Şimdi Ara

İnsignia mı ? Passat mı alsam sorusunu sonunda çözdüm (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
1
Favori
12.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Her iki aracı da (2012 model) kullanmış biri olarak diyorum ki kesinlikle Insignia.

(NOT: Kıyaslamamı sürüş zevkine göre yaptım. Bana göre insignia = sürücü arabası, passat = yolcu arabası. Biri agresif, keyifli diğeri ise sakin, durağan ve konforlu)

Herkes kendi gereksinimlerine, isteklerine göre karar vermeli. Benim tercihim insignia.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tehchiv

Her iki aracı da (2012 model) kullanmış biri olarak diyorum ki kesinlikle Insignia.

(NOT: Kıyaslamamı sürüş zevkine göre yaptım. Bana göre insignia = sürücü arabası, passat = yolcu arabası. Biri agresif, keyifli diğeri ise sakin, durağan ve konforlu)

Herkes kendi gereksinimlerine, isteklerine göre karar vermeli. Benim tercihim insignia.

Benim aklımda insigniadan önce %80 passat almak vardı,hatta babamla passat bluemotion test sürüşü bile yapmıştım,gözümde passatı okadar çok büyütüyodumki,uçak konforunu arıyodum arabada,arkadaşlar bile gaza getirmişti,ha uçuğa binmişin ha passata bişey farketmez diyolardı,arabaya bindik, ben kullandım,babam arakada,yola çıktım,arka kısımdan yol uğultusu gelmeye başladı,dikiz aynasından babamla göz göze geldik,bişey demeden indik arabadan,babam uğultuyu farkettinmi dedi,evet dedim.belki passatın darbe sönümlemesi,süspansiyonları daha iyidir insigniadan,zorlu bi test yapmak gerek anlamak için,ama sesi içeri niye öyle aldı onu da hiç anlamadım, ozaman vazgeçmiştim passat almaktan,hatta çok üzüldüm niye böle bişey oldu diye,insignia testinden sonra 2-3 senedir onunla yatıp onunla kalktım,kısmette varmış almak,şu an arabaya yolcu olarak kim binerse binsin,inerken aşık olup iniyo.Yeri geldiğinde kuğu gibi süzülüyo yolda,gaza basınca panter oluyo,tek sıkıntım michlen lastiğine alığtığımdan dolayı,sert hamurlu brigston lastiklerine alışamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: yayamaj

quote:

Orijinalden alıntı: tehchiv

Her iki aracı da (2012 model) kullanmış biri olarak diyorum ki kesinlikle Insignia.

Benim aklımda insigniadan önce %80 passat almak vardı,hatta babamla passat bluemotion test sürüşü bile yapmıştım,gözümde passatı okadar çok büyütüyodumki,uçak konforunu arıyodum arabada,arkadaşlar bile gaza getirmişti,ha uçuğa binmişin ha passata bişey farketmez diyolardı,arabaya bindik, ben kullandım,babam arakada,yola çıktım,arka kısımdan yol uğultusu gelmeye başladı,dikiz aynasından babamla göz göze geldik,bişey demeden indik arabadan,babam uğultuyu farkettinmi dedi,evet dedim.belki passatın darbe sönümlemesi,süspansiyonları daha iyidir insigniadan,zorlu bi test yapmak gerek anlamak için,ama sesi içeri niye öyle aldı onu da hiç anlamadım, ozaman vazgeçmiştim passat almaktan,hatta çok üzüldüm niye böle bişey oldu diye,insignia testinden sonra 2-3 senedir onunla yatıp onunla kalktım,kısmette varmış almak,şu an arabaya yolcu olarak kim binerse binsin,inerken aşık olup iniyo.Yeri geldiğinde kuğu gibi süzülüyo yolda,gaza basınca panter oluyo,tek sıkıntım michlen lastiğine alığtığımdan dolayı,sert hamurlu brigston lastiklerine alışamadım.

