Şimdi Ara

İnsignia gs (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben kesinlikle seviyorum arabayı
    En baba sorun şanzımandı , 50 binlik maliyeti Opel çok uzatmadan karşıladı
    ( ilk kez okuyanlar için sorun şanzıman değil yağlama yapan borudaki çatlaktı , yağsız kaldı gitti )

İkame araç olarak superb passat özellikle çok kullandım

Passat çok tutuluyormuş , 2. Eli kuvvetliymiş , dsg çok seri vites değiştiriyormuş , 1lt az tüketiyormuş beni şahsen cezbetmez
    D sınıfı araç en nihayetinde

Yol tutuş olur , performans olur , sürüş pozisyonu olur , tasarım olur anlatabiliyormuyum bu tarz şeyler olur anlarım
    Direksiyon tepkisi koltuklar vs

Passat daha sessiz deniliyor 120 de direklerden üfürüyor araba , ön direkler sizce de çok dik değilmi ?
    Passat daha yumuşak araç ama opel zaten geleneksel olarak daha sert araçtır
    Passat gidip 55 yanaklı 215 tabanlı lastik koyuyor orta donanıma falan yanlışsam düzeltin
    Bir önceki orta donanım J kasa astra da ( C sınıfı / D sınıfı ) 225 50 17 vardı
    Bunlarla birleştirince Opel elbette daha sert oluyor
    Ama tam yol arabası
    Passat ve superb virajlarda yatırıyor yumuşak geldi bana , insignia daha kararlı
    Üstelik insignia da flexride gibi bir seçenek varki ben çok isterdim
    Pirelli conti gibi lastiklerle değil passat E sınıfı araçlar ile viraja girer çıkarsın
    İlginç bir bilgi geçen bir karşılaştırma videosunda denk geldim insignia SW a6 SW den ya uzun ya aynı
    Sedan olan Boyut olarak superb den biraz daha uzun
    Superb daha uzun görünsede insignia bir önceki nesline göre uzadı genişledi alçaldı daha da sportif bir hal aldı
    Şanzımanı ben çok beğeniyorum direk tercih nedeni benim adıma AT6 aisin
    Cam ile kalkan arka bagaj kapağının otomatik olmaması ise tek kelimeyle fiyasko

Netice ben tuttum insigniayı , astra ile başlayan Opel kullanma durumunda benim için önyargılarım tamamen yıkıldı
    Vw golf için hiç bir şey demem ruhu olan bir araç
    Ama passat kadar düz bir araç ne bileyim

İşin içine hacim şanzıman gibi denkliği bozan unsurlar girmezse ( örneğin mondeo da 1.6 ve altı otomatik olmaması gibi , yoktu diye hatırlıyorum )
    D sınıfında insignia ve mondeo derim şahsen
    Yurt dışında gaz pedalı arızasından aklımı bile aldı ama seviyorum Opel’i

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 11 Nisan 2020; 14:39:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bende 2018 model vardı excellence ısıtma vs sunroof hepsi vardı. Dpf sorunu yüzünden sattım. Araç 3 kez tekledi yolda daha 0 araç. Motor arıza ışığı yaktı. Servis sorunu silip çözdü gibi gösterip her seferinde gönderdi. Bu arada Ankara Opal servisi. Daha sonra araç eski çevikliğini tokluğunu kaybetmiş yumuşamış. Yol tutuş beklediğim gibi değildi, eski insignia daha iyiydi kesinlikle. Motor iyi ama şanzıman çok hantaldı. Kısacası vag grubana yönelin hatta passat derim ben her ne kadar haz etmesemde. Opel alınacaksa psa ile birlikte çıkardığı araçlar alınır bence. Talismana da bulaşmayın donanım olarak o da dolu ama bence passat alın d segmenti düşünüyorsanız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selamolsun1

Hocam yakıt tüketimi ne durumda ? Bir de 165 bg'nin performansı nasıl atik bir araç mı ?
    Aracla pek uzun yol yapamadım. Aracı bursadan alıp ankaraya getirdim yol bilgisayarı 7 litre gösterdi ancak ilk kullanışım olduğu için pek dikkatli kullanmadım 6.5 uzun yol diyebilirim. Tabi bu bilgisayar verisi pompa verisini test edemedim. Şehirici de size bağlı tabi ama 9 litreyi gözden çıkarın. Ben şahsen 165 bg yi gayet de hissediyorum araç çok büyük ve büyüklüğüne bağlı hantal durmasına rağmen oldukça seri bir arac. 0-100 değeri 9.5 sn. Ancak benim araç benzinli tabi bu aracın 1.5t benzinli versiyonu yok denecek kadar az genelde dizel kullanılıyor. Malum sitede Excellence paketi satan da bir kişi var o da aylardır satmaya çalışıyor. Dizel ile benzinli arasında fiyat farkı çok fazla ve donanım olarak da benzinli çok daha önde şu donanımları dizel excellence paketinde almaya kalkissaniz araca muhtemelen 230 240 civarı bir para verirsiniz. Yani aslında ikisi de excellence paket ama bendeki ve ilanda olan bir tane excellence paketteki donanımlar dizeldeki donanımlara çok çok daha fazla.

