Şimdi Ara

INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU] (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.846
Cevap
32
Favori
228.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 300 Dolar bandında ki 10700F için referans olabilecek bir inceleme 10700 incelemesi.

INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU]
    TechPowerUp
    Intel Core i7-10700 Review - Way to Overclock without the K
    https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i7-10700/15.html

• quote:

Orijinalden alıntı: emperor1907

Platform noktasında AMD şu an çok daha ileride o bariz tabii yıllardır süren bir intel alışkanlığım var onu terk etmek zor geliyor, bir taraftan 2020 senesinde 14 nm işlemci almak da soru işareti kafamda.

Amd ile ilgili temel çekincelerim ram yönetimiyle alakalı handikaplar. Stabilleşti diyor herkes şu an ama karar verme süreci uzadıkça insan daha bir kararsızlaşıyor.

Bir taraftan da 6700k üzerine 3700x yapmak çok şey kazandırır mı onu tartıyorum aklımda, kendimi ikna edersem geçiş yapacağım sanırım :)
    kararini etkilemek icin degil ama ram sorunu 1000 serisinde kesin vardi 2000 serisinde de biraz vardi bunlar dahili bellek tasiyor.3000 serisinde ise dahili bellek yok IO modulu denen bir seyin icinde ram kontrolcu o yuzden ram olayi komple farkli diger ryzenlerden.2x6 3600 cl16 gibi bir kit alip bisotan xmp seciyorsun bu kadar bi problemi yok.problem yasayanlar ramlere ince ayar yapip stabili ayarlari bulmakta zorlananlar ya da iyi kalite ramler kullanmayanlar.ozetle bu olay paranin cozecegi bir is basar iyisini alir auto der gecersin yani xmp.peki neden ayar cunku bu dahili kontrolcu farki olayi ram gecikmesini kotu etkiliyor inteldeki gibi degil 65ns yapan kralligini ilan etmeye falan kalkiyor 70 normali.intelde bu deger 50 hatta oc ile 35 40 bile yapabilirsin.ryzende 35 olsa intel ssd satmaya baslar ana akim olarak.ozetle bu ryzenlerin ramlerle alip veremedigi.

6700k yerine 3700x takarsan oynadigin oyunlara gore bir fark gorursun ama kesin gorursun masaustunde falan ssd de takarsan evo gibi amd belli eder yani fx8ler bile windows kullaniminda 4790k gibi i7lerden iyiydi zamaninda seridir yani fark gorememen mumkun degil ama tek cekirdege abanan oyunlar oynuyorsundur yav cok da farketmedi dersin intelden asagi kalir tek cekirdek basarimi yok 3700xin ama bf5 gibi oyunlar oynarsin kesin fark olur.

ryzen 3000 serisindeki asil sorun nasil anakart alacaksin ve nasil sogutacaksin?x570 almaz b450 max falan alirsan ve stok fan kullanirsan 4.1e sabitleyeyim bu voltaj olmadi diye yine ramdeki gibi krizlere giriliyor bunu da para cozuyor iyi anakart en pahali hava sogutmayi takip ayari da stok birakir PBO da acarsan o senin yerine oc yapiyor iki ayari enable yapiyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: emperor1907

Evet hocam, üstteki mesajımda da belirttiğim üzere karar veremedikçe süreç daha da zorlaşıyor bu tip ikilemlerde. Biraz geç ve zor karar alıyorum ben de malesef.
    Ne yapalım, hep beraber bi' şekilde karar verdireceğiz size.
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

Ben de görmüştüm ama paylaşma fırsatım olmadı. Bugünlerde biraz daha fazla aktif olsam da her zaman buralarda olamıyoruz tabii.
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    İntel böyle f/p işlemci yapsın canımı yesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

İntel böyle f/p işlemci yapsın canımı yesin.

2k ya mı geçsek acep
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whitebeard.

2k ya mı geçsek acep
    Hangi oyun için ve imzanızdaki config ile mi?
  • i5-10600K GPU Bottleneck Benchmark vs. 2080 Ti, 2070 Super, 2060 KO, 5700 XT, & More

Fena video olmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 4 Haziran 2020; 11:54:40 >
    evet ekran kartı çok boşta kalıyor 1080p de , satmayı bile düşünmeye başladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whitebeard.

evet ekran kartı çok boşta kalıyor 1080p de , satmayı bile düşünmeye başladım
    1080P'de dolduracak oyunlar var aslında ama genellikle oynadığınız oyunlara göre değişir tabii.

