Şimdi Ara

Instagram, CapCut'ın yerini alacak Edits uygulamasını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Instagram, CapCut'ın yerini alacak Edits uygulamasını duyurdu
    Instagram’ın başındaki isim Adam Mosseri, Pazar günü TikTok'un ABD'de yasal olarak yasaklandığı gün Instagram'ın yakında Edits adlı yeni bir video düzenleme yazılımı sunacağını duyurdu. Mosseri, Instagram Edits'i, ByteDance'e ait mobil video düzenleme programı olan CapCut'ın da ABD'de TikTok ile birlikte yasaklandığı gün duyurdu.

Ayrıca Bkz.Instagram Reels süre sınırı iki katına çıkarıldı

Instagram Edits neler sunacak?

Instagram Edits, kullanıcıların video oluşturup düzenlemesine, videoları Instagram'da paylaşmasına ve Instagram Reels istatistiklerini takip etmesine olanak tanıyacak. Edits, en fazla 10 dakika ve 1080p çözünürlükte video oluşturulmasına olanak tanıyacak. Platform, ayrıca yapay zeka animasyonu, üretken yapay zeka desteğiyle altyazılar ve metin, ses ve ses efektleri, filtreler ve çıkartmalar gibi katmanlar sunacak.

Instagram Edits uygulaması, Apple App Store’da ücretsiz olarak ön indirmeye açıldı. Mosseri, uygulamanın Şubat ayında kullanıma sunulacağını söylese de App Store sayfasına göre 13 Mart 2025’te kullanılabilecek.

Kaynak:https://www.usatoday.com/story/tech/news/2025/01/19/edits-instagram-video-editing-capcut/77829908007/

• Tiktok yasağı 13 saat sürdü bitti bile Günaydın

• Yazık bari 40'ı çıksaydı. (En azından 40 saat hadi ama dostum)

• cap cut şuanda video edit alanında hem kullanıcı dostu olması hemde pratikliği sebebiyle çok büyük ilgi görüyor. Benzer uygulamaların çok şansı yok. Cap cut ta bunu fırsat bilip her güncellemesinde bir özelliğini paralı hale getirmeye başladı. Bu açıdan yeni uygulamaların ücretsiz özellikleri cap cut kullanımını geriletebilir.

• Altüstü birkaç 4K60 kare videoyu birleştireceğim. Normalde bilgisayarda Avidemux ile yapardım ama videoların ikisi dikey çekilmiş olunca direk kare kopyalama ile birleştiremedim. Öyle olunca mecbur dikey görüntüyü küçültüp 4K tuvale yapıştırmak gerekiyor ki tüm videonun işlenmesi ve kare kopyalamaya göre işin çok uzaması demek oluyor. Bilgisayarda başladım işlemeye, kalan süre git gide artıyor. 2 dakika başladı 20 dakika diyordu falan...

Videoları çektiğim telefonda CapCut'ı açtım, seçip içine attım, sıraladım ve birleştirdim videoları. 8Gen3 işlemci ile 2 dakika sürmeyen işlem için 7700HQ işlemcili dizüstümü değiştirme derdinden kurtarıyor CapCut. :D

20 dakikadan sonra bilgisayardaki işlem de bitti sanırım ama ben birleştirdiğim videoyu çoktan yüklemiştim bile.

• Reklamlardan Capcut kullanılmaz hale geldi. Eski tadı yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tekelleşme buna denir nasıl karşı çıkmıyor kullanmayın bence meta dan hayır gelmez

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    capcutda ücretsiz bişi yok artık sol üsttede capcut yazısı oluyor alınacak gibi değil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.