Şimdi Ara

İnsignia alınır mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
3.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki çok yakar diyorsunuz Bose ses sistemi olan başka araç var mı f/p yönünden önerebileceğiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HanDar05 kullanıcısına yanıt

Hocam araç tam bir performans makinesiydi, motor yazılıma da müsaitti, manuel şanzımanla uyumu da çok iyiydi. Ben çok memnundum her anlamda, ama makyajlı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, motorun tork değeri kağıt üzerinde daha iyi görünmesine rağmen otomatik şanzıman aracın performansını resmen törpülüyordu. Tampon konusunda bişey diyemeyeceğim, hiç başıma gelmedi önden dokundurma. Afl sorunu hiç yaşamadım o yüzden, aracın tek gördüğüm sorunu ABS sensör kablolarının çabuk deforme olmasıydı, başka da hiçbir şekilde arıza sebebiyle servise gitmedim kullandığım 50 bin km boyunca.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zafer Ege

Peki çok yakar diyorsunuz Bose ses sistemi olan başka araç var mı f/p yönünden önerebileceğiniz

Yakar ama değer yaktığına, bose ses Sistemi markadan markaya farkedebilir kalite olarak, kullanılan komponentler değişiyor çünkü. Yani insigniadaki bose ile x markasındaki bose ses kalitesi farklılık gösterebilir.

• 2014 model ve üstü 170 + tam otomatik şanzıman alın derim. Insignia biraz yakar ama kaliteli arabadır, parasının hakkını verir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volvo S40 bakın hocam ses sistemi güzel. Performans olarak biraz yetersiz gelir, yakıtı da üzmez.
  • shkoksal kullanıcısına yanıt
    insignianın rakibi ford focus değil mondeodur.
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Insignia'nın rakibidir şeklinde paylaşmadım zaten.
    mondeo kasa s60ın ses sistemi kötü yani?
    200bine bana bir tane ilan atar mısın dizel S60 Powershift şanzıman da olmasın lütfen.
    o zaman ses sistemi iyi diye ford focus 2 platform s40 mı alsın 200bine ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 5 Aralık 2020; 11:56:46 >
    200bin değil ki, en temizini 140 civarına alır. S40 her anlamda iyi bir araba sadece ses sistemi açısından değil. Ayrıca konu sahibi ses sistemine önem veriyor ki ben de çok önem veririm bu konuya.
    2 sene kadar bende kullandım sanırım bose ses sistemi vardı gerçekten kaliteliydi.
  • Erzurum'un kışında 13 litre yakıyor biraz yakar diyenlerin yakıt anlayışı çok farkli , araba çok güzel ama yakıt çok can sıkıcı benzinde . Bu araba şehir içi benzinde 10 litre aşağısı zor yaka r

• quote:

Orijinalden alıntı: FrankGallagherx

Erzurum'un kışında 13 litre yakıyor biraz yakar diyenlerin yakıt anlayışı çok farkli , araba çok güzel ama yakıt çok can sıkıcı benzinde . Bu araba şehir içi benzinde 10 litre aşağısı zor yaka r

Biz de yakmıyor demedik zaten, bilakis 10 litre civarı yaktığını söyledik. Yakıtla ilgili sıkıntı oluyorsa zaten bu arabaya hiç bulaşmamak lazım, 1.5 dizel cliolar falan az yakıyor, onlara bakmak lazım.

• İstanbul içi 7.5 litre yakıyor 1.6 CDTI 136 HP AT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canlee89 -- 5 Aralık 2020; 12:41:40 >
  • canlee89 kullanıcısına yanıt

Bence böyle bir araç için gayet güzel bir değer.

• murmuro M kullanıcısına yanıt
    Evet normal buna yüksek diyenler var ama aracın ağırlığı diğer segmentlerine göre çok yüksek 1550 kg net ağırlığı var yakıt sürücü vs 1700 kiloları görüyor ağır araç o yüzden yakıtı biraz fazla

• farate kullanıcısına yanıt
    Aga LPG ye hiç bulaşma derim
  • Piyasayı takip etmiyorum, o fiyata hangi modeller alınır net bir bilgim yok. Bunu baştan söylemek isterim.

Herkes tek bir motordan bahsetmiş, böyle olunca da kimi çok yakar demiş, kimi İstanbul için 7.5 litre yakıyor demiş.

O bütçeyle alınabilecek 4 motordan bahsedilebilir :

1. 2.0 CDTI 160ps (Edition ve Edition Elegance'da 130ps'lik versiyon var)
    2. 1.6 CDTI 136ps
    3. 1.6 Ecotec 180ps
    4. 1.6 SIDI 170ps

Bu motorlardan "çok yakar" denebilecek tek motor 180ps'lik motordur. Onun dışındakiler beygir gücü, kasa ağırlığı ve tam otomatik şanzıman düşünüldüğünde gayet makul tüketimi olan motorlardır. Hele 1.6 SIDI, muadili motorlardan ciddi biçimde az yakar.

Tüm Insignia'lar muadillerine göre çoğu durumda 0.5-1.5 lt kadar fazla yakarlar, bu da tam otomatik şanzıman kullanması ve bu şanzımanın eski teknoloji olmasından kaynaklanır.

Tekrar ediyorum, bu söylediklerim "muadil" araçlarla kıyaslandığında geçerlidir. Tutar da B segmenti araçlarla kıyaslarsanız elbette tüketim yüksek gelecektir. Ya da 1.6 SIDI "az yakar" dedim diye sürekli dur kalk, sıkışık trafikte 7-8 lt beklerseniz elbette yanılırsınız; ama normal kullanımda SIDI ile bazı turbo-benzinli D segmenti araçlarda olduğu gibi 12-13 litre göremezsiniz.

Opel fanatiği ya da meraklısı değilim, f/p oranı nedeniyle şu an hem 1.6 SIDI, hem de 2.0 CDTI 130ps Insignia kullanıyorum. Çok fazla km yapılmayacaksa ben olsam temiz ve düşük km'li SIDI alırdım, zaten ben öyle yaptım. Evet dizelden çok yakıyor ama abartılı bir tüketimi yok, düşük km ve temizini bulmak kolay. Tüketim farkı açık yollarda hiç üzmüyor ama şehir içi sıkışık trafiğe girildiğinde makas açılıyor. O yüzden km çok fazla olmasa bile kullanılacak güzergahı da düşünerek almakta fayda var. (NOT : SIDI motorda LPG işi çok sıkıntılı ve maliyetli, o yüzden o seçeneği hiç düşünmemek lazım.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 5 Aralık 2020; 13:15:4 >

• Bir ara almaya niyetlenmiştim . Yakıt yüzünden almadım. Bildiğim kadarıyla Insignia motorları lpg de sıkıntı. Isıya gelemiyor. 3 yıl önce lpgye dayanım için çelik sübap değişimi için 4 bine yakın para istemişlerdi.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.