Şimdi Ara

İNTEGRAL HACİM 3 SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
     İNTEGRAL HACİM 3 SORU İNTEGRAL HACİM 3 SORU İNTEGRAL HACİM 3 SORU

• 2.sorunun cevabı ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: dirtylonelycat

2.sorunun cevabı ne

2
  • ilk soruda ortak çözüm yap x=1 de kesişiyorlar sonra ayrı ayrı hacimlerini bul yani 1 den 2'ye bir tane koni oluşacak onun hacmi 1/3

diğeri de 0'dan 1'e küpköky nin karesi onunda integrali yüssü 5/3 x3/5 oradan da 3/5 geliyor toplam 14/15

şuan çizemedim ama anlarsın umarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Mysterious

ilk soruda ortak çözüm yap x=1 de kesişiyorlar sonra ayrı ayrı hacimlerini bul yani 1 den 2'ye bir tane koni oluşacak onun hacmi 1/3

diğeri de 0'dan 1'e küpköky nin karesi onunda integrali yüssü 5/3 x3/5 oradan da 3/5 geliyor toplam 14/15

şuan çizemedim ama anlarsın umarım.

sağol hocam anladım
  • diğerinde de simetriğini çiz . yarıçapı 2 yüksekliği 2 olan bir koni çıkacak toplam hacim 8/3

g(x) ile f(x)'in kesiştiği nokta -1 noktası oradan x eksenine dik indir yarı çapı 1 yüksekliği 1 olan koni olacak hacmi 1/3 bir de alt tarafında simetriği var. 2/3 =toplam taralı olmayan hacim

8/3-2/3=6/3
  • quote:

diğerinde de simetriğini çiz . yarıçapı 2 yüksekliği 2 olan bir koni çıkacak toplam hacim 8/3

g(x) ile f(x)'in kesiştiği nokta -1 noktası oradan x eksenine dik indir yarı çapı 1 yüksekliği 1 olan koni olacak hacmi 1/3 bir de alt tarafında simetriği var. 2/3 =toplam taralı olmayan hacim

8/3-2/3=6/3

hocam bunu çizerek gösterebilirmisin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 biyoloji sorusu
    6 yıl önce açıldı
    Çarpanlara ayırma 2 zor soru
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan262

quote:

diğerinde de simetriğini çiz . yarıçapı 2 yüksekliği 2 olan bir koni çıkacak toplam hacim 8/3

8/3-2/3=6/3

http://www.sketchtoy.com/61179749

Kabataslak çizdim tüm hacimden o taralı olmayan küçük konilerin hacmini çıkarıyorsun bir tanesinin hacmi 1/3.Simetriği de var toplam 2/3

• 1 adana mı
  • quote:

quote:

8/3-2/3=6/3

anladım hocam sağol
  • B
  • quote:

B

aynen b buldum
  • 3.sorunun cevabı ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: forumcu000

3.sorunun cevabı ne

C
  • Dostum 3. sorunun çözümü yazım kötüdür kusura bakma artıkhttp://i.hizliresim.com/ElWql8.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helpfull0 -- 28 Mayıs 2014; 17:51:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: helpfull0

Dostum 3. sorunun çözümü yazım kötüdür kusura bakma artıkhttp://i.hizliresim.com/ElWql8.jpg

sağol hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.