Şimdi Ara

Intel 13600kf CPU LITE LOAD deneyimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
1.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

ben 3800 TL 'e corsair 32gb d5 5600mhz cl40 aldım, birazda pişman oldum. ama her zaman yeni nesil iyidir, ileride fiyatlar ucuzladığında anakart değiştirmekle uğraşmam benim içn sıkıcı hale geldi (müşteri bul, pazarlık yap, sat üzerine koy yenisini al hikayesi)

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt

Testlere 6400 MHz CL32'yi dahil etmemişler hocam, 5600 MHz'e fark atması normal, onun da CL değeri en aşağı 36'dır zaten. 7200 MHz elbette iyidir ama CL32 olanını almak lazım, şu anda piyasada satılanlar CL34 ve aşırı pahalılar. Zamanla DDR5 bellekler daha iyi seviyelere gelecektir, örneğin hız yüksek olsun CL değeri önemsizdir diyenlere katılmıyorum, her bellek türü için CL değeri MHz kadar önemlidir. Örneğin DDR4'de 3600 MHz CL16, 4800 MHz CL19 ile aşağı yukarı denk performans verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 2 Şubat 2023; 15:22:36 >
    Ben bunu bir kaç oyunda da deneyeceğim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Kendi kullandığım bellekler aşısından değerlendirmedim zaten hocam, isterse 6400 MHz'e de fark atsın, işlemcinin ringbus monolitik mimarili olması yeter benim için. Chiplet tasarımdaki I/O bellek gecikmesi yüzünden, AMD işlemciler DDR5 belleklerin kapasitesini de tam kullanamıyor. Zaten X670 anakartlarda 7200 MHz desteği de yok, ileride anakartı + işlemciyi + bellekleri değiştirip tasarruf edecekler hocam, bu kadar basit. Intel 13600kf CPU LITE LOAD deneyimi Intel 13600kf CPU LITE LOAD deneyimi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 2 Şubat 2023; 15:44:17 >

AMD umarım Granite Ridge ile başarı yakalar, daha iyi rekabet ortamı olmasını isterim, bize fiyat avantajı ve mimari gelişim olarak kazanç sağlaması açısından.

Zen 5 Core + Zen 4 Density Core (Big Core + Little Core) yapısıyla geleceği gibi söylentiler mevcut, chiplet yapısını da top die base die şeklinde sorunsuz iletişim mimarisiyle geliştirirlerse. 3D VCache'e ihtiyaç duymayan, eskisinden daha rekabetçi işlemciler ortaya çıkarabilirler.

4 nm Meteor Lake sonrası Intel ivmeyi arttıracak, 2 nm Arrow Lake, ardından 1.8 nm Lunar Lake ve ? nm Nova Lake çıkacak ve Intel'in işlemci tarafında özellikle çoklu çekirdek gücü çok yükselecek, tabi her zamanki gibi single core IPC gücü de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 2 Şubat 2023; 16:26:6 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.