Şimdi Ara

İntel Extreme Tuning Utility i5 8250u 1.58Ghz Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

i5 8250u işlemcimin yük altında ve cinebench testinde 1.58Ghz ile alışmasını uzun süredir araştırdım ve bir çözüm buldum.

Sorun tam olarak tdp sınırı veya tdp darboğazı şeklinde tanımlanıyormuş. Bu konu hakkında bir çözüm buldum fakat size danışmam lazım çünkü çözüm benim bilmediğim bir yerden yapılıyor. Şimdi çözümü bulan arkadaşın bana önerdiği çözümü size yazıyorum.

''tdp darboğazına takıldığı için o, arkadaşın makineyi inceliyordum aynı şekilde dediğin sorundan şikayetçiydi. intel extreme tuning utility yükle, advanceddan core sekmesine gel, core voltaj offseti -100e çek, turbo power maxı 35w, turbo short power maxı da 35w'a ayarla. core parking kapalı 3.4 ghz sabit cinebench ''

Çözüm bu fakat tuning utility bilmediğim bir program kardeşime aldığım bu bilgisayarın başına birşey gelmesini istemem. Eğer bunları uygularsam işlemcimin başına birşey gelebilir mi veya sorun teşkil eder mi?

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Burada mühim olan sıcaklık değerleri.
    TDP darboğazı demişsiniz ama thermal throttling olmadığından emin misiniz? Aynı şekilde bu ayarları yaptıktan sonra sıcaklık değerlerinde bir artış olacaktır.

Sıcaklık 100 dereceleri görürse sıkıntı oluşacaktır diye düşünüyorum. Genelde laptoplarda ekran kartı ve işlemci aynı bakır boru üzerinden soğutulur eğer harici ekran kartı varsa hem işlemciyi hem ekran kartını yüke sokarak sıcaklık değerlerine bakınız.
  • Power max ayarları sıcaklık açısından sıkıntı oluşturabilir, sonuçta bu işlemci fabrika çıkışı 15W TDP. Program ekranında default olarak ne görünüyor onu bilmiyorum.

Offset'e gelince, negatif offset oygulamanın hiçbir zararı yok, zaten başarılı olmazsa mavi ekran alırsın ve tekrar bilgisayar açılınca daha az offset verirsin. Bu ayarın etkisi işlemci voltajını düşürerek güç tüketimini azaltır ve daha düşük TDP ile aynı hıza ulaşılır. Masaüstü PC'mi(i5 3470) 5-6 yıldır -0.1V ile 3.8GHz'de kullanıyorum ve daha yüksek hıza rağmen sıcaklık değerleri fabrika çıkış haline göre çok daha iyi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.