Şimdi Ara

INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.845
Cevap
32
Favori
227.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende bu karşılaştırmayı bekliyordum Teşekkürler.
    Benim anladığım.
    İ7 8 9 serisi kullanıcıları bu işlemciyi almayı düşünüyorlar ise; Bu seriyi es geçmeliler.
    İ7 4 6 7 serisi kullanıcıları ise; Bu seriden bu işlemciyi alabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: defaulticus

Teşekkür ederim.
    Rica ederim. Şimdi bunun yanında düşük chipset anakartlardaki ram MHz durumu da sükse yaratacak gibi duruyor. Özellikle ürünlerin piyasaya yayılması ve son kullanıcı testlerinin de artmasıyla beraber her şey daha fazla netlik kazanmaya başlayacaktır. Bende elimden geldiğince denk geldiğim son kullanıcı videolarını da paylaşıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe_V

Bende bu karşılaştırmayı bekliyordum Teşekkürler.
    Benim anladığım.
    İ7 8 9 serisi kullanıcıları bu işlemciyi almayı düşünüyorlar ise; Bu seriyi es geçmeliler.
    İ7 4 6 7 serisi kullanıcıları ise; Bu seriden bu işlemciyi alabilirler.
    Rica ederim. 9. nesil için bi’ antrparantez açabiliriz. Eğer özellikle BFV multiplayer gibi oyun senaryoları söz konusu ise i9 harici CPU kullananlar, belli fiyat farkları ile geçebilirler. Bu tarz oyunlarda yerine göre maalesef ki thread sayısı sıkıntı yaratabiliyor. Benzer antrparantez durumunu 8. nesildeki i7 haricinde de belirtmiştim. Zaten ondan önceki serilerin orta-üst seviyede artık pek esamesi okunmuyor.

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    Aynen aynısını ben de yukarıda sordum. Redstone forumdaşım sağolsun cevapladı. Bir de bazı testlere de güven olmuyor. Adamlar 2080ti kartını 1080p de test ediyorlar. O kartı alan adamın 1080p ile işi olmaz ki. Minimum 1440p yüksek hz lik ips monitor alır. Ya da 4k 60-120hz bir ekran kullanır. Fiyat ve c/t düzenlemesi dışında 9. nesilden bir farkı yok bu 10.nesilin. Aynı mhz'de Tdp'ye bakıyorsun aynı. Ipc aynı. Nm zaten kaç yıldır aynı. Aciliyetiniz yoksa ekim'e kadar bekleyebiliyorsanız pas geçilmesi gereken bir nesil. Bu kadar gazlanmasına aldanmayın dikkat edin derim. 7700k alan arkadaşlar gibi pişman olunacak bir şey yapmamakta yarar var diye düşünüyorum. Tabii karar gene alacak arkadaşlara kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 25 Mayıs 2020; 18:47:5 >
  • quote:

Aynen aynısını ben de yukarıda sordum. Redstone forumdaşım sağolsun cevapladı. Bir de bazı testlere de güven olmuyor. Adamlar 2080ti kartını 1080p de test ediyorlar. O kartı alan adamın 1080p ile işi olmaz ki. Minimum 1440p yüksek hz lik ips monitor alır. Ya da 4k 60-120hz bir ekran kullanır. Fiyat ve c/t düzenlemesi dışında 9. nesilden bir farkı yok bu 10.nesilin. Aynı mhz'de Tdp'ye bakıyorsun aynı. Ipc aynı. Nm zaten kaç yıldır aynı. Aciliyetiniz yoksa ekim'e kadar bekleyebiliyorsanız pas geçilmesi gereken bir nesil. Bu kadar gazlanmasına aldanmayın dikkat edin derim. 7700k alan arkadaşlar gibi pişman olunacak bir şey yapmamakta yarar var diye düşünüyorum. Tabii karar gene alacak arkadaşlara kalıyor.
    1080P testlerinin halen gündemde olmasının tek amacı (hatta 720P testlerinin bile) CPU’ların tam olarak neler yapabildiğini göstermekten ibaret. Yoksa bu tarz CPU’ları alanların/alacakların büyük bir çoğunluğu 1080P’nin yanından geçmeyecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fistikkeit

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Açıkçası ben 1080P’yi bırakalı yıllar oldu (multiplayer dahil). Çevremdekilerin durumu da farklı değil. Y2B üzerinden 4K-8K videoları izlerken bile herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum çok şükür. Zaten maalesef ki bu yazdığım çoğunluk yurt dışını kapsıyor denebilir, TR azınlık konumunda. Gerçi TR’deki azınlığın da tercihinin ne olacağı aşağı yukarı belli.

