Şimdi Ara

INTEL 11-10. Nesil İşlemciler [ANA KONU] (334. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.843
Cevap
32
Favori
227.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 332333334335336
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Furkanydn kullanıcısına yanıt

Süper

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakiri kullanıcısına yanıt
    Peki bu işlemciyi biraz UV nasıl yapabilirim? Çok ısınmasını engellemek için. Performansta çok Düşmeden.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1.23 5ghz stabil 10700k ile yola devam. 13. nesili görelim duruma göre geçerim belki. şimdiye kadar kullandığım en stabil en sorunsuz en akıcı seri 10.nesil oldu. 11 ve 12 deneyimlemedim. 2000, 4000 6000 8000 9000 serilerini kullandım hiç biri 10.nesil kadar sorunsuz değildi.
    Bilmiyorum eski emektar forumdaşlar varsa onlarında fikrini merak ediyorum,10. Nesil için

• 10400f yüksek ram hızıyla bildiğin yeni q6600

• TURKISH-HANDERE T kullanıcısına yanıt

q6600-4790k-10400f. F/P ZİRVELERİ oldu

• bugün 10100f'ten 10700f'e terfi ettim. şu anlık dünyamda çok değişen bir şey yok ama keşke geçen sene bu zamanlar pc'yi alırken 10700f ile toplasaydım diyorum, fiyat olarak daha anlamlı bir yerdeydi.

tabi bu işlemci ile PL1-2 konusu daha bi anlam kazandı benim için. işlemciyi ilk takıp çalıştırdığımda 5 saniye içinde power'ı 65watt'a, hızı da 3.4ghz'e limitledi. XTU üzerinden PL1-2 ile oynaya oynaya, bendeki soğutucuya göre (gametech freezer hd2.0) PL1 125watt, PL2 150watt (20saniye) değerlerine ulaştım. İşlemci ile gelen stock fanı kullansam heralde sürekli thermal limit'e çarpacak, neden fan koymuşlar belli değil.

Neyse, gelelim soruma. Bu işlemcide Turbo Boost 3.0 var ve bazı çekirdekler 4.8ghz'e kadar çıkabiliyormuş. Hangi çekirdekler bunlar?  Cinebench 20'de single core çalıştırdığımda bile 4.6ghz'i geçemedim, ki sıcaklıklar 60 dereceyi geçmiyor o durumda. Nasıl 4.6ghz üzerini göreceğimi bilen var mı?

• 10700f icin undervolt degerleriniz nedir? Ben -0.07’den daha fazla voltaji dusurunce sistem kitleniyor, daha ileriye gidebilen var mi? Ya da stabiliteyi arttirmak icin onerdiginiz bir ayar? Cpu load line ya da digi+vrm ile ilgili herhangi bir degisiklik yapmadim

• H150i RGB PRO XT için radyatör fani öneriniz var midir? Radyatör üst tarafa konumlandırılmış vaziyette. İşlemci Soğutucusunun konusunu bulamadım. ML120'lerden biri hakkı rahmetine kavuştu. @REDSTONE @No Way Out @SAVIAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfing with the Alien -- 11 Ocak 2022; 18:19:18 >
  • Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt

ML bozuldu diye irite oldunuz da değiştirmek istiyorsunuz sanırım ama? Yoksa CORSAIR her şekilde yardımcı olacaktır diye düşünüyorum?

Yoksa ML'ler de aslında fena değiller, en son ELITE LCD modelleriyle beraber fanlarda da yine bazı güncellemelere gidildi. ML'lerin 3. revizyonu olması lazım.

Arctic, Phanteks, be quiet! vb. alternatifler de var ama siz RGB/non RGB tam olarak ne düşünüyorsunuz? Aslında bu konuda fan kadar; kasanın modeli (mesh vs.), konumu, ortam iklimlendirmesi gibi mevzular da bi' hayli önem arz etmekte. Sadece en iyi fan seçimi bile çoğu zaman tek başına kayda değer bir etki yaratmayabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 11 Ocak 2022; 20:38:6 >

Özelden döndüm size hocam.

• @REDSTONE

@SAVIAR

Tesekkurler hocam irtibata gectiginiz icin. İkinize de ozelden dondum. Oradan devam edip konuyu daha fazla konu disi muhabbetle bozmayalim:)

• 11600kf için düşünceleriniz nedir bunu asus rog strix b560g anakart ve cm hyper 212 spectrum soğutucu ile kullanacağım

• İşlemciyi biraz daha kurcalayınca limitlerini belli etmeye başladı.. İki çekirdek sonunda 4.8ghz'i gördüler ama terminal'de kod yazarken :) oyunlarda 4.6ghz'i görebiliyorum ama sıcaklıklar 100 dereceye geliyor. Noctua U12S almayı düşünüyorum, Gametech Freezer HD2.0 belli ki 100watt üzerini kaldırmıyor. Ayrıca undervolt olarak stabiliteyi 0.05volt'ta buldum, daha fazla düşürdüğümde yük değişimlerinde mavi ekran alıyorum.

• 
Sayfa: önceki 332333334335336
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.