Mevcut CPU'yu da göz önüne aldığımızda ilk etapta 2K terfisi güzel olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Timeguard

300 Dolar bandında ki 10700F için referans olabilecek bir inceleme 10700 incelemesi.

https://www.techpowerup.com/review/intel-core-i7-10700/15.html
    Orada 300 Dolar bandında olabilir burada ne olacagı onemli?
    3782TL 10700K, 3400TL gibi bir rakam bekliyorum 10400F icin hadi olsun 3250TL olsun.
    3250/7 465 Dolar yapıyor.

Dediginiz gibi olur da 2250TL gibi rakamdan girerse OK...

• 10900K ve ASUS ROG STRIX Z490-F GAMING saat 3.5 gibi geldi elime kargodan teslim aldım montajını yaptım ve şu an kullanıyorum. Daha önceden 9900K kullanan birisi olarak ilk izlenimlerim çok olumlu. Bir kaç güne yaptığım testlerin sonuçlarını paylaşırım. 10900K tam bir yaratık olmuş deyim yerindeyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esoterickk

10900K ve ASUS ROG STRIX Z490-F GAMING saat 3.5 gibi geldi elime kargodan teslim aldım montajını yaptım ve şu an kullanıyorum. Daha önceden 9900K kullanan birisi olarak ilk izlenimlerim çok olumlu. Bir kaç güne yaptığım testlerin sonuçlarını paylaşırım. 10900K tam bir yaratık olmuş deyim yerindeyse.
    Hayırlı olsun.

Neden F GAMING sorusunun da cevabını almak isteriz. Fiyattan dolayı mı, yoksa bulunabilirlik mi? Akabinde AMD'den geçtiniz diye biliyorum, 3900X olması lazım sanırım? 9900K da kullanmış olmanız iyi olmuş. Güzel deneyimler gelecektir sizden.

• Teşekkür ederim hocam. Evet sırasıyla 9900K-3900X ve 10900K. Şu an işlemciyi inceliyorum detaylı oyun testleri ve Benckmark testleri yapacağım. Kısacası yapılabilicek ne varsa yapmayı planlıyorum. Elimde bol bol oyun var sıkıntım yok o açıdan. 3900x'i çıkarmadan önce ondan videolar aldım aynı bölgelerde test edeceğim 10900K'yı 2080Ti ile. Hem 1080p hem 2K.
  • quote:

Teşekkür ederim hocam. Evet sırasıyla 9900K-3900X ve 10900K. Şu an işlemciyi inceliyorum detaylı oyun testleri ve Benckmark testleri yapacağım. Kısacası yapılabilicek ne varsa yapmayı planlıyorum. Elimde bol bol oyun var sıkıntım yok o açıdan. 3900x'i çıkarmadan önce ondan videolar aldım aynı bölgelerde test edeceğim 10900K'yı 2080Ti ile. Hem 1080p hem 2K.
    Şimdiden kolay gelsin. Merakla bekliyoruz.
  • quote:

Teşekkür ederim hocam. Evet sırasıyla 9900K-3900X ve 10900K. Şu an işlemciyi inceliyorum detaylı oyun testleri ve Benckmark testleri yapacağım. Kısacası yapılabilicek ne varsa yapmayı planlıyorum. Elimde bol bol oyun var sıkıntım yok o açıdan. 3900x'i çıkarmadan önce ondan videolar aldım aynı bölgelerde test edeceğim 10900K'yı 2080Ti ile. Hem 1080p hem 2K.
    Hayirli olsun. Güle güle kullanin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 4 Haziran 2020; 18:50:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakiri

Hayirli olsun. Güle güle kullanin.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim hocam. Daha iyileri sizin olsun.
  • quote:

Teşekkür ederim hocam. Daha iyileri sizin olsun.

Alıntıları Göster
    Bende i7 10700k ve asus rog strix z490 E gaming kullaniyorum.
    Burda bir konu acmistim.https://forum.donanimhaber.com/intel-core-i7-10700k-ve-asus-rog-strix-z490-e-gaming-kullanici-incelemesi--143707189
    Bildiklerimizi paylasiriz.

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.