kardesim bende senin gibiydim ben annemle gitmistim araca bakmaya ilk basta opele baktım ama astrasıydı sonra orda neden insignia deil abi dedirler onu inceledik annemle konforunu falan ama sürüs yapmadık o gün nese bizim burda passta ve audi plazalr aynı kişiye ayit birleşik ilk basta jetta baktım arac oturdumda hantal geldi sonra passta baktım oturdumda arac beni aldıe sesleniodu bana baya bi kontrol ettim hata adama stepme varmı die sordumu hatırlarım adamla fiaatta anlastık kasımın ortasıydı bana demezmi arac 15 aralıkta gelecek beyz 1.6 dizel manuel comfortline mpdeli 55 bin di nese sonra ben ölesine audi standına gectim a 3 sedanı gördüm annemi cardım annemde yanıma gelince satıcı yanımıza yanastı ve kardesim ablam arac söle böle anlatı kafam yatırdı aracı o da dizeldi ama otom. 89 binliralık aracı ban 106 bin dedi ve düstükten sonra 72 bine bırakırım dedi mercedeste c 180 e 121 de 82 düsürdü amg paketi 3 arasında kafam gidip geliodu hangisini alsamdie ama audi daha yatkın geliodu sonrada passat ama kasa deisimi olcanı söylemislerdi ondan soğuduk cünkü biz aracı 5 sene satamıyoz audi derken kasa yeni en az 7 sene kasa deişmez flan kafam ona yatarken kardesim insigniaya nie bakmıyosun dedi o dedi ertesi, gün abi size insignia verelim die aradılar e nasıl olcak falan dedim c.tesi teste randevu verdiler annemle gittik aracı ortalama mıcırlı yolda 1-1.5 km sürdüm satıcıda 1.5 sürmüstür parkur a giderken aracı adam sürerken limitini zorladı aractan ben korktum ama gidisi süper ses yok vs vs ben sürdüm mobilet gibi sürüsü vardedim aracın anneme sürürttüm annemde araca güzel dedi sonra gittik ofise ben dedim fullü olcak manuel olcak dedim ama renk gre ve siyah istiodum adamda manueli napacan herkes otom isitiı snede otom al bak pisman kalmassın hem manuel yok elimizde dedi bendedim yakıtı hangisi az yakardedim manuel az yakar oda 1.5-2 fark ettirir dedi ama otm .keyfi var bende olsundedim adam ben bi arastıram fabrikadan bulabilcezmi dedim annem beyaz die tuturdu ve bizim iş baya zora girdi adam abla beyazı nasıl bulcaz dedi biz fiaatta anlastık anlasmadılk derken kalktık eve gitik adam 2 gün sonra bayiden tel geldi abi kasım girisli gemide var orda bitane beyaz manuel cosmo var dedi ayır o aracı dedim hemen ayırdılar bende aracın fiatını 54 binden assa düsürmek icin firmada tanıdık birini aradım en sonunda buldum yiğenimin yakın arkadasını aracı 51950 tlye anlaştık kasımın da arac 20 kasım gibi geldi ben parayı 23 aralıkta adamlara ödedim aracı aldı m vede süper arkadaslar e dediler bunumu aldın bi bindiler yuh adamlar arabyı yapmıslar yaw dedi onasıl gidis ve sessizlik dediler bende böle suan memnunum yakıtıda az yakıyo 8.3 lt ortalamam var suan daha ne isteyem aractan konforu var albenisi var ee allahtan dier araclardan birini almadıma şükrediyorum hele alsam c serisini yeni kasada cıkcı icim icimi yerdi nie aldım die hec olmasa opel 2 sene deişmez dedi o da sorun olmazs zaten bide neyi karsılastırıyoz dierinin fulüne göre cosmo daha dolu bir arac artı vatandasta motr gücüde var bunlar bile opel almaya yönlendirir adamı

bende senin gibi dier 2 aracım dada michlen var onun yumusaklı bu sert lastikte baya adamı yadırgama yapıyo lastik sesi falan deiştirmek istiom ama lastikler 2750 tl bulcak 4 ü elinmdeki lastiklerede bin tl bile vermezler bende bu aradaki farkı ödeyemiceme göre 4-5 sene kullanırım bu lastikleri baska yapacak bisey yok gari

