol etmek sanırım şuan için en basiti

mini pc den kastın nedir ve bu alet kaç bin ft çıkcak 3g çekmesi biraz zor gibime geliyor ve hadi çekti digelim ilk tap için iyi ama ondan sonra onu şifrelemesi falan çok zor olmaz mi

• quote:

Orijinalden alıntı: lambdam

Merhaba arkadaslar baslıktada belirttigim gibi bir inasısız hava aracı yapmak istiyorum bir çok şeyi kafamda oluşturdum ama gelin görün ki bilgisayar kontolü ve alıcı verici devresi üzerinde problem yaşıyorum.Sizlere bir kaç sorum olacak:
    eger bu iki soruya cevap verirseniz çok sevinirim ve bu arada elektronik mezunu olsugum için bu tür sistemleri kendimde yapabilirim en azından bir kaynaktan yada bilgiden ama nasıl yapacagıma dairde bir bilgi verriseniz sevinirim.Teşşekürler

microişlemcisiz bunu yapamazsın 80-120km imkansız baya büyük bir anten kullanman gerekir onunn yerine arduino ethernet shield veya gprs shiledi araştır

• quote:

Orijinalden alıntı: Majardoma

quote:

Merhaba arkadaslar baslıktada belirttigim gibi bir inasısız hava aracı yapmak istiyorum bir çok şeyi kafamda oluşturdum ama gelin görün ki bilgisayar kontolü ve alıcı verici devresi üzerinde problem yaşıyorum.Sizlere bir kaç sorum olacak:

microişlemcisiz bunu yapamazsın 80-120km imkansız baya büyük bir anten kullanman gerekir onunn yerine arduino ethernet shield veya gprs shiledi araştır

ben mikro işlemci kullanmaya karşı degilim yani kullanabilirim ama nasıl bir program yazmak lazım bunun için ve ben yapabilirmiyim bunu programlama ve eletronik bilgim yeter sanıyorum ama ne kadar bir şeyden basseettigimizden emin degilim birde en fazla ne kadar mesafeye ulaşabilirim

• quote:

quote:

Beyler benim aklımda böyle birşey var tabi 3g Havada çekerse mümkün bunu kullanmak. Evden uçağın bilgisayarına girip yazılım ile kontrol etmek sanırım şuan için en basiti

mini pc den kastın nedir ve bu alet kaç bin ft çıkcak 3g çekmesi biraz zor gibime geliyor ve hadi çekti digelim ilk tap için iyi ama ondan sonra onu şifrelemesi falan çok zor olmaz mi

Sanırım haklısınız 3g'nin çekmesi biraz zor olur İngiltereyi bilmiyorum ama bu adada (Kıbrıs) çekmez. Arkadaşların dediği gibi mikroişlemci'lere bakmamız gerek benimde aklıma soktunuz şu insansız hava aracını

• quote:

quote:

quote:

Sanırım haklısınız 3g'nin çekmesi biraz zor olur İngiltereyi bilmiyorum ama bu adada (Kıbrıs) çekmez. Arkadaşların dediği gibi mikroişlemci'lere bakmamız gerek benimde aklıma soktunuz şu insansız hava aracını

peki nasıl bir mikroişlemciden bahsediyoruz ve ne şeklde programlanmalıdır ,mesafesi ne akadar olur size zahmet biraz daha bilgi verebilirmisiniz bu konu hakkında ben dde keendi bildiklerimi geliştrieyim teşşekürler

• eger arduino gsm shield kullanırsan gsm şebekisinin oldugu her yerde eger arduino ethernet shiled kullanırsan internet olan her yerde ethetrnet shielde üzerine modem baglamak gerekir bu nedenme agırlık yapacaktır bu yüzden bu projeni uygun olmaz eger vınn kullanırsanız yüklü miktarda fatura gelir :) almadan önce iyice araştır
  • quote:

Ben halen ne kullanmamız gerktigini anlamadım böyle bir mesafe kontrolü için yardım edebilecek you mu?

Arkadaşım ingiltere hükümeti konusundaki yazınız çok iyiydi. Eğlendim sağolun. Şimdi size yardımcı olmak için şunu söyleyebilirim. Zaten yapılmış birşeyi arıyorsunuz. Youtube a girin nastycop420 yazın blacksheep adlı grubun yaptıklarını inceleyin. 2000 dolara kit halinde sattıkları urun 50km fpv ile 300km ye kadar da normal ucuş menzili sunuyor. Ayrıca içinde fail safe ve gps de barındırıyor. Bir de 808 keyring camera fpv diye arama yaparsanız işinize çok yarayabilecek forum ve bilgi kaynakları bulabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

peki nasıl bir mikroişlemciden bahsediyoruz ve ne şeklde programlanmalıdır ,mesafesi ne akadar olur size zahmet biraz daha bilgi verebilirmisiniz bu konu hakkında ben dde keendi bildiklerimi geliştrieyim teşşekürler

Malesef benimde pek bir bilgim yok mikroişlemciler hakkında

• fpv sistemlere bakiniz iyi bir yer istasyonu verici alici kitleri ve yer istasyonunda el yapimi anten ve anten takip cihazi ile anlik olarak 80 90 km ulasilabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turkcel 3g gözz diye bi kamera vadı ondan takarsın :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.