Şimdi Ara

İntegral Değişken Değiştirme Anlatabilecek...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İntegralde değişken değiştirmeyi birkaç örnekle anlatabilecek varmı Arkadaşlar ???

• quote:

Orijinalden alıntı: Erooll

İntegralde değişken değiştirmeyi birkaç örnekle anlatabilecek varmı Arkadaşlar ???

u.vu ∫v.du -> uçak vurdu vapur durdu gibi birşeydi, onun da sırası vardı neye öncelik verip u ya da v diyeceğimiz.. Uzun zaman oldu, unutmuşum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkanth07

quote:

İntegralde değişken değiştirmeyi birkaç örnekle anlatabilecek varmı Arkadaşlar ???

u.vu ∫v.du -> uçak vurdu vapur durdu gibi birşeydi, onun da sırası vardı neye öncelik verip u ya da v diyeceğimiz.. Uzun zaman oldu, unutmuşum ben.

Laptü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • " Laptü" kısmi integralde diye geçiyor kaynaklarda Değişken değiştirme ve dönüşümü sormuştum hocam ben
  • quote:

" Laptü" kısmi integralde diye geçiyor kaynaklarda Değişken değiştirme ve dönüşümü sormuştum hocam ben

haa sen formülü dx'ten dy'e çevirmeyi soruyorsun. Kardeşim tee 2012'de iyi çözerdim o soruları ben, şimdi çok hatırlamıyorum ama tek hatırladığım o soruların ya da denklemin grafiğini çizip istediğim yerden çeker çıkarırdım, integrali parçalardım v.b.
  • quote:

en temel anlamda yanında türevi olan ifadeye u deyip dönüşüm yapıyorsun

mesela (x^2)/4x dx integralinde x^2 = u dersen du=dx.2x dx=du/2x gelir bu ifadeyi yerine yazarsak x gider..

bu tabi en temel örnek ama çoğu soruda bu mantık kullanılıyor.

bi de köklü integraller var onların özel dönüşümü var da pek çıkmıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dimebag--

quote:

en temel anlamda yanında türevi olan ifadeye u deyip dönüşüm yapıyorsun

mesela (x^2)/4x dx integralinde x^2 = u dersen du=dx.2x dx=du/2x gelir bu ifadeyi yerine yazarsak x gider..

bu tabi en temel örnek ama çoğu soruda bu mantık kullanılıyor.

bi de köklü integraller var onların özel dönüşümü var da pek çıkmıyorlar.

Hocam kök olayını anlatabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.