Şimdi Ara

INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU] (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.846
Cevap
32
Favori
228.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Esoterickk

Teşekkür ederim hocam. Daha iyileri sizin olsun.

Alıntıları Göster
    10900k nın daha iyisi hangisi :)))

hayırlı olsun hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TURKISH-HANDERE

hayırlı olsun hocam

Alıntıları Göster
    11. Nesili demistir

• quote:

Orijinalden alıntı: Esoterickk

Teşekkür ederim hocam. Evet sırasıyla 9900K-3900X ve 10900K. Şu an işlemciyi inceliyorum detaylı oyun testleri ve Benckmark testleri yapacağım. Kısacası yapılabilicek ne varsa yapmayı planlıyorum. Elimde bol bol oyun var sıkıntım yok o açıdan. 3900x'i çıkarmadan önce ondan videolar aldım aynı bölgelerde test edeceğim 10900K'yı 2080Ti ile. Hem 1080p hem 2K.
    Asus rog strix z490 serisi icin yeni bios güncellemesi geldi.
    Burdaki bios senin anakart icin
    https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1200/ROG_STRIX_Z490-F_GAMING/ROG-STRIX-Z490-F-GAMING-ASUS-0607.zip

• TURKISH-HANDERE T kullanıcısına yanıt
    Bunun KS sı de çıkar bir ara

• quote:

Orijinalden alıntı: TURKISH-HANDERE

hayırlı olsun hocam

Alıntıları Göster
    Nezaketen söylenir hocam. İlla ki bununda üstleri çıkacak size nasip olur umarım.
  • Eyvallah teşekkür ederim, esprisine söylemiştim:)

Allah sağlık huzur versin, her şeyin en iyisi olmasada olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Jake Lockley

kararini etkilemek icin degil ama ram sorunu 1000 serisinde kesin vardi 2000 serisinde de biraz vardi bunlar dahili bellek tasiyor.3000 serisinde ise dahili bellek yok IO modulu denen bir seyin icinde ram kontrolcu o yuzden ram olayi komple farkli diger ryzenlerden.2x6 3600 cl16 gibi bir kit alip bisotan xmp seciyorsun bu kadar bi problemi yok.problem yasayanlar ramlere ince ayar yapip stabili ayarlari bulmakta zorlananlar ya da iyi kalite ramler kullanmayanlar.ozetle bu olay paranin cozecegi bir is basar iyisini alir auto der gecersin yani xmp.peki neden ayar cunku bu dahili kontrolcu farki olayi ram gecikmesini kotu etkiliyor inteldeki gibi degil 65ns yapan kralligini ilan etmeye falan kalkiyor 70 normali.intelde bu deger 50 hatta oc ile 35 40 bile yapabilirsin.ryzende 35 olsa intel ssd satmaya baslar ana akim olarak.ozetle bu ryzenlerin ramlerle alip veremedigi.

6700k yerine 3700x takarsan oynadigin oyunlara gore bir fark gorursun ama kesin gorursun masaustunde falan ssd de takarsan evo gibi amd belli eder yani fx8ler bile windows kullaniminda 4790k gibi i7lerden iyiydi zamaninda seridir yani fark gorememen mumkun degil ama tek cekirdege abanan oyunlar oynuyorsundur yav cok da farketmedi dersin intelden asagi kalir tek cekirdek basarimi yok 3700xin ama bf5 gibi oyunlar oynarsin kesin fark olur.

ryzen 3000 serisindeki asil sorun nasil anakart alacaksin ve nasil sogutacaksin?x570 almaz b450 max falan alirsan ve stok fan kullanirsan 4.1e sabitleyeyim bu voltaj olmadi diye yine ramdeki gibi krizlere giriliyor bunu da para cozuyor iyi anakart en pahali hava sogutmayi takip ayari da stok birakir PBO da acarsan o senin yerine oc yapiyor iki ayari enable yapiyorsun.

Alıntıları Göster
    Son seride bu sıkıntı çözülmüş gibi duruyor o zaman.

Ben de anakart seçiminin önemli olduğunu düşünüyorum, ince overclock meselesiyle çok alakam olmasa da xmp'yi açıp, birçok şeyi auto moda alıp devam etmek isterim. BUnun için de ryzen alırsam x570 dışında bir seçeneğe yönelmek gibi bir niyetim olmayacak.

