Şimdi Ara

Intel 3.33GHz'de çalışan Pentium E6800'ü kullanıma sundu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
7.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AjanMahone

bişi sorucam benm anakartdada g31 war bu g31 ler ne işe yarar kötümü bide benm imzadaki anakarti kllaniyorum 3 gün oldu alali eski bi anakart diğil dmi :S içime kurt düşürdünüz :DD:

senin yeni anakart ile eski anakartın farkı g31 olanda onboard ekran kartı var yani ekran kartsız da çalışır içine kurt falan düşmesin
  • Tr de fiyat 2 ye katlanır artık
  • E4300 yerine almayı belki düşünebilirim
  • 32nm sadece üretim sürecidir. işlemcinin zar boyutunu belirler. başta üretim maliyetini düşürmekle birlikte daha küçük transistörler daha az enerji tüketimi ve daha az ısınma gibi doğal avatajları beraberinde getirir.

işe bu yönde bakarsak 32nm bir E6800 üretilse sadece zar boyutları daha küçük ama aynı işi yapan bir işlemci olur ve sadece bir bios güncellmesiyle mevcut LGA 775 anakartların çoğu bu modeli kullanabilir.

buna örnek olarak 90-65nm dönenimde üretilmiş M2NPV-VM asus anakartın bios güncellemesiyle 45nm PII işlemcileri desteklemesini gösterebiliriz

http://usa.asus.com/Product.aspx?P_ID=HGTVnGv5nGahCYgK
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Maliyeti düşürüyorsa işlerine gelmesi gerekir , peki 32 nm ye geçmemelerine sebep ne o zaman ?
    LGA 775 in zirvede olduğu dönemlerde üretim süreci ve aşamalarının ileride nasıl olacağı planlanmaktadır.90 nm üretimi devam ederken 65 nm üretiminin yakın oldugu anakart üreticileri tarafındanda bilinmektedir.Bu yüzden buna göre uygun üretim yapılabilmiş olabilir.İntel'in planları içinde 32 nm yoksa , 45 nm Lga 775 in bittiği noktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost recon advenced
    ama kelimesiyle newegg nin ne alakası var şimi onu anlıyamadım yani ordan 82ş den buraya getirdirsek ço aşırı bi akrmı elde edecez 1 ürün için o akdar kargo parası bekleme durumu gümrük işleri takılma riski bunlarda o zaman ama yerine geçiyormu acaba ?

Size Neweggden parça getirmekten bahseden mi var? "Keşke, ama" bu işlemci Türkiyede de aynı fiyata satılsa diyorsunuz ben de diyorum ki; İş amalara keşkelere kalsa işlemciye gelene kadar neler var neler ama bu parçaların hepsine uygun fiyatlı yorumunu yaparken Türkiye fiyatlarını düşünerek yorum yapmak mantıklı olan. Zira yurtdışiında bedava da verseler biz gene her koşulda para ödeyeceğiz. Kargosuydu, vergisiydi, karıydı, kıldı tüydü derken o bedavaya biz burada para veririz de alırız ama başka çaremiz yok. Anlatabiliyor muyum?

• ben anlıyorumda sizler keşke bu yorumlarınızı açılan konulara daha çok yapsanızda şahsi yorumlara bu kadar takmasanız daha iyi olacak merak etme o kadar anlayışsız değilim ortaya newegg diyince bi anda aklıma öyle geldi orda daha ucuz v.s. gibi buda bizim ithalatçılarımızın ve devletimizin suçu aşırı vergi koymaları v.s.
  • getcekten 85dolara filan gelirse direk alırım bi şekilde cakallık yaparak fsb limiti gibi zırvalat yoksa 4.5ghz ye kadar yolu var.. oyunlar için biçilmiş ucuz kaftan olur
  • hocam 100 ş den aşağı gelmez gelirse bende elmdeki işlemciyi satıp bunu alacam bekliyoruz bakalım ne zaman gelecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost recon advenced

hocam 100 ş den aşağı gelmez gelirse bende elmdeki işlemciyi satıp bunu alacam bekliyoruz bakalım ne zaman gelecek

valla nette hicbi bilgi yok intelin sitesinde bile.. 100 dolarda fena degil.. bende e6300 var 3.5ghz yapıyor ama 3ghzde kullanıyorum oyunlarda limite cok takıldım.. eger rahat 4.5ghz yaparsa (bence 5 e kadar yolu var gibi) 100dolara da alınır bence.. 1ay içinde gelse bari

neyse her türlü alınabilirligi yuksek işlemcinin bence kacmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAVMAN -- 2 Eylül 2010; 20:31:01 >
  • hocam zaten bu cpu e6700 ile e7500 arasında yer alacak zaten bakarsan artık e7200 ve e7300 ler yok e6700 102ş+kdv iken bu cpu nun 100 ş altı olması çok zor zaten oc ile e7300 zü rahat yakalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Confusion

