Intel 13600kf CPU LITE LOAD deneyimi
-
-
Aynı anakartdan aldım, CPU Lite Load voltaj ve güç tüketimine etki eden bir ayarmış, kısaca CPU'yu undervolt yapmak oluyor. Cinebench'deki sıcaklık değerlerindeki düşüş çok iyiymiş, oyunlarda fark oluşuyor mu, bunu da denediniz mi ?
-
MSI Z790 (A?- P?) hangisi?
Oyunlarda detaylı test edemedim valla bugün RDR2 de denemeye çalışacağım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bendeki A olanı, P olanında heatsink'ler yetersiz gibi duruyor, bu anakartı bulamasaydım aynı fiyata ASUS Rog Strix B760-F alacaktım. Örneğin ASUS Prime Z790-A, MSI PRO Z790-A'dan pahalı ama ASUS Prime olanı da Z790 olarak güzel anakart. Aslında ASUS'u marka olarak daha çok severim ama geçici sistem çözümleri için, MSI anakartlar F/P olarak daha iyi seçenek sunuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 29 Ocak 2023; 7:27:41 > -
Ben A olanını alacaktım ama hiç bir yerde bulamadığım için P alabildim. Asustan uzak duruyorum.
Akakçe'den baktığımda, en ucuz satan inventus'dan 7077 TL'den eft ile sipariş verdim hemen, çoğu sitenin stoklarında vardı şimdi nedir durum bilmiyorum. ASUS'da ne gibi sorunlar yaşadınız, kaliteli anakart üreten bir markadır. Kuracağım sistemin parçaları henüz elime ulaşmadı, anakart ve AIO soğutma daha kargoya bile verilmedi, gelince ben de birkaç oyun testi yapıp konuya eklerim. 13600K alarak hepimiz aslında 6/12 işlemci almış olduk, müthiş chiplet mimarili 7600X almamakla büyük hata yaptık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 29 Ocak 2023; 10:4:58 > -
Bende msi pro z690 -a dd5 wifi modeli var...bunun see yongası ve headsink daha iyi sanirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz4565 -- 29 Ocak 2023; 10:10:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
MSI Z690-A'da üvey evlat muamelesi yapmış, sizin anakartdaki heatsink tasarımı Z790-P'dekinin aynısı. Yine de bu kullanığınız anakartın kötü olduğu anlamına gelmez, ikisi de aynı 2x8 pin güç girişi ve faz sayısına sahip. MSI Z790-A da çok üst düzey bir anakart değil ama kullandığı heatsink'ler ile tam F/P anakartı olmuş, ses yongası olarak ALC4080'i kullanıyor. Örneğin ASUS Rog Strix Z790-F için 2.5K fazla fark vermeye değmez ama 15700K için MSI Carbon veya ASUS Rog Strix'den aşağı almam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 29 Ocak 2023; 10:36:34 > -
ben aldığımda ddr5 A olan hiç bir yerde yoktu o yüzden P aldım. Güncel fiyatlar şu anda aynı olsada ben 6000'e aldım.
Farkları;
P: vrm sayısı 16 - P: 18
DDR5 A: 7200mhz - P: 7000mhz
Onboard grafik: A: 8K'a kadar desktekli - P: 4K
P olan 3.1 usb desteği daha çok
A: Realtek® ALC4080 Codec - P: Realtek® ALC897 Codec
I/O Shield biri kendinde takılı, diğeri ayrık halde.