Fan meselesinde de ekstra harcama yapmak gerekebilir ince overclock ayarlamalarında. Stok fan standart ayarlar için yeterli olur diye düşünüyorum.

Bu arada bf 5 ve AC: Odyssey tarzı oyunları sıklıkla oynuyorum ikisi de cpu canavarı biliyorum, daha stabil olması ve belli bir seviyenin üzerinde çalışması benim için yeterli olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

Ne yapalım, hep beraber bi' şekilde karar verdireceğiz size.

Alıntıları Göster
    İnşallah hocam. Saygılar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: emperor1907

İnşallah hocam. Saygılar :)

Alıntıları Göster
  • quote:

Forumdaki arkadaşlarımızın 10 serisi işlemciler için kullanıcı testleri daha başlamadı sanırım. RTX2080Tİ testlerini merakla bekliyoruz.

• BEYLER 9600k 5-5.1 ghz ile yoluma devam ediyorum 1080p de ama yolumdan dönmek üzereyim 9700k 9900k mı almalıyım yoksa 10900k 10600k mı 10700k daha fazla ısınıyor gibi sıvı soğutmam var ama yeter mi bu meretlere tereddüt içerisindeyim fikir almam lazım sizlerden yoksa monitörü satıp 2k mı alayım 5700xt ile
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Donanım Arşiviyoutube
    En Merak Ettiğim Oyun İşlemcisi i7 10700K ve Canlı Oyun Testi
    https://www.youtube.com/watch?v=oopwNq9lCLk

10700k türk incelemesi geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 5 Haziran 2020; 20:53:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _İZ BIRAKAN_

BEYLER 9600k 5-5.1 ghz ile yoluma devam ediyorum 1080p de ama yolumdan dönmek üzereyim 9700k 9900k mı almalıyım yoksa 10900k 10600k mı 10700k daha fazla ısınıyor gibi sıvı soğutmam var ama yeter mi bu meretlere tereddüt içerisindeyim fikir almam lazım sizlerden yoksa monitörü satıp 2k mı alayım 5700xt ile
    10700k yı allcore aktif sıvı soğutmu ile Tam yük altında(render vb. gibi) 5100 mhz rahatlıkla kullanabilirsin. 5200 mhz İle tam yük altında oyunlarda kullanabilirsin. 5300 mhzde işlemciye Yüzde 50 cıvarında yük binecek şekilde kullanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _İZ BIRAKAN_

BEYLER 9600k 5-5.1 ghz ile yoluma devam ediyorum 1080p de ama yolumdan dönmek üzereyim 9700k 9900k mı almalıyım yoksa 10900k 10600k mı 10700k daha fazla ısınıyor gibi sıvı soğutmam var ama yeter mi bu meretlere tereddüt içerisindeyim fikir almam lazım sizlerden yoksa monitörü satıp 2k mı alayım 5700xt ile
    Uygun fiyatlı sıfır 9900K olabilir. Ama 10700K'nın altında fiyata sahip olmalı. Akabinde yine uygun fiyatlı olmak koşuluyla durumuna göre 2. el de olur.

2K monitör geçişi güzel bi' adım olur. Oynadığınız oyunlar genelde single player ise 9600K da belli bir süre götürecektir. Yok ben BF1-V tarzında multi player oynuyorum veya bu ayarda multi player oyunlar oynayacağım derseniz 2K bile olsa 9900K-10700K fena olmaz.

Bu noktaların hepsinde fiyat farklarının mantıklı seviyelerde olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 6 Haziran 2020; 0:33:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: asko56

https://www.youtube.com/watch?v=oopwNq9lCLk

10700k türk incelemesi geldi
    Gelmeseydi daha iyiydi.
  • quote:

Gelmeseydi daha iyiydi.

Alıntıları Göster
    Aynen inceleme yapilmis ama stock mu, overclocklumu belli bile degil ve birde 10900k test sonuclarinda olmaliydi.

• Çözemedi çocuklar şu işlemcileri hala
    ne bu sayfa ne de pc imamı vs ülkede inceleme işini hakkıyla yapabilen maalesef yok. bir de bu tavsiyelere inanıp savunanlar var
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.