Şimdi Ara

INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.845
Cevap
32
Favori
227.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gelen testlere göre durum aynen öyle görünüyor. Bu da F/P sistemlerin oluşmasını oldukça zorlaştıracak gibi duruyor. Tabii INTEL tarafından piyasaya çıkar çıkmaz bi’ fiyat hamlesi gelmezse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

Hocam şu an bile 3600'ün fiyatında kıpırdama var 1300 tl fiyatları görmeye başladık 3300x'ler biraz abartılı fiyattan çıktılar ama 900 tl'ye doğru ineceklerini düşünüyorum. Tabi dolar kuru da var işin içinde.

Alıntıları Göster
    3300X-3100 abartılı fiyatlardan geldiler doğrudur. Geçen başka bi’ konuda da yazmıştım. Ben de kısa sürede 1000 TL altına gerileyeceğini düşünüyorum. Bana kalsa 3600 için indirim yapılmasına bile gerek yok ama AMD rahat durmayacaktır.

• Overclocking the 10900K | 5.3GHz + 4133MHz CL15

• i7-10700K vs i7-9700K

• Intel i5-10600K vs AMD Ryzen 3600X & 3700X! Review, Overclocking & Benchmarks

• Intel i5-10600K Review - 6-core Gaming Powerhouse

• Intel i5-10600K vs AMD Ryzen 5 3600 CPU Comparison

• REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Hocam sonuç nedir genel anlamda? 10600K bütün ryzen serisinin içinden geçmiş falan diyenler var ama testlerde fiyat farkına değecek bir sonuç da yok gibi gözüküyor. Cebimizi ve alacağımız performansı düşünürsek en doğru seçim ne olur?
  • Sonuç olarak değerlendirme kanalları diyor ki

Bende para gani bir önemi yok en yüksek fpsyi alacam diyorsan i9 10900k al
    Ben fiyat performans maksimum fps almak istiyorum diyorsan i5 10600k al
    Ben asıl olarak productivite gerektiren aktivitelerle uğraşıyorum (render gibi) ama oyunlarda da iyi fps alıyorum diyorsan r9 3900x
    Bütçeme uygun iyi fps verecek sistem toplamak istiyorum dersen de r3 3300x ya da r5 3600 öneriliyor.

Şunu da açıkça belirteyim. Oyun odaklı 1500 dolara kadar olan bütün sistemlerde amd platformu ile daha yüksek fps alırsın. 10400 var ama diyeceksiniz. b460 mobo ile 2666mhz ram desteği ile kusura bakmayın ama ram ve cpu oc yapılmış r5 3600 yine öne geçer ve çok rahat şunu da belirtmek isterim ki b450 > h460,b460
  • quote:

Orijinalden alıntı: m-99

Hocam sonuç nedir genel anlamda? 10600K bütün ryzen serisinin içinden geçmiş falan diyenler var ama testlerde fiyat farkına değecek bir sonuç da yok gibi gözüküyor. Cebimizi ve alacağımız performansı düşünürsek en doğru seçim ne olur?
    Fiyat farkına değecek bir sonuç yok ortada insanların hali hazırda bu sistemlere geçmek için bir sebepleri de yok. Yeni sistem toplayacaklar düşünebilir o da belli bir süre bekleyip Amd'nin hamlesini ve fiyatların oturmasını beklemeleri daha iyi olur.
  • Sonbahar -Kışa akdar bekleyip amdnin hamlesini görmek istiyorum. Sıfırdan sistem kurabilirim o yüzden şimdiden araştırıyorum ama forumda maşallah çoğu kişi A veya B firmasından maaş alıyormuş gibi yanıltıcı yorumlar yapıyorlar. Hiçbirinin bize bir faydası yok ki önemli olan vereceğimiz en az parayla en yüksek performansı almak. Sıfır sistem kurulumlarında uzun ömürlü doğru tercihler yapmak önemli. TL'nin de durumu ortada malum.
  • quote:

Sonbahar -Kışa akdar bekleyip amdnin hamlesini görmek istiyorum. Sıfırdan sistem kurabilirim o yüzden şimdiden araştırıyorum ama forumda maşallah çoğu kişi A veya B firmasından maaş alıyormuş gibi yanıltıcı yorumlar yapıyorlar. Hiçbirinin bize bir faydası yok ki önemli olan vereceğimiz en az parayla en yüksek performansı almak. Sıfır sistem kurulumlarında uzun ömürlü doğru tercihler yapmak önemli. TL'nin de durumu ortada malum.
    Amd fiyat indirim hamlesi yaptı sonra 3600xt, 3800xt, 3900xt modellerini getirecek. Halihazırda 9700k veya Ryzen 3600-3700 falan işlemcisi olanların bu seriye geçmek için hiçbir nedenleri yok. Bu seriye geçmek yerine ekran kartı yükseltmek daha mantıklı.
  • Beklemek lazım hocam evet Aralık tatiline kadar yeni konsolları falan da görmeli. Testler, sistemler vs iyice oturduktan sonra karar verilir. Nvidia 3xxx serisini görmeli. DDR5 gelecek mi bilmiyorum ram tarafında. PCI EX4.0 tabanlı sistem kurmakta fayda var. Bir de usb tarafında güncellemeler olacaktı.
  • quote:

Geçiyor da nasıl geçiyor? F/P oranı ne oluyor? Onları yazıp, çizenlerin birçoğu maalesef ki fanboy olarak tabir ettiğimiz ve yeterince bilgisi bulunmayan kişilerdir. Hatta hiç bilgisi bulunmayan, elinin altında hali hazırda Pentium sistem kullanan (aşağılamak için yazmıyorum), ondan bundan duyduklarını aktaran kişilerdir. Yani daha güncel sistemleri alıp, birebir deneyimlememiş öyle boş boş atıp tutan kişilerdir. Yukarıda bazı yorumlarda da belirtildiği gibi para sıkıntısı olmayan, 3-5-10 FPS’i belli çözünürlüklerde dert eden (kayıp yaşamak istemeyen) kullanıcıların tercihi bellidir “INTEL”. Bunun dışında tercih yapacak kullanıcılar için biraz daha beklemek elzem. Piyasanın bi’ oturma süreci olacak.

• Benim anlamadığım bir nokta var arkadaşlar. İntel 9. nesil ile zaten zen 2 cpularını oyunlarda geçiyordu. Biraz fazla mı şişiriliyor bu 10.nesil intel cpular yoksa bana mı öyle geliyor? Fiyat dışında farkı bilen varsa beni alıntılayıp cevap verirse sevinirim. İncelediğimde tdp değerlerinde de bir değişiklik göremedim. Hatta mhz artışından dolayı bir artış da mevcut orada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 25 Mayıs 2020; 17:7:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: defaulticus

Benim anlamadığım bir nokta var arkadaşlar. İntel 9. nesil ile zaten zen 2 cpularını oyunlarda geçiyordu. Biraz fazla mı şişiriliyor bu 10.nesil intel cpular yoksa bana mı öyle geliyor? Fiyat dışında farkı bilen varsa beni alıntılayıp cevap verirse sevinirim. İncelediğimde tdp değerlerinde de bir değişiklik göremedim. Hatta mhz artışından dolayı bir artış da mevcut orada.
    Aynen öyle. Oyunlarda en tepeden bahsettiğimiz zaman zaten değişen çok bir şey olmadı. Bu serinin genel manadaki esprisi core ve thread sayılarındaki artış olarak dile getirilebilir. Sükse yaratan kısım bu oldu.

• REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.