Şimdi Ara

INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU] (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.846
Cevap
32
Favori
228.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Testler için teşekkürler. Bu testlerin yanında alttaki konulara da değinmek gerekirse;

Günlük kullanım için 4.8-5.0 GHz gayet yeterli zaten. Hele bi' de 2K kullanıyorsa, daha aşağıları bile yeterli. 2K-4K çözünürlükler için GPU limitine takılıyoruz şu anda. CPU tarafının yapacağı çok bir şey yok (tabii bu demek değildir ki örneğin 9400-10400 arasında fark yok). DX12 ULTIMATE ile az da olsa değişimler olmaya başlar umarım en azından öncelikli olarak NVIDIA + INTEL configlerinde görülebilir. Zira bilindiği üzere AMD tarafı henüz bu konuda kayda değer bi' açıklamada bulunmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

Testler için teşekkürler. Bu testlerin yanında alttaki konulara da değinmek gerekirse;

Günlük kullanım için 4.8-5.0 GHz gayet yeterli zaten. Hele bi' de 2K kullanıyorsa, daha aşağıları bile yeterli. 2K-4K çözünürlükler için GPU limitine takılıyoruz şu anda. CPU tarafının yapacağı çok bir şey yok (tabii bu demek değildir ki örneğin 9400-10400 arasında fark yok). DX12 ULTIMATE ile az da olsa değişimler olmaya başlar umarım en azından öncelikli olarak NVIDIA + INTEL configlerinde görülebilir. Zira bilindiği üzere AMD tarafı henüz bu konuda kayda değer bi' açıklamada bulunmadı.
    Rica ederim.
    Oyunculuk yönüyle konuyu ele alırsak.
    Bendeki GTX1060 için 3600 mhz de olsa 5500 mhz de olsa farkeden birşey olmuyor. Gpu sınırlarını zorlamiş oluyor. İşlemciye etkisi havada uçan bir tüyün insana değmesi kadar az sayılır.
    Forumda RTX2080Ti sahibi olanlar falan vardır. Asıl sonuçlar o arkadaşların yapacağı testler ile gün yüzüne çıkar. Benim amacım başkalarınada 10. nesilin gerçek yüzünü göstermektir. İyi yada kötü her yönüyle bilgi paylaşımı yapıyoruz.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Cpu Hızı 3600 mhz
    INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU]
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Cpu hızı 4900 mhz
    Cpu hızı 5400 mhz
    5500 mhz crysis 3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 3 Haziran 2020; 14:48:6 >

• sakiri kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle üst seviye ekran kartları ile beraber testleri görmemiz lazım. En azından 2060 S ve üzeri GPU'lar lazım.

Sizin elinizde üst seviye bi' kart olsaydı; oyunlarda CPU'ya binen yükte de artış olurdu.
  • Kanalları ve testleri dikkatlice tekrar inceledim. Dediğiniz gibi olma ihtimali de var. Fakat internetteki veriler ışığında hazırlanan toplama test olma ihtimalleri de var. Herhangi bir kafa karışıklığı yaratmaması adına kaldırdım.

*Akabinde mesajlarınızı silinmesi için şikayet ettim bilginiz olsun. Siz kendiniz silerseniz daha iyi olur tabii. Zira konuyu boşuna kirletmeyelim.

@Nak512 paint terk testler desek daha şık oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 3 Haziran 2020; 18:35:27 >
  • İşlemciler hala piyasada yok anlaşılan.

Vatanda 10600K vardı, kaldırmışlar.

Yerine 10600 gelmiş.

Bir de 10700k var o zaten çok tuzlu, bizi aşar :)

Şu an bulabileceğimiz bir yer var mı arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emperor1907

İşlemciler hala piyasada yok anlaşılan.

Vatanda 10600K vardı, kaldırmışlar.

Yerine 10600 gelmiş.

Bir de 10700k var o zaten çok tuzlu, bizi aşar :)

Şu an bulabileceğimiz bir yer var mı arkadaşlar ?
    Haftaya bi' ihtimal çoğu noktada bulunmaya başlayabilirler. Ama 2. hafta sonrası daha olası gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 3 Haziran 2020; 18:38:49 >
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Şeytan diyor hiç 10600k bekleme al bir 3700x önüne bak diye ama biraz daha piyasanın oturmasını bekliyorum şu an.
  • quote:

Teşekkür ederim hocam. Şeytan diyor hiç 10600k bekleme al bir 3700x önüne bak diye ama biraz daha piyasanın oturmasını bekliyorum şu an.
    Rica ederim.

Bu konudaki yorumlarımı iletmiştim. Bu noktada karar sizin biliyorsunuz. 3700X de tabii ki fena bir CPU değil ama sizin kullanım amacınız da belli.
  • Building a Intel 10th Gen (ALL AORUS & CM) Z490 Gaming PC with the i7 10700K + RTX 2070 Super

• quote:

10600k ile 3700x i hangisi daha iyi diye degerlendirmiyorsunuzdur umarim?onemli olan hangi platformu sececeginiz.10600k alirsaniz 1200 soket bir seri daha gelecek yine 14nm sonrasi 1700 soket.

amd secerseniz am4 platform olacak bir seri garanti 4000 serisi su xt refreshi saymiyorum ve ben 5000 serisi de am4 500 serisi anakartlara gelecek diyorum cunku ddr5 isini beceremediler am4 olmez 4000 serisiyle.sitelerden 3 5 fps farka bakarak gelecek planlanmaz sadece sizin icin soylemiyorum platform onemli hangisi daha uzun gider hesaplamak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 3 Haziran 2020; 18:57:12 >
  • Platform noktasında AMD şu an çok daha ileride o bariz tabii yıllardır süren bir intel alışkanlığım var onu terk etmek zor geliyor, bir taraftan 2020 senesinde 14 nm işlemci almak da soru işareti kafamda.

Amd ile ilgili temel çekincelerim ram yönetimiyle alakalı handikaplar. Stabilleşti diyor herkes şu an ama karar verme süreci uzadıkça insan daha bir kararsızlaşıyor.

Bir taraftan da 6700k üzerine 3700x yapmak çok şey kazandırır mı onu tartıyorum aklımda, kendimi ikna edersem geçiş yapacağım sanırım :)
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, üstteki mesajımda da belirttiğim üzere karar veremedikçe süreç daha da zorlaşıyor bu tip ikilemlerde. Biraz geç ve zor karar alıyorum ben de malesef.
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.