2. m2ssd soğutusucu var
-
8 ay kadar once 3800tl e almıştım hepsiburadadan hatta o zaman için bile fiyat uygun du bende emin olmak icin ddr5 olan versiyon mu diye sordum... şuan i5 12400 le kullanıyorum ileride işlemci güncellemesi için bayag pay var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz4565 -- 29 Ocak 2023; 10:41:35 >
İleride 13700K'ya geçerseniz hissedilir fark olur, diyorlar ya hep Intel 2 seri sonra anakart değiştiriyor diye, evet değiştiriyor ama sorunsuz monolitik ringbus mimarisi ile uzun ömürlü oluyor her zaman. Intel sistem kuran kişi Cinebench skorları ile show yapmak için değil, oyun oynamak için kuruyor. Meteor Lake'de chiplet teknolojisine geçilecek ama Zen mimarisi gibi değil, die to die direct connection 3D Foveros.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 29 Ocak 2023; 10:57:46 >
-
Sizin sistem nasıl
İ5 12400
Msi pro z690-a
Asus dual rtx 3060ti
Kingston frury beast rgb 8*2 16gb ddr5 5200
Kingston kc 3000 1tb
Samsung evo 850 m2sata 250gb
Asus xonard dx ses kartı
High power eco 700watt
Corsehir carbian r500 kasa
Parçaları kendim dizdim kasa ikinci el aldım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz4565 -- 29 Ocak 2023; 11:15:42 >
-
CPU Lite Load, MSI anakartlardaki bios'a özgü bir özellik sanırım. Şansa iyi ki MSI almışım, sizin işlemci fazla ısınmış, bir sorun olmalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 1 Şubat 2023; 8:5:13 > -
işlemci 13600 KF soğutucu Corsair H100i Platinum macun Cooler Master Nano Maker. Contact frame yok.
Voltaj ve Watt'a göre Kaç derece olmalıydı?
Lite load MSI 'daki adlandırması, diğer anakartlarda farklı isimlendirme ve özelliklendirme mutlaka vardır.
-
CPU-Z multicore benchmark'da 87C diyor, ben mi yanlış görüyorum, junction 100C olmuş. Demek CB23 multicore testi olsa, 90C'nin üstünü görecek işlemciniz.
Bu arada thermal macunun doğru uygulanış şekli budur. Bazıları spatula ile yayar gibi bütün işlemci üzerine sürün diyor, hatadır aslında fazla macun ısı iletişimini azaltır. Bu şekilde sürüldüğünde, üzerine soğutma bloğu geldiğinde, kenarlara doğru yayılır zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 1 Şubat 2023; 17:12:25 >
-
Sendeki ısı durumu nası hocam paylaşabilir misin?
Henüz sistemi kurmadım, bugün dışarıdaydım zaten, montaj yapmak için kafamın sakin olması lazım. Yardım almak isterseniz veya bir sorunuz varsa, ana konu ve OC değerleri paylaşım konusuna yazabilirsiniz, mutlaka cevap vereceklerdir. Ben şu anda ne desem yalan olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 1 Şubat 2023; 17:17:38 > -
merakla bekliyorum hayırlı olsun..
ramleri kaça aldın hocm birdfe?
-
Teşekkürler, forumdan SAVIAR hocamdan aldım, 4750 TL gibi bir makul fiyata. DDR5'de şu an için 6400 MHz CL32 benim için sweetspot, Ciddi anlamda fark yaratacak 7200 MHz üzeri CL34 bellekler çıkmadığı sürece, bunu ileride yine kullanmaya devam ederim. Gameguru3d'nin 7200 MHz CL34 incelemesinde, 1080p'de 6000 MHz CL36'ya karşı bile fark atamamış, fiyat farkına değmez bence, 1440p'de zaten 6400 MHz CL32 hala en iyi F/P'a sahip. Bugün montaj için nitril eldiven aldım, bakalım müsait bir zamanda bitirip birkaç oyun testi paylaşırım.
guru3d.comCore i9 13900K DDR5 7200 MHz (+memory scaling) reviewhttps://www.guru3d.com/articles_pages/ddr5_core_i9_13900k_ddr5_7200_mhz_memory_scaling_review,12.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 2 Şubat 2023; 14:32:58 >
Benzer içerikler
- işlemci cache nedir
- 8700f vs 7500f
- işlemci ghz arttırma
- ryzen ne demek
- intel vtx nedir
- intel işlemci sorunu
- cpu nedir
- amd yeni işlemci
- apu sistem
- termal macun önerisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X