• quote:

popüler kanalların yüzde 90ı 2080ti ile test yapıyor. Gamers nexus'un tek farkı o bir de medium high ayarlarda test yapıyor. bu testler 1080p maksimum rtx2070 1440p de rtx2080ti ile ultra ayarlarda yapılmalı ki gerçek anlamda kullanıcıya yönelik bir sonuç ortaya çıksın. Zaten hardware unboxed sonuçları 1440p de durumu açıklıyor. Süreyya hanım makyajlanmış.

• 6700K'dan bu seride 10600K'ya geçmek mantıklı mı ?

Kafam çok karışık bu konuda.

Tavsiyeleriniz nelerdir ?
  • emperor1907 kullanıcısına yanıt
    mantıklı tabi fakat; 10700 k ya geçmeniz daha mantıklı.
  • brokengineer kullanıcısına yanıt
    O gpu'yu düşük fps aldığımız gpuyu kastıran oyunlarda 1080p'de %99 kullanıma ulaşırsın. Ama nvidia yeni bir fix çıkarmadıysa istediğin kadar fps limiti yükselt ya da kaldır o gpuyu yüksek fpslerde 1080p de devamlı %99 kullanımda tutamazsın. Bu sorunu birçok kez nvidia ana konularında da yazdım. Birçok kişi de bu sorundan haberdar. Bilerek insanların yüksek çözünürlülüklere geçmesi için planlanmış bir ayarlama bu. Böyle bir durumda o testleri yapmak ne kadar sağlıklı olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 25 Mayıs 2020; 22:30:40 >
  • Bu z490 anakartlarin tamami pasif sogutmami?
  • quote:

Bu noktada fiyat farkları da çok çok önemli. Bütçeye göre Ryzen geçişi de olabilir. Tabii bütçe açısından sıkıntınız yoksa seçenek belli. 6700K sonrası üst versiyonlarda sizi üzecek CPU bulunmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lemartes

Bu z490 anakartlarin tamami pasif sogutmami?
    aktif soğutmalı mini itx modeller mevcut asus tarafında. Belki başka da vardır. Lakin vrmler genellikle overkill. ihtiyaç duyacağını zannetmiyorum 10900k ile bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emperor1907

6700K'dan bu seride 10600K'ya geçmek mantıklı mı ?

Kafam çok karışık bu konuda.

Tavsiyeleriniz nelerdir ?
    sürekli artık yeni işlemciler gelecek...akıllı telefonlarda olduğu gibi ilk çıktığında millet her 6 ayda telefon degiştiriyordu...işlemcilerde ona dönecek eylülde ryzen piyasaya girecek millet onlara yönelecek mayısta yeni nesil inteller gelecek vs vs gerek yok heyecana işini görüyorsa boşver...1 yıl sonra herkes takip etmeyi bırakır telefon pazarınd aolduğu gibi
  • UA57 U kullanıcısına yanıt
    Şu an idare ediyor.

Dolar kurları sürekli yükselirken belki ileride üst seviye işlemcilere hiç ulaşamayacağız diye düşündüğüm için 6700k için emeklilik zamanı geldi mi diye düşünüyorum açıkçası.

4 senedir hiç yarı yolda bırakmadı beni.

Şimdi bir değişiklik yapsam bi 3-4 sene daha arkama bakmadan gitmek istiyorum.

Bir taraftan ekran kartını da değiştirmek istiyorum. Gtx 1070'im var. RtX 2070 Super'e diktim gözümü ama işlemci + ekran kartı değiştirsem ufak çaplı bir servet harcamak gibi olacak.

2K monitor aldım ona ayak uydurmaya çalışacağım pc'yi.

Mecburen adım adım olacak gibi duruyor.

Teşekkür ederim ilginiz için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

Bu noktada fiyat farkları da çok çok önemli. Bütçeye göre Ryzen geçişi de olabilir. Tabii bütçe açısından sıkıntınız yoksa seçenek belli. 6700K sonrası üst versiyonlarda sizi üzecek CPU bulunmuyor.

Alıntıları Göster
    Hocam oyun performansında hala intel önde.

Ben render ya da yayın işiyle uğraşmıyorum sadece oyun düşündüğüm için ryzen bakmaktansa intelde kalmak daha makul gibi geliyor.

Siz ne düşünüyorsunuz bu şartlarda ?

+

2K monitor aldım, hali hazırda gtx 1070 var elimde onu da upgrade etmem gerek artık farkındayım. RTX 2070 Super düşünüyorum ama işlemci + ekran kartı aynı anda değişmek zor gibi geliyor.

İlk etapta ekran kartı mı yoksa işlemciye mi yatırım yapsam kararsızım açıkçası.

• quote:

Ben de çok isterim 10700k ama fiyat farkı çok olursa aşırı zorlar gibi geliyor.

10600k için bazı fiyatlar var piyasada bir de 10700k yı beklemek lazım bir de anakart almak gerek o da az değil fiyat olarak.

Beklemek en iyisi sanırım.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.