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muti1 -- 29 Mayıs 2014; 14:39:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ''passat yerine başka bir araca bindirmişler seni'' yorumuna baya güldüm:)
  • Bende izlenimlerimi anlatayım uzun yıllar opel astra kullanıcısı olarak sonra marka ve segment değiştirmek istedim çok düşünüp araştırdım ve B7 passat aldım 2013 yılında sıfır ayarında 3500 km de otomatik comfortline 1.4 arabadan şöyle bahsedeyim sade ama güzel bir araba lakin öyle arabada hani insanlar artık bazı özellik yada görsellik ister öyle şeyler yok .Fakat beni üzen 5 ayda 2 kere arabamdan multimedya sistemimin çalınması oldu . İlkinde de 4.500 tl ve 8 gün servis -- ikinci de 12000 tl lik hasar ve 13 gün servis te yatması yüzünden arabadan soğudum ve döndüm dolaştım tekrar sıfır insignia cosmo 1.6 turbo otomatik aldım . Yani şunu söyleyeyim ikiside konforlu ama insignia daha modern ve agresif bir dış görünüme sahip bunu iç donanımında da görüyorum
    teknolojiyi daha çok hissediyorsunuz ve farklı bir arabada olduğunuzu hissettiriyor size. Gündüz farları ve arka stoplar çok şık hele AFL bir harika ses sitemi müthiş BOSE ses sitemi var bende stil paket 19 jant deri koltuk yakıt arada fark yok gibi ama olsada passat 1.4 122 bg insignia 1.6 170 bg yani kıyaslanacaksa bunları da göz ardı etmemek lazım. Bana göre İnsignia daha iyi bir seçim ama zevkler ve beklentilere göre değişebilir bu seçenekler:) selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: alper023

Bende izlenimlerimi anlatayım uzun yıllar opel astra kullanıcısı olarak sonra marka ve segment değiştirmek istedim çok düşünüp araştırdım ve B7 passat aldım 2013 yılında sıfır ayarında 3500 km de otomatik comfortline 1.4 arabadan şöyle bahsedeyim sade ama güzel bir araba lakin öyle arabada hani insanlar artık bazı özellik yada görsellik ister öyle şeyler yok .Fakat beni üzen 5 ayda 2 kere arabamdan multimedya sistemimin çalınması oldu . İlkinde de 4.500 tl ve 8 gün servis -- ikinci de 12000 tl lik hasar ve 13 gün servis te yatması yüzünden arabadan soğudum ve döndüm dolaştım tekrar sıfır insignia cosmo 1.6 turbo otomatik aldım . Yani şunu söyleyeyim ikiside konforlu ama insignia daha modern ve agresif bir dış görünüme sahip bunu iç donanımında da görüyorum
    teknolojiyi daha çok hissediyorsunuz ve farklı bir arabada olduğunuzu hissettiriyor size. Gündüz farları ve arka stoplar çok şık hele AFL bir harika ses sitemi müthiş BOSE ses sitemi var bende stil paket 19 jant deri koltuk yakıt arada fark yok gibi ama olsada passat 1.4 122 bg insignia 1.6 170 bg yani kıyaslanacaksa bunları da göz ardı etmemek lazım. Bana göre İnsignia daha iyi bir seçim ama zevkler ve beklentilere göre değişebilir bu seçenekler:) selamlar

güle güle kullan kardesim

bence paassatan daha ii saten kasa deişecek passatın bide ici cok klasik tüm arabalarında aynı iz mekan ve konsolları kullanıyorlar bi fark lılık dıs kasa haricinde hissetmiyosun yazılarını formdaki yeni insignia baslıklı fordada görmek isteriz kardesim

saygılar

• quote:

Bende izlenimlerimi anlatayım uzun yıllar opel astra kullanıcısı olarak sonra marka ve segment değiştirmek istedim çok düşünüp araştırdım ve B7 passat aldım 2013 yılında sıfır ayarında 3500 km de otomatik comfortline 1.4 arabadan şöyle bahsedeyim sade ama güzel bir araba lakin öyle arabada hani insanlar artık bazı özellik yada görsellik ister öyle şeyler yok .Fakat beni üzen 5 ayda 2 kere arabamdan multimedya sistemimin çalınması oldu . İlkinde de 4.500 tl ve 8 gün servis -- ikinci de 12000 tl lik hasar ve 13 gün servis te yatması yüzünden arabadan soğudum ve döndüm dolaştım tekrar sıfır insignia cosmo 1.6 turbo otomatik aldım . Yani şunu söyleyeyim ikiside konforlu ama insignia daha modern ve agresif bir dış görünüme sahip bunu iç donanımında da görüyorum

Hayırlı uğurlu olsun.

