Şimdi Ara

INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU] (332. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.843
Cevap
32
Favori
227.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 330331332333334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ne oldu tam olarak hocam, ben o sitedeki bios ile devam ediyorum bir sorun yaşamadım.

• donda kullanıcısına yanıt
    Hocam biosu indirdim yükledim bilgisayar bir daha açılmadı. Anakart çalışıyor fakat bios ekranı gelmiyor. Bios cipi uçtu sanırım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Neden biosların kaldırdığını açıklayayım;

Kaldırılan bioslar yükleme sırasında bazı kişilerde soruna neden olmuş ve anakartı brick etmiş. Bu sadece yükleme sırasında karşılaşılan bir hataymış(biosun içeriğinde bir sorun yok), biosu güncelledikten sonra cpu debug led yanıyormuş ve bir daha görüntü gelmiyormuş yani ya varsa flashback yapacaksın yoksa RMA zorunlu.

Eğer biosu sorunsuz şekilde yükeldiniz ve kullanıyorsanız bir sorununuz yok, kullanmaya devam edebilirisiniz. Modele özel bir sorun değil, azda olsa bazı kişiler bu sorun çıkmış.

Z490 anakart için geçerli.

Yerine çıkan biosunda içerik olarak bir farkı yok sadece bu hata düzeltilmiş.

Bu arada sadece son bios W11 destekliyor diyede birşey yok, sadece son biosda TPM default olarak enable geliyor, W11 destekler dediği bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 26 Ekim 2021; 21:12:3 >
  • az önce çıkan bios'u yükledim sorunsuz yüklendi bende anakart z490a pro

• No Way Out kullanıcısına yanıt

Aynen hocam cpu debug ledi yanıyordu fakat görüntü gelmiyordu. itx anakart olduğu için flashback seçeneğim yok malesef sadece ez-flash üzerinden yükleme yapılıyor. Benim anlamadığım 30.09.2021 yayınlanan biosu 16.10.2021 de yükledim. Bu zamana kadar nasıl farkına varılıp kaldırılmadı bios 18.10.2021 de kaldırıldı. 18 gün çok uzun bir süre. Bundan sonra yayınlandıkdan 2 ay sonra yükleyeceğim biosları ders oldu bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 26 Ekim 2021; 21:46:17 >
  • genel de ben de 3 ay ara ile yüklüyorum @donda hocam bilir ^^

• Aslında en doğrusu hatta sistem stabilse dokunmamak en makul seçenek @MALİ MÜŞAVİR Üzüldüm hocam kötü olmuş, şimdi gönder bekle o gelene kadar yeniden board al onu tak tekrar sök vs. vs.

• Yaptıkları şey rezalet. Denemeden bios yayınlıyorlar resmen. 11 sayfa yazı var aşağıdaki linkte. Bir sürü insan etkilenmiş bu durumdan.

Bu bir yana şöyle denemeler yapıyorum benim HX432C16FB3/8 bellek ile:

INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU]

North Bridge Clock 4100 değil aslında ama orada öyle gözüküyor nedense.

• Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt

ne gösterdiğiniz anlaşılsın diye gösteriyorum arşivden.

• Unify gibi anakarta da flashback koyun be artık. 7 sene önce aldığım ASUS Z97 anakartta vardı flashback. Nereden baksak rezalet.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet güzel. Hangi ramleri kullanıyorsunuz? Ben şöyle bir şey gözlemledim yalnız rami yüksek hıza alınca Cpu IO ve CPU SA voltajları uçuyor bende. Sıcaklığın da artmasına neden oluyor. O yüzden geri çektim ram hızını. Daha düşük hızda düşük zamanlama ayarlamaya çalışıyorum.

• -dehşet- kullanıcısına yanıt

şubatta satıcı amazon.de iken 1500'e almıştım.

INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU]amazon
    G.Skill (2x8GB) Trident Z Perfomans Serisi 4400 MHz CL19 (19-19-19-39) Alüminyum Soğutuculu 1,4V Dual Bellek Kiti
    https://www.amazon.com.tr/G-Skill-Perfomans-19-19-19-39-Al%C3%BCminyum-So%C4%9Futuculu/dp/B074V2R57N
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Normal unify de var zaten bende ki itx mini versiyonu.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, 11400 işlemci ile patriot viper steel 4000 mhz ram ve z490 tomahawk( en güncel bios yüklü) kullanıyorum. Geçen gün ramlere oc yapmayı denedim pek iyi sonuçlar alamadım. 3333mhz cl14'te gear1 olarak çalışıyor aynı şekilde 3466 mhz(gear1) aldığımda ekranda yeşil çizgiler çıkıyor.3600 mhz cl 16 bile yapsam gear1'de çalışmıyor.Sorun neden kaynaklanıyor olabilir acaba? Bu arada işlemciyi dahili grafik birimi ile kullanıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • celormania kullanıcısına yanıt

İşlemci 10600kf kalanlar aynı sistemi kullanıyorum .

Cl 14 14 14 30 320 1.45v 3600mhz real n1

Kullandığım değerler bunlar.

43 ns alıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acura07 kullanıcısına yanıt

Evet hocam aynı şekilde daha önce ryzen platformundayken benzer değerleri alıyordum fakat 11400 işlemci ile bu değerleri alamıyorum.Genelde gear2 ile sistem boot ediyor. Gear1 de yalnızca 3333 mhz cl4 değerleriyle çalıştırabildim. İşlemci silikon kalitesiyle mi alakalı acaba... tabloda 3600 mhz gear 1 değerini veriyor gözüküyor.

işlemci 11.nesıl onunla alakalı bır durum olabılır. yada igpu kullandıgınız ıcın onunlada alakalı olabılır. net birsey demek zor buradan.

işlemci hariç herşeyimiz aynı oldugu ıcın şüpheli işlemci görünüyor..

bır oncekı mesajda yazmıstım yıne yazayım

n1 degıl real n1 yapıyorsunuz degılmı ?

n1 de boot etmıyor çünkü. real n1 olması gerkıyor

200+200 TL'lik ram ile 3844mhz G1 Nisandan beri 7/24 bu şekilde kullanıyorum ve tüm RKL cpu'lar 3844mhz'de G1 olarak çalışır.

• acura07 kullanıcısına yanıt

Evet n1 de yapsam realn1 de yapsam farketmiyor hocam 3466 mhz de ekranda çizgiler çıkması ve vga ışığının yanması igpu kaynaklı sanırım ekran kartı gelsin tekrar demeyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 330331332333334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.