Şimdi Ara

Intel, 100 milyar dolarlık Ohio tesisinin açılışını 2030'a erteledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Intel, 100 milyar dolarlık Ohio tesisinin açılışını 2030'a erteledi
    Intel, Ohio'daki çip üretim tesisinin açılışını erteledi. Yeni açıklanan takvime göre, ilk aşama artık 2030'da tamamlanacak ve üretim 2030 ile 2031 arasında başlayacak. İkinci aşamanın ise 2031'de tamamlanması ve operasyonların 2032'de başlaması planlanıyor. Şirket, yatırımlarını piyasa koşullarıyla uyumlu hale getirmek için tesisin inşaatını yavaşlattığını, ancak gerekirse inşaatı hızlandırabileceğini vurguladı.

Intel, başlangıçta Ohio tesisinin ilk aşamasını 2025'te tamamlamayı planlıyordu.  Ancak belirsiz talep ortamında yapılan büyük yatırımlar Intel'in ilk modülün tamamlanmasını 2027 veya 2028'e ertelemesine neden olmuştu. Şimdi ise tarihi daha da ileriye öteledi.

Çip üretimi konusunda büyük sorunlar yaşayan ve uzun süredir zarar açıklayan Intel, kârlılığa dönmek için mücadele ediyor. Bu amaçla şirket, 2025-2028 arasında sermaye harcamalarını azaltacağını açıklamıştı.

Ayrıca Bkz.Intel, ASML’nin son nesil High NA makinesiyle çip üretmeye başladı

Toplam 100 milyar dolara mal olacak

Intel'ın Ohio kampüsü yaklaşık 4 kilometrekare alanı kaplayacak ve 8 yarı iletken üretim tesisine yetecek kadar yer sağlayacak. Ayrıca, destek operasyonları ve endüstri ortakları için alanlar sunacak. Intel daha önce tesisin tamamen geliştirilmesinin yaklaşık 100 milyar dolarlık bir yatırım gerektireceğini tahmin etmişti. İlk yatırım turu yaklaşık 28 milyar dolar olarak belirlenmişti.

Ohio tesisinde, şirketin 14A ve 14A-E sonrası üretim süreçlerinin kullanılması bekleniyor. Bu gelişmiş üretim süreçleri, birim başına 350 milyon dolara mal olan ASML'nin Twinscan EXE:5200 veya daha gelişmiş High-NA EUV araçlarını kullanacak.

Intel, 2022 yılında sahada çalışmalara başladı. O zamandan beri sahadaki inşaat önemli ölçüde ilerledi. Proje yakın zamanda yeraltı temelinin tamamlanması ve yer üstü inşaatının başlamasıyla bir dönüm noktasına ulaştı. Intel'e göre, inşaatın başlangıcından bu yana sahaya 4 ekstra büyük süper yük içeren fabrika hava ayrıştırma üniteleri de dahil olmak üzere toplam 36 süper yük teslim edildi. Yer altı boruları, 200.000 metreküpten fazla beton ve alt hizmet kanalları gibi önemli kurulumları kapsayan 6,4 milyondan fazla işgücü saati harcandı. Ayrıca, ofis yapıları da şekillenmeye başladı.

Kaynak:https://www.tomshardware.com/tech-industry/intel-delays-usd100-billion-ohio-site-to-next-decade-first-fab-now-coming-online-in-2030

• Az ertelemiş. 2050'ye erteleseymişler, 20 yıl fazla maaş alırlardı. A

• 2010lar nokianin cokusune sahit oldu, 2020ler intelin olacak gibi.

• Intel doğru yolda. Yakında Amd'yi geçer. Sonra da Nvida var sırada. Az kaldı. Ertelenme olması normal. Adamların yaptığı yatırım önümüzdeki 20 seneyi doğrudan etkileyebilecek bir yatırım. Her şey kusursuz olsun istiyorlar.

• toplam kaç milyar dolar hibe almış onu da yazsaydınız.

bu 2024 aralık. 2022'den beri tabi öncesi var mı bilmem toplam ne almış oturup da bakmadım benim işim değil editör değilim.

Intel has gotten nearly $7.87 billion in direct federal funding awards through the CHIPS Act for various projects nationwide, including those in Arizona, New Mexico, Oregon and Ohio.

Intel, 100 milyar dolarlık Ohio tesisinin açılışını 2030'a erteledithe statehouse news bureau
    Federal CHIPS funds reinvigorate Intel project in Ohio, but timing, scale still murky
    https://www.statenews.org/government-politics/2024-12-05/federal-chips-funds-reinvigorate-intel-project-in-ohio-but-timing-scale-still-murky

• Bu adamlar abd'den fon almadımı fabrika açacağız diye..Ne oldu o paralara leylaya mı bastılar.

• jet fadıl rol model olarak inteli alıyor olmalı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.