Şimdi Ara

İnstagram android kalite düşürme sorunu beni çok üzüyor :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir Instagram sayfası açtık.Sehrimi tanıtayım,fotoğraflar,videolar paylaşayım.İngilizce dil desteği de sunar turistlerin belki gelmesine vesile olurum dedim.

Kaliteyi mahfetti :(

Hevesim korsağımda kaldı.

1080p video 240p yükleniyor o da kasıla kasıla dona dona.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zavallı Instagram developer'ları hangi Android'e optimizasyon kodlasın?

• androidli gariban senin neyine insta bloggeri olmak

• xxCrazyBoyxx01 kullanıcısına yanıt

Tam kalbimden vurdunuz

• ODA İNSTAGRAMIN HALT YEMESİ..

TİKTOK BAYA KALETELİ VİDEOLAR YÜKMÜYOR...

YOKSA ANDROİD TARAFINDA Bİ PROBLEM OLACANI SANMIYORUM..

• quote:

Orijinalden alıntı: mcyusuf21

Tam kalbimden vurdunuz

Iphone al

• Ben kullanmadığım için bilmiyorum.Birçok site kalite düşünüyorda hem Android hem ios için.
    Ama ins. sırf android için düşürüyorsa kendi halt yemesi.Birisi dava açsa bile yeridir.

Forumdaki örnek konu :
    https://forum.donanimhaber.com/android-cihazlarin-instagram-story-kalite-sorunu--147949580-2#150262447

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 12 Eylül 2021; 8:41:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • instagram kamerasını kullanarak mı story çekiyorsunuz?

• Amariga merkezli uygulama Apple'dan aldığı talimat doğrultusunda insanlar Çin/Güney kore telefonu kullanmasınlar diye görüntü kalitesini bilerek iyileştirmiyorlar ve ya kasten bozuluyor.Kapitalizm'in bir parçası.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musetea -- 5 Mart 2022; 23:57:43 >
  • 12 minim var inanılmaz iyi foto çekiyor acaba bu dediğini yapsam mı? Mesela nasıl fotolar çekmek gerek? Para kazanmak için değil hobi olarak düşünüyorum.

• Facebook'un kendi içerik yöneticisi var masaüstünden o kullanılabilir ya da IGTV için direkt instagram.com üzerinden yükleme seçeneği var. En en olmadı 3. Parti içerik yöneticisi siteleri var (Onlypult, later, hootsuite vb.) gibi... Android'e bağlı kalmadan seçenek bol. Bu arada sadece Story'de kalite bozuyor diğer noktalarda bozmaması lazım.

• inanılmaz iyi foto çektiği kısmını unutun hocam. en fazla 1000x1000 piksel çözünürlüğe izin veriyor zaten instagram. fırsat eşitliği yaratmayı amaçlıyorlar sanırım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sriiouss kullanıcısına yanıt

Ne yani profesyonel kamera ile çekip bilgisayardan atsam yine mi kalite düşecek?

• belki yanlış hatırlıyorumdur, yanlış bilgi vermişimdir ama kalite her türlü düşüyor diye hatırlıyorum. tabii piksel kalitesi her şey değildir. instagram'da da olsanız kaliteli bir kamera ile çekilen fotoğrafı ayırt edebilirsiniz. bi yere kadar tabii. yine de kalitenin düşmesi olayı hiç sevmediğim bir dezavantaj benim gözümde.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Allah başka dert vermesin.

• sriiouss kullanıcısına yanıt

Doğru hatırlıyorsunuz hocam. Her türlü kalite düşüyor. Ama android cihazlarındaki temel sıkıntı instagram uygulamasıyla bir fotoğraf veya video çekerken kamera uygulamasının telefonda bulunun kamera uygulaması kadar stabilize çalışmamasından kaynaklanıyor. Yani çekilen fotoyu bozmakla kalmıyor, hem fotoğrafı kötü çekip hem de instagrama yüklerken kaliteyi düşürüyor.

• Kalite düşmesinin temel sebebi optimizasyon. 1500 tane Android telefon var. Bunların her biri farklı Android sürümlerine dağılmış durumda. Bu da yetmiyormuş gibi birbirinden farklı donanım kullanıyorlar. En basitten hepsinin görüntü işlemede kullandığı farklı işlemciler var. iPhone'da ise öyle değil. Toplam 20 iPhone mu ne var şu an piyasada. Instagram ekibi iPhone optimizasyon işini hemen halledebiliyor çünkü cihaz sayısı az ve mimarileri de benzer. Fakat aynı ekip Android işine girerse her çıkan telefon için tekrardan kod yazması ve test etmesi gerekecek. Firmaya çok ama çok ciddi bir yük. Genel bir çözüm geliştirip tüm Android cihazlarında bunu kullanıyorlar. Bu çözüm yine emin değilim ama ekran görüntüsü alıyor. Dosyayı donanım kullanarak işlemek yerine ekran kaydı alıp kendi formatında öyle yayınlıyor. Böyle olunca kalitede yerde sürünüyor.

Instagram odaklı bir işiniz varsa mecburen.

• onboardx O kullanıcısına yanıt

En iyi ihtimalle 9-10 seneye falan alabilirim.Üniversite 2.sinif ögrencisiyim.

• Emre D kullanıcısına yanıt

Amin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.