• vagcılar toplanmış arabayı beğenmiyor, astra j ve bir önceki kasa insgina var bende 1.6 cdti ikiside biri 85 binde biri 160 binde

• werneke W kullanıcısına yanıt
    Zaten dsg’li araçları pek düşünmüyorum açıkçası.opel aracım var zaten şuanda sıkıntı çıkarmadı o yüzden opelden devam etmek istiyorum açıkçası.bide peugeot 3008 var aklımda işte kararsızım.

• harville H kullanıcısına yanıt
    Ben D sınıfı binek araç tercih ederdim suv yerine
    Marka olarak değilde
    3008 yerine 308/508
    Grandlandx yerine astra/insignia
    Tiguan yerine golf/passat gibi
    Bu segmentteki Üreticiler için C ve D sınıfı araçları en önemli ürünleri bence

• Ataberk2468 A kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum birçok dizel arac sürdüm ama böyle dpf sorunu yaşamadım. Bende adana onatcaya götürmüştüm kimsenin umrunda degilsin. Çözüm üretmiyorlar aslında adamlarda haklı fabrika çıkışlı sıkıntı trim konusunda. Sprey silikon falan sıktılar yine fayda etmedi. O zaman sıfır dizel passat 209 demislerdi almadığıma pişman oldum. Kötü arabamı asla degil ama bana görede degil ısınamadım sattım. Bir vw işçiliği asla yok. Yinede alacak arkadas test sürüşü yap iyice incele derim. Karar sizin. Passatta şuan aşırı pahalı deger mi o da var.

• quote:

Orijinalden alıntı: road warrior

2019 eylulde aldim 2020 martta sattim..2018 model exelence paketti
    Bana kalırsa bulaşma neden mi?
    Trim sesi artık çığırından çıktı duymamak icin son ses müzk dinlemeye basladim
    Konfor sıfır(uzun yol hariç) aşırı sert bir araba
    Ic kısımda malzeme kalitesi cok zayıf
    Yakıt sinifina göre fazla
    Dpf illeti sürekli devrede bıktırdı artık servise gidiyorum ne dpf ye ne trim sesine çare buldu umrularinda bile degildi
    Arka stop ve şoför camından su aldi hic yakışmıyor d sınıfı bir arabaya
    Klima aşırı gürültülü
    Daha cok sayabilirimde boşver
    Ama iyi yanlarida var mesela
    Motor cok performansli ve sessiz, ruzgar sesi yok diyebilirim
    Ici cok genis heybetli ve gösterişli yakışıklı
    Ama dpf ve trim sesi berbat insanı arabadan soğutuyor
    Ikinci eli zayif dediler ama iki gunde satmıştım
    Ben opele bulasmam genel anlamda sıkıntılı araclar
    Tercih yine de sizin
    Değerli yorumunuz için teşekkürler.

Genel anlamda sıkıntılı araçlar dediniz. Biraz daha izah edebilir misiniz? Ben de zamanında 0 km Opel aldım.

İnşallah Allah nasip ederse aracımı değiştirebilirsem Opel dışında hangi otomobil markasını önerirsiniz ?

• Bizim yiğen de 2017 grand sport exclusive paketi vardı 1.6cdti.opc paket full+full dü.. Koltuk ısıtma soğutma hafıza Arka koltuk ısıtma hayalet gösterge şerit takip sistemi Sunroof falan filan..

Kimseye al alma demem ama bir araca bir çuval para verip trim sesi duymak nedir, malzeme kalitesi çok iyi değil zaten olsa trimlerden o kadar ses gelmez.. Konforlu bir araçda bana göre değildi..

Opelide çok severim sevdiğim bir markadır eski vectralarıda bolca sürmüş biriyim bana sorsanız bir 2006 vectra daha alman... insignia mı vectra deseler vectra derdim.. Bana göre vectra lar daha kemikli malzeme ve konforu daha iyiydi..

