Şimdi Ara

Intel 6850k işlemci yanması??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar başlığımdan da analaşılacağı üzere işlemcim yandı sorunun ne olduğunu bilmiyor OC kesinlikle kurcalamak istemediğim bir alan onun için uzman görüşlerinize danışmak istiyorum. Donanımlarım Anakart Asus ROG Strix X99 Gaming
    İşlemci Intel Core i7 6850k
    Ram: G-skill TridentZ RGB 2x8gb 3000MHz
    PCI-e SSD:Samsung 950 Pro 512GB m.2
    SSD: Samsung 850 evo 512GB
    HDD: WD 1TB Black
    PSU: Thermaltake Toughpower 80plus Plat 1050w

Not:İşlemci ve anakartı şuan servise verdim.

• Yandığını nasıl anladınız?

Oc yapmadığınzı söylediniz oc yapsanız bile bios işlemci sıcaklığından sonra sistemi kapatır yani siz istesenizde 100 derece üstünde çalıştıramazsınız işlemciyi.

Sorun anakart veya güç kaynağı kaynaklı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 24 Ekim 2017; 22:20:9 >
  • Bu ikinci kez başıma geliyor ilk servise verdiğimde anakart ve işlemci değişti ve yenileri verildi şimdi yine aynı şey oldu. Ben sadece bios a girip XMP yi açtım birkaç yabancı forum okudum ve anladığım kadarıyla ya anakart kaynaklı olduğunu yada PSU kaynaklı olduğunu yazıyorlar 6 ayda bir işlemci yanıyor anlamakta güçlük çekiyorum bu durumu
  • Benim tahminim RAM yanmış.
  • Peki BIOS kaynaklı bir sorun olabilir mi? çünkü bozulmadan önce bios güncelleme yaptım 3-4 saat kullandım bilgisayarı ekran bir kararıp açıldı ve birkaç dk sonra komple kapandı açmaya çalıştığımda 00 q-code hatası veriyordu anakart üzerindeki RGB ledler mi acaba işlemciye zarar veriyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Osmancan -- 24 Ekim 2017; 13:25:22 >
  • RAMleri başka bir PC de denedim çalışıyor Debug Ