13900HX kullancısıyım, E-core'lar 4 Ghz'de, tek çekirde 5,6GHz, 2 çekirdek 5,4Ghz, 4 çekirdek 5,2 GHz, 8 çekirdek 5 GHz olarak kullanıyorum çipi, ha bi de -40mV undervolt var. 64GB 5200 RAM. PL1 100W, PL2 120W limitledim. Şimdi tam olarak olay ne? Ben bir şey yaşamadım abi. Oynadığım oyunlar: Dota 2, CS2, Diablo II Resurrected arada Elden Ring, ara sıra WSL2'de kernel derliyorum falan. |
Intel 13 ve 14. nesil dizüstü işlemcileri de sorunlu ama masa üstü kadar değil (2. sayfa)
-
-
Kapsamlı derinlemesine ne demek istediğimi anlamamışsın. Ya yetkin değilsin ya da başka birşey ...
-
Koskoca Intel nereden nerelere düştü ya işe bak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ahahah ulan sağlam kahkaha attırdınız ya. Alemsiniz.
-
Allah büyüktür. Başıma gelmez demeyeceksiniz hiç bir şeye. Mesela ilk defa bu adamın bir yazısını artıladım.
-
ekran kartsız laptop alacaklar x86 alacaksa amd hx 370 serisini beklesin bence hem yapay zeka hem 2050 ayarında gpu hem de çok az enerji tüketen bir işlemci geliyor.
yok arm laptop deneyecem risk alıcam diyenler de yine hx370 beklesin çünkü fiyatlar biraz yüksek. O zamana kadar uygulamalar da anca optimize edilir.
-
Ben buraların en büyük en sağlam AMDcilerinden biriyim, AMD'yi benden fazla seven bulmanız zor dediğimde bazı kardeşlerimiz şaka yaptığımı sanıyor. Tazeler bilmez, dediğimi eskilere soran ustalardan öğrenir.
Yahu biz Mete ile birlikte Mukarnas hoca ile birlikte forum kapısında kontrol yapar içeriye intelci almazdık be. Bizim adımızı duyan intelci forumun arka sokaklarından ilerlerdi. Yazılarımız ile öyle bir korku salmıştık buralara.
İntelci almazdık içeri diyorum alooooooo! Bizim AMDciliğimiz böyle idi.
Sor bak eskilere "aman Boşnak buralarda intel hakkında iyi yazmayayım bana bulaşır falan" diyenlere anlatsınlar durumu sana
Mukarnas hoca ile birlikte kaç yüz kişiye AMD sistem kurdurduk sayısını belirlemek imkansız. Alanların tümü de çok memnun kaldı hep teşekkür etti. Forumda adı bilinmezken efsanevi MSI 450 Tomahawk anakartı "bu kart çok dengeli, fiyatı da çok iyi sistem kuran yönelebilir" diye diye ben meşhur ettim de benden sonra forumda herkesin ağzına düştü.
O zamanlar sorunsuz sağlam AMD anakart bulmak zordu haa. Ortam böyle değildi. Üreticiler zen serisinin geleceğinden emin olamadıkları için bugünkü gibi sağlam ve güzel AMD anakart üretmemişti fazlaca. Ciddiye almamışlardı AMD'yi. Aralarından 450 tomahawk parladığı için tespit etmiş önermiş foruma yaymıştık.
Bizim arkamızdan koşup "Boşnak Ağa üstadım mikrostutter nedir? Gerçekten 6/6 i5 yerine 6/12 Ryzen 3600 alsak mikrostutter dediğiniz şeyi engelleyebilir miyiz? Ben 6/6 i5'in daha iyi olduğunu düşünüyorum i5 alacağım, Frame time grafiği dediğiniz şey nedir biraz anlatabilir misiniz bu konuları öğrenmek istiyorum" diye koşanlar forumda 2 ay takılınca usta olduklarını sanıp car car ötmeye başlamıştı.
Ciddi ciddi 2 ay içinde bize bir şeyler öğretmeye kalkmışlardı falan. Bakıyorum taaa 6 yıl önce bu tipleri öyle bir bozmuşuz ki 6 yıl sonra bile bugünlerde arada kafalarını uzatıp bize laf çakmaya kalkıyorlar. Öyle bir acı oluşturmuşuz içlerinde 6 senede geçmemiş...
Elimize sağlık. Büyük keyifle kıvranmalarını izliyorum.
Benim AMD'ye verdiğim faydayı bu konularda acayip bilgisiz olmasına rağmen büyük bir cesaretle şurada sabah akşam car car car öten nice AMD fanatiği vermemiştir.
Bir bize bakıyorum bir de şimdinin komplo teorisyeni, büyük resimci, bilgi düzeyi yerlerde, forumda 3 ay takılınca ben her şeyi öğrendim sanan, AMD ne yaparsa yapsın AMD'yi savunmak dışında bir refleks gösteremeyen, bütün hayatını intelden nefret etmeye odaklamış sabit fikirli kimi AMD destekçilerine.
Bizim AMD'ye desteğimiz esaslıydı. Kuru laf üzerine değildi. Belki 500 kişiye (o zamanın koşullarında doğrusu o olduğu için) AMD sistem kurdurduk diyorum... Yazsın işte Levi German hoca, Nightsniffer hoca ve daha bir çoğu. Şimdi bu esaslı ve bilgili adamların sağlam AMDcilerin yerini bilgisiz AMD'yi bile doğru düzgün savunmaktan aciz tipler aldı.
Vallahi durum çok kötü.
Ama işte o zamanlar intel 4/8 di. i5'ler 4/4 idi. 6/12 isteyen 1000 dolar vermek zorundaydı vs. O köprülerin altından çok sular aktı. Fanatik AMDciler farkında değil ama eleştirdiğimiz intel çok değişti o günden bu güne. AMD de değişti elbet.
Artık bol çekirdek var. E mimarisini X86'ya getirme var. 3 nesilde IPC'ye 50% ekleme var. Sürekli mimari gelişim var. Sürekli node düşüşü için çabalama var. Bak bu sene 2nm getiriyorlar. Rakibi ile aynı paraya çok daha fazla çekirdekli çok daha güçlü işlemci verme var.
AMD'de durum ne peki?
R5 6 nesildir 6/12... Ulan biz tüketici olarak bunu eleştirmeyeceksek intel'in 4/8'ini neden yıllarca yerden yere vurduk, forumdaki intelcileri bunu destekledikleri görmezden geldikleri için yıllarca haşat ettik
Ulan biz yıllarca AMD'de soket güvencesi var 2020 sonuna kadar diye millete AMD sistem kurdururken AMD'nin Zen3 çıkıp rakipsiz kalınca 3XX ve 4XX anakartlarla bu yeni işlemciler çalışmayacak 550 anakartlar da sonra çıkacak bu işlemciler için 570 anakart (o zamanlar için baya pahalıydı) almak zorundasınız demesini unutacak mıyız?
Forumda yardım isteyene belki 500 tane AMD sistem kurdurmuş olan ben değişmedim. İntel ve AMD değişti. Ben yerimde doğrunun ve bilginin olduğu yerde duruyorum. Sözüm sana değil lafım meclisten dışarı ama beğenmeyen AMD fanatiği varsa sabaha kadar zırlayıp ağlayarak günlüğüne yazabilir.
- Soketi bitik kutulu 5800X3D an itibariyle en ucuz 12.766 lira. AM4 anakart sahipleri mecbur alacak...
- 5800X3D'yi oyunda, tek çekirdekte ve çok çekirdekte perişan eden, boşta 5800X3D'den çok daha az enerji tüketen 13600KF an itibariyle 8999 lira
Ötesi var mı?
-
oyunda 58003d nin 13600k dan daha kötü olduğuna eminmisin
-
Şaka şaka...
Satılık i5-12600K var. 24999 TL
Şaka şaka...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X