Birde şu doluluk nedir.. Bir araçda olup olmadık gerekli gereksiz her şeyin doldurulması o aracı dolu yapmaz.. Yiğen kasımda sattı aracı onada dedim şu araç 2 senedir sendeydi kaç defa koltuk soğutmayı kullandın yada direksiyon ısıtmayı.. Nerdeyse hiç dedi.. Gerçeğide bu. Alanlarında çoğu kullanmıyor..

Kendimden örnek veriyim pederde passat highline paket var ön koltuklarda masaj kadar var sorsan babam 3 senedir üç dört defa ya kullanmıştır ya kullanmamıştır..

Bir arabada kullanılmayan donanım sadece ilerde sana masraf çıkartıcak senin cebine zarar bir ekipmandan başka bir şey değildir..

Arabada direksiyon ısıtma var dersin sanki sibiryada yaşıyoruz :) neyse kullanmassın toplasan hevesden bir 3-5 kez kullanırsın sonra kalır öyle ilerde o direksiyon ısıtma bir arıza verse komple direksiyon belki ön göğüs sökülmesi demek sana binlerce liralık gereksiz bir masraf demek... Bu kullanılmayan diğer donanımlar içinde geçerli..

Kısaca doluluk kavramının bana göre evrensel bir standartı var üstü opsiyon gerçekden çok ihtiyaç duyuyorsan alınmalı..

İnsignia ya gelince bence başka markalara modellere bak derim..

• darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yorumunuz için.önerebileceginiz araç var mı acaba?

Bendeki insignia excelence ve bir dahaki aracımda mutlaka arka koltuk ısıtmada tercih ederim
    Ne demek kaç kez kullanılıyorki ?
    Şakamı yapıyorsunuz ben İstanbul’da yaşıyorum ki İstanbul mevsim olarak Türkiye için tam ortalama bir yerdir ne çok soğuk ne çok sıcak , ben odun yakarak ısınıyorum ve daha dün akşam yaktım 2-3 hafta daha akşamları falan yakarım
    Kış mevsiminde her sabah 7 de evden çıkarken hava 0 - 8 derece arası falan oluyor , kaç sabah arabanın camı donmuş
    Böyle bir ortamda koltuk ısıtmada direksiyon ısıtmada gayet gerekli donanımlar

Bu zamana kadar varmıydı dersen 20-25 sene öncesine kadarda cep telefonu yoktu bugün olmazsa olmaz
    Kaset çalarlı arabalar vardı düne kadar

Hani yazmışsın ısıtma ile alakalı uzun uzun ama çok boş olmuş , öyle donanım vardır ki kullandıktan sonra vazgeçilmez bilemezsin

Trin sesi olayı ise ben her zaman derim bu araçlar Türkiye’de 270-300 bin civarı diye süper falan değil
    Üretildiği ülkede asgari ücreti 2 sene kenara at alınıyor
    Altı üstü 35-40 bin euro’luk araçlar
    Hani insignia çok trim seslide passat öyle yağ gibi araba falanda değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 11 Nisan 2020; 17:51:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

Bizim yiğen de 2017 grand sport exclusive paketi vardı 1.6cdti.opc paket full+full dü.. Koltuk ısıtma soğutma hafıza Arka koltuk ısıtma hayalet gösterge şerit takip sistemi Sunroof falan filan..

Kimseye al alma demem ama bir araca bir çuval para verip trim sesi duymak nedir, malzeme kalitesi çok iyi değil zaten olsa trimlerden o kadar ses gelmez.. Konforlu bir araçda bana göre değildi..

Opelide çok severim sevdiğim bir markadır eski vectralarıda bolca sürmüş biriyim bana sorsanız bir 2006 vectra daha alman... insignia mı vectra deseler vectra derdim.. Bana göre vectra lar daha kemikli malzeme ve konforu daha iyiydi..

Birde şu doluluk nedir.. Bir araçda olup olmadık gerekli gereksiz her şeyin doldurulması o aracı dolu yapmaz.. Yiğen kasımda sattı aracı onada dedim şu araç 2 senedir sendeydi kaç defa koltuk soğutmayı kullandın yada direksiyon ısıtmayı.. Nerdeyse hiç dedi.. Gerçeğide bu. Alanlarında çoğu kullanmıyor..

Kendimden örnek veriyim pederde passat highline paket var ön koltuklarda masaj kadar var sorsan babam 3 senedir üç dört defa ya kullanmıştır ya kullanmamıştır..

Bir arabada kullanılmayan donanım sadece ilerde sana masraf çıkartıcak senin cebine zarar bir ekipmandan başka bir şey değildir..

Arabada direksiyon ısıtma var dersin sanki sibiryada yaşıyoruz :) neyse kullanmassın toplasan hevesden bir 3-5 kez kullanırsın sonra kalır öyle ilerde o direksiyon ısıtma bir arıza verse komple direksiyon belki ön göğüs sökülmesi demek sana binlerce liralık gereksiz bir masraf demek... Bu kullanılmayan diğer donanımlar içinde geçerli..

