evet zaten ben lga775 icin konustum diger turlu corei5 ve i7de manyak carpan var fsb limiti vs cart curt olmazsa kim bilir neler olacak intel amd ile dalga geciyor sanki amd sınırları zolarken intel cok rahat kendi capında takılıyor..
fikirleriniz için teşekkürler ama eğer intel i5 serisi alsam(örneğin;i5 660) bu seferde ddr2 800 olan 6 gb ramlerıde değiştirmek zorunda kalıcam satmaya kalksam para edıcekmı(geil 2x1+2x2 corshair xms serisi) kafam karıştı şuan bide 6000 serisinden bahsettiniz tek gpulu en güçlü olucak kartı 5970 kadar performans verebilirmi yada ondan ucuz olma şansı varmı
quote:
Orijinalden alıntı: eneshatipoglu
fikirleriniz için teşekkürler ama eğer intel i5 serisi alsam(örneğin;i5 660) bu seferde ddr2 800 olan 6 gb ramlerıde değiştirmek zorunda kalıcam satmaya kalksam para edıcekmı(geil 2x1+2x2 corshair xms serisi) kafam karıştı şuan bide 6000 serisinden bahsettiniz tek gpulu en güçlü olucak kartı 5970 kadar performans verebilirmi yada ondan ucuz olma şansı varmı
en düşük i5 750, i7 860 veya phenom II x4 945'den aşağısını alma derim. 2x2GB DDR3 1600MHz elindeki 6GB'dan performanslı olacaktır. nereden geldiği belli olmayan 6870 testlerine göre 5970'den performanslı ancak testler doğrumu Allah bilir. 5970'ten pahalı olcağını sanmam.
çok teşekkürler arkadaşım bilgiler için
en azından fazla uçuk fiatla gelmemiş umarım ist. pc firmalarınada gelir aynı fiattan
quote:
Orijinalden alıntı: ghost recon advenced
en azından fazla uçuk fiatla gelmemiş umarım ist. pc firmalarınada gelir aynı fiattan
hocam baska topige yazdım ama cevap gelmedi belki sen soylersin..
şimdi su e5xxx serisi ile e6xxx hatta e7xxx serisi arasında ne fark var ?? biri 800mhz digeri ise 1066mhz gordugum kadarıyla ama bu neyi degistirecek acaba?? sonucta oc yaparken ben dram/fsb oranını 1 yapıcam.. ve ordaki fsb oranlarıyla kullanmayacagım..
rica ederim hocam, i5 750 ile 760 aynı fiyat, i7 860 ile 870 aynı fiyat ve i7 930 ile 950 aynı fiyat, 16x+16x crossfire yapmadıktan sonra 1556 soket anakartlarla kurulacak sistem ucuza gelir ancak crossfire-sli anakartlar 1156 sokette de pahalıdır, böyle yapmaktansa i7 950'li bir sistem kurmak daha mantıklı olur. 1366 pin soketi 8 fiziksel çekirdeklere de destek verebilecek nitelikte (intel'e bağlı). ama amd dört çekirdek sistem hepsinden ucuza gelir (sli-crossfire düşünüzlmezse).
quote:
Orijinalden alıntı: LAVMAN
quote:
Orijinalden alıntı: ghost recon advenced
hocam baska topige yazdım ama cevap gelmedi belki sen soylersin..
şimdi su e5xxx serisi ile e6xxx hatta e7xxx serisi arasında ne fark var ?? biri 800mhz digeri ise 1066mhz gordugum kadarıyla ama bu neyi degistirecek acaba?? sonucta oc yaparken ben dram/fsb oranını 1 yapıcam.. ve ordaki fsb oranlarıyla kullanmayacagım..