32nm sadece üretim sürecidir. işlemcinin zar boyutunu belirler. başta üretim maliyetini düşürmekle birlikte daha küçük transistörler daha az enerji tüketimi ve daha az ısınma gibi doğal avatajları beraberinde getirir.

işe bu yönde bakarsak 32nm bir E6800 üretilse sadece zar boyutları daha küçük ama aynı işi yapan bir işlemci olur ve sadece bir bios güncellmesiyle mevcut LGA 775 anakartların çoğu bu modeli kullanabilir.

buna örnek olarak 90-65nm dönenimde üretilmiş M2NPV-VM asus anakartın bios güncellemesiyle 45nm PII işlemcileri desteklemesini gösterebiliriz

http://usa.asus.com/Product.aspx?P_ID=HGTVnGv5nGahCYgK

Neredeyse tüm LGA775 anakartlar 65nm ve 45nm işlemcileri çalıştırmaktadır. 32nm LGA775 işlemcileri çalıştırması için bios güncellemesi yeterli olurDU.

Malesef Intel LGA775'i uzun süre önce öldürdü.

• beyler işlemci geldi..

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3113

1-2 yere daha gelsin fiyat farkına gore hemen siparişi vermeyti düşünüyorum.. alıpta oc yapanların skorlarını merak etmiyor değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAVMAN -- 4 Eylül 2010; 8:40:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LAVMAN

beyler işlemci geldi..

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3113

1-2 yere daha gelsin fiyat farkına gore hemen siparişi vermeyti düşünüyorum.. alıpta oc yapanların skorlarını merak etmiyor değilim

Fiyat 99 USD

• ya valla kafama yattı bu işlemci amd athlon x2 5600+ satıp tabi bide anakartı değiştirmek lazım sonrada alınabılır aslında yanınada 5970 + bide 24" aoc un monitörü tamamdır ramlerde zaten ddr2 800 6 gb ohoho oyunların tadından yenmez bide arkadaşlar size bişe sorucam bende zalman 9700nt hava sogutma var bu işlemciye ne kadar oc yapabilirim bide hangi anakrtı önerirsiniz bana bu çıkan e6800 için cevaplar için şimdiden teşekküler
  • quote:

Orijinalden alıntı: eneshatipoglu

ya valla kafama yattı bu işlemci amd athlon x2 5600+ satıp tabi bide anakartı değiştirmek lazım sonrada alınabılır aslında yanınada 5970 + bide 24" aoc un monitörü tamamdır ramlerde zaten ddr2 800 6 gb ohoho oyunların tadından yenmez bide arkadaşlar size bişe sorucam bende zalman 9700nt hava sogutma var bu işlemciye ne kadar oc yapabilirim bide hangi anakrtı önerirsiniz bana bu çıkan e6800 için cevaplar için şimdiden teşekküler

bu işlemcinin yanına 5970 alma konusunda ciddi misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

quote:

ya valla kafama yattı bu işlemci amd athlon x2 5600+ satıp tabi bide anakartı değiştirmek lazım sonrada alınabılır aslında yanınada 5970 + bide 24" aoc un monitörü tamamdır ramlerde zaten ddr2 800 6 gb ohoho oyunların tadından yenmez bide arkadaşlar size bişe sorucam bende zalman 9700nt hava sogutma var bu işlemciye ne kadar oc yapabilirim bide hangi anakrtı önerirsiniz bana bu çıkan e6800 için cevaplar için şimdiden teşekküler

oyunlar genelde 4 cekird3ek desteklemiyor ve en kral lga775 quad coreler bile fazla oc olmuyor.. bu işlemci 4.5ghzde fullocl q9400den filan cogu oyunca daha iyi sonuc verir bence..

• ya valla aklımdaki ekran kartı 5970 ti ama sizce ne almalıyım 5970 alırsam işlemci olarak ne önerirsiniz birbirini tamamlaması açışından
  • quote:

ya valla aklımdaki ekran kartı 5970 ti ama sizce ne almalıyım 5970 alırsam işlemci olarak ne önerirsiniz birbirini tamamlaması açışından

bin liralık karta 100 dolarlık işlemci baglaman ilginc tabi.. biraz daha bekle 6xxx serisi cıkıyor ondan al en manytıklısı bu olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: LAVMAN

quote:

Orijinalden alıntı: El Mukteda

quote:

oyunlar genelde 4 cekird3ek desteklemiyor ve en kral lga775 quad coreler bile fazla oc olmuyor.. bu işlemci 4.5ghzde fullocl q9400den filan cogu oyunca daha iyi sonuc verir bence..

çok haklısın dostum ama i5 750,760, i7 860 veya Phenom II BE'lar çok iyi oc olan işlemciler ileriye dönük olarak düşünülebilir. çünkü oyunların 4 çekirdekğe göre dizayn edilmesi kaçınılmaz.

@eneshatipoglu hocam bendeki 5970 yarım saat önce bozuldu, bellek problemi çıktı. bence 6000 serisinin tek gpu'lu en güçlü kartını al. 5970'den pahalı olmayacaktır.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.