Kısaca doluluk kavramının bana göre evrensel bir standartı var üstü opsiyon gerçekden çok ihtiyaç duyuyorsan alınmalı..

İnsignia ya gelince bence başka markalara modellere bak derim..
    Konu sahibinin affına sığınarak :)
    10 senedir bende. Daha tık demedi maşallah.
    Gerçek opeller bunlardı işte :)

İnsignia gs

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• werneke W kullanıcısına yanıt
    Yazdığımı iyi. Anlamamışsın ve cevap veriyim cevap yetiştiriyim aman malımı savunıyım edasıyla yazmışsın..

Ben gerekli gereksiz kısmına takılmadım ama ordan yakalayıp vurmak istemişsin.. Koltuk ısıtmaya dair bir şeyde yazmadım hayal dünyandan uydurmuşsun kaldıki bence de faydalı bir şey koltuk ısıtma..

Direksiyon ısıtma yazdım arkasındada dururum.. Bende istanbulda yaşıyorum burda o Direksiyonu tutamıycak soğukluk da buz gibi bir hava 39 yaşındayım 18 yaşından beri resmi ehliyetli nerdeyse 22 senedir araba kullanırım daha direksiyonda ısıtma keşke olsaydı hiç demedim.. Kaldıki direksiyon ısıtma yeni bir şey değil 90 lı yıllarda çakmak şarjına takılan elektrikli direksiyon ısıtma kılıfları da vardı..

Bunları geçdim sondada dedim donanım gereği fazlası opsiyona girer eğer senin için elzemse direksiyon ısıtma koltuk soğutma opsiyon olarak istersin buna bmw. İndual der mercedes başka bir şey der..

100 kişinin 95 nin kullanmıycağı bir donanım fazla fuzuli. Bir. Donanımdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 11 Nisan 2020; 19:37:30 >

Mal benim değil
    Kiralık 3 sene biner değişiriz , savunma gibi bir derdim olamaz

Kış paketi olunca koltuk ısıtmayla beraber geliyo sanırım direksiyon ısıtma tam bilmiyorum ama

• harville H kullanıcısına yanıt
    İnsignia yı alma demedim asla ama başka modellere bak bence beğenmsessen insignia zaten cepde alırsın passat olur audi a3 sedan a4 a6 olur mercedes c kasa e kasa olur bmw 3 olur 5 olur.. Yok arkadaş ben hepsine bakdım içime sinmedi insignia ya alıcam desende gülegüle kullan hayırlı olsun.

Bakıyorum bakıyorum insignia alıcam diye bişey yok.200 bin bütçem var ona göre bişeyler bulup alıcaz inşallah

• Buradaki sorunların hiçbirini sadece ben yaşamadım sanırım bu benim 4.insigniam 2015 2.8 opc bütün motorlarını kullandım neredeyse gayette güzel araçlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

İnsignia yı alma demedim asla ama başka modellere bak bence beğenmsessen insignia zaten cepde alırsın passat olur audi a3 sedan a4 a6 olur mercedes c kasa e kasa olur bmw 3 olur 5 olur.. Yok arkadaş ben hepsine bakdım içime sinmedi insignia ya alıcam desende gülegüle kullan hayırlı olsun.
    Hocam A3 ile insignia aynı kefeye koymanız bile saçmalık...

Bende Astra Sedan kullanıcısı olarak bir sonraki aracım yine opel olacak ve kesinlikle insignia düşünüyorum. O dolulukta fiyat performans aracı yok... Aynı paraya boş passat almaktansa dolu dolu insignia tercihimdir.

• Veyselovski V kullanıcısına yanıt
    Marka algısı bi vw gibi değil o yüzden önyargı var
    Bende ilk kez 2015 de astra J ile başladım Opel kullanmaya o zaman en güçlü 1.6 dizeldi
    Dedim zaten kiralık ne kaybederimki astra tercih ettim
    Çok sevdim
    Sonra insignia tercih ettim ki filo kiralamada bilenler vardır passat çok daha avantajlı
    Daha uygun fiyat olmasına rağmen passat istemedim
    İyiki de insignia tercih etmişim
    Türlü şanssızlıklar yaşadım şanzıman değişmesine kadar Opel bölümünde takip edenler hatırlar ama olaya mantıklı yaklaşırsak talihsizlikler oldu
    Aynı sorunları farklı markalarda da çoğu insan yaşıyor
    Mercedes bile çok farklı bir nokta da değil

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.