Bende Astra J aracımı 2011 - 2014 arası kullanıp D segmentine geçmek istemiştim, önce Ankara ya gidip premiumlara baktım; yeni C180, 320ED ve 520ED denedim ancak şunu net olarak anladım ki premium olacaksa konforu ve kalitesi net olarak iyi olmalıydı ve bu yüzden ibre 520 ye kayıyordu (çünkü 3 serisinde orta konsolda bazı malzemeler araca yakışmıyordu, konsol sert darbelerde ses yapıyordu ve aracın rüzgar yalıtımı-darbe emişi pek de iyi değildi) onunda benim için gereksiz büyüklüğü ve tatminkar bir donanım için en az 200.000 Lira vermem gereği, buna rağmen çok da direkt olmayan direksiyonu ile ağırlık altında yokuşlarda vb yeryer ezilen 1.6 motoru yüzünden vazgeçmiştim.

Daha sonra memlekete dönünce "Astra bile çok keyifli bir de Insignia yı deneyeyim" dedim, o zamana kadar Insignia yı hiç denememiştim çünkü özellikle içi görünüm olarak büyük bir Astra ya benziyordu ancak araç artık yenilenen tasarımı ile ilgimi çekmeye başlamıştı, test edince aracın subjektif detaylar dışında sürüş keyfi ve konfor seviyesinin 3 ve C serisinden aradaki fiyat uçurumu kadar geride kalmadığını görünce aracı gözü kapalı biçimde aldım, kısa bir süre önce ş.içi - orta mesafeler için kardeşimle ortak kullanacağımız bir de Golf 7 almıştım ancak Vw de Golf dışında içimin ısındığı bir model daha olmadığından (CC eski neslinde çok güzeldi, eşim CC istedi ama yenisinin dışı bana eski gibi görünüyordu) Passat a 1-2 kere baktım ama ciddi düşünmedim, araçtan hayli memnunum, Golf de mesela bazı detaylar modelin eskiye dayalı birçok tecrübeye sahip olduğunu düşündürüyor ve bu açılardan Insignia dan alt sınıf olsa da daha iyi olabiliyor ama geriye kalan herşey için Insignia üst sınıf olduğunu açıkca belli ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: muti1

quote:

güle güle kullan kardesim

bence paassatan daha ii saten kasa deişecek passatın bide ici cok klasik tüm arabalarında aynı iz mekan ve konsolları kullanıyorlar bi fark lılık dıs kasa haricinde hissetmiyosun yazılarını formdaki yeni insignia baslıklı fordada görmek isteriz kardesim

saygılar

eyvallah teşekkürler
    dikkate alacağım önerinizi selamlar

• alper023 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Yeni motorun yakıt tüketimini çok merak ediyorum ve bu benim için belirleyici bir etken olacak. Bu konuda bilgi verebilir misiniz? Bir de elegance edition ile cosmo arasında 7-8 bin TL lik fark vermeye değer mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: @immortal

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Yeni motorun yakıt tüketimini çok merak ediyorum ve bu benim için belirleyici bir etken olacak. Bu konuda bilgi verebilir misiniz? Bir de elegance edition ile cosmo arasında 7-8 bin TL lik fark vermeye değer mi?

yeni insignia baslındaki yazıları oku az cok bilgi sahibi olursun kardesim insignia candır

ekonomilk durumun musaitse ver cosmo al farkı var

• quote:

Orijinalden alıntı: @immortal

1.4 motorda ısrar edilmediği sürece donanım Cosmo olmalı. Zamanında atmosferik 1.6 ile Cosmo satan Opel'e şu an Cosmoyu 1.4 ile ve LPG ile satmadığı için şaşırıyorum.
  • @immortal @ kullanıcısına yanıt
    kardeş teşekkür ederim daha 750 km oldu yani şu an yakar tabiki ist şehir içi kısa mesafelerde 9.5 ile 11.5 arası daha uzun mesafelerde test imkanım olmadı pek km yapmıyorum ama konfor ve sürüş keyfi için varsın 1 lt fazla yaksın değermi dersen 3 lt de değer:) donanım konusuna gelince ben deki cosmo +stil paket var
    imkanın varsa değer tabiki dolu araç başka güzel stil paket de kesinlikle olsun 19 jant bose ses sistemi ve deri koltuklar 5700 tl acayip farklı oluyor araç selamlar
     İnsignia mı ? Passat mı alsam sorusunu sonunda çözdüm

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.