E8xxx 1333 fsb 6 mb cache E7xxx 1066 fsb 3 mb E6xxx(45nm olanlar) 1066 fsb 2 mb cache E5xxx 800 fsb 2 mb cache E3xxx 800 fsb 1 mb cache.(hepsi 45 nmdir) Farklar bu transistör sayısı farkıda var bazı modellerde ve seriler arasında. iş ocye gelince parasına göre seriye göre.e8xxx ve e7xxx serisi diğerlerine göre daha iyidir cpudan dolayı oluşan fsb limiti yoktur ve daha az voltaj ile daha iyi değerler alınır vidleri iyidir.e5xxx e6xxx e3xxx lerde ise fsb limitine yakalanabilirsin yüksek hızlarda çok voltaj isteyebilirler.istisnalar olabilir ama geneli böyledir.mesela benim e5300 1.456 da 4.0 ghz yapar 1.2875 de 3.5 yapar ama bir e8500 e8400 e8600 1.2875 de 4 ghz yapabilir.fsb farkını kapatabilirsin oc ile ama oc de şans lazım biraz birazda kaliteli pc parçaları.eğer sıfırdan pc toplanacaksa 2 çekirdek alınmamalı bu saatten sonra.
bütçeye göre değişir herkezi bütçesi ve alacağı 0 ürünler aynı değildir intelin onun için böyle iyi fiat politikası güzel oluyor yani çift çekirdekli cpu nun hızlarını fazlalaştırması sonuçta 0 da olsa 2 nci elde olsa alınabilir
beyler benim MSI P6N-SLI-FI bu işlemciyi destekler mi ? Çünkü daha MSI nin sitesinde ne desteklediğini gösteren bir ibare var ne de desteklemediğini
beyler benim MSI P6N-SLI-FI bu işlemciyi destekler mi ? Çünkü daha MSI nin sitesinde ne desteklediğini gösteren bir ibare var ne de desteklemediğini
Destekliyor
anakartım MSI P6N-SLİ ve E4300 kullanmadayım sistem imzamda bu işlemci işimi görürmi performans açısından yoksa core 2 quad Q9400 civarı bir işlemci dahamı iyi gelir fikriniz nedir tabii yine oc yapacağım alırsam maksadım performansı yükseltmek az bir harcamayla
peki bu anakart desteklermi ? gigabyte X48-DQ6
gayet tabi destekler çok rahat 4.0 ghz yi görür e8400 zü yakalar
arkadaşlar intel core duo 2.0 ghzden e6800e geçmeyi planlıyorum. aslına bakarsanız bir zamanlar aynı anakartta kullandığım q9550 alma niyetim de var fakat işlemci hala çok pahalı ve bilindiği üzerine artık platform i7ye taşındı. core 2 duolar da bence pahalı ve eğer core 2 duo e7500 ile aralarında büyük farklar yoksa e6800 ideal bir fikir gibi geldi i7 platformu öncesi olarak. fikirlerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
4300mhzde yağ gibi akar tutar bu cpu bu fiyatla
quote:
Orijinalden alıntı: demircibu
alıp deneyen varmı acaba potalsiyeli hakkında yabancı forumlarda bile pek bilgi yok malesef..
quote:
Orijinalden alıntı: LAVMAN
quote:
Orijinalden alıntı: demircibu
alıp deneyen varmı acaba potalsiyeli hakkında yabancı forumlarda bile pek bilgi yok malesef..
hiç bilgi yok etrafta sanırım ilk ben alıcam.
Bende bu işlemciyi almayı düşünüyorum, 2. el core 2 duo da bakıyorum ama olmazsa bu e6800 iyi bir seçenek gibi duruyor. Benim merak ettiğim bu işlemcinin core 2 duo nun en iyilerine karşı nasıl bir performans göstereceği, karşılaştırmalı doğrudan işlemciye yönelik testler olsaydı iyi olur. (bu işlemciyi alacak olan ilk arkadaştan örnek testler ricamdır)
Anlaşıldığı gibi bende lga775 sistem var yoksa inanın amd amd sistemim olsa hiç düşünmezdim. intel in rezil fiyat politikalarından dolayı işlemci yerine ekran kartı, güç kanağı yada ses sistemi gibi bileşenlere yatırım yapıyorum. bundan 2 yılda geçse core i işlemcilerde intel nasıl olsa gene ucuzlamayacak ve geçirmenin bir yolunu bulacaktır.