Bildirim
İNTEGRAL HACİM 3 SORU
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
2.sorunun cevabı ne -
quote:
Orijinalden alıntı: dirtylonelycat
2.sorunun cevabı ne
2 -
ilk soruda ortak çözüm yap x=1 de kesişiyorlar sonra ayrı ayrı hacimlerini bul yani 1 den 2'ye bir tane koni oluşacak onun hacmi 1/3
diğeri de 0'dan 1'e küpköky nin karesi onunda integrali yüssü 5/3 x3/5 oradan da 3/5 geliyor toplam 14/15
şuan çizemedim ama anlarsın umarım. -
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.Mysterious
ilk soruda ortak çözüm yap x=1 de kesişiyorlar sonra ayrı ayrı hacimlerini bul yani 1 den 2'ye bir tane koni oluşacak onun hacmi 1/3
diğeri de 0'dan 1'e küpköky nin karesi onunda integrali yüssü 5/3 x3/5 oradan da 3/5 geliyor toplam 14/15
şuan çizemedim ama anlarsın umarım.
sağol hocam anladım -
diğerinde de simetriğini çiz . yarıçapı 2 yüksekliği 2 olan bir koni çıkacak toplam hacim 8/3
g(x) ile f(x)'in kesiştiği nokta -1 noktası oradan x eksenine dik indir yarı çapı 1 yüksekliği 1 olan koni olacak hacmi 1/3 bir de alt tarafında simetriği var. 2/3 =toplam taralı olmayan hacim
8/3-2/3=6/3 -
quote:
diğerinde de simetriğini çiz . yarıçapı 2 yüksekliği 2 olan bir koni çıkacak toplam hacim 8/3
g(x) ile f(x)'in kesiştiği nokta -1 noktası oradan x eksenine dik indir yarı çapı 1 yüksekliği 1 olan koni olacak hacmi 1/3 bir de alt tarafında simetriği var. 2/3 =toplam taralı olmayan hacim
8/3-2/3=6/3
hocam bunu çizerek gösterebilirmisin -
quote:
Orijinalden alıntı: ayhan262
quote:
8/3-2/3=6/3
hocam bunu çizerek gösterebilirmisin
http://www.sketchtoy.com/61179749
Kabataslak çizdim tüm hacimden o taralı olmayan küçük konilerin hacmini çıkarıyorsun bir tanesinin hacmi 1/3.Simetriği de var toplam 2/3
-
1 adana mı -
quote:
quote:
8/3-2/3=6/3
hocam bunu çizerek gösterebilirmisin
anladım hocam sağol -
B -
quote:
B
aynen b buldum -
3.sorunun cevabı ne -
quote:
Orijinalden alıntı: forumcu000
3.sorunun cevabı ne
C -
Dostum 3. sorunun çözümü yazım kötüdür kusura bakma artıkhttp://i.hizliresim.com/ElWql8.jpg
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helpfull0 -- 28 Mayıs 2014; 17:51:16 > -
quote:
Orijinalden alıntı: helpfull0
Dostum 3. sorunun çözümü yazım kötüdür kusura bakma artıkhttp://i.hizliresim.com/ElWql8.jpg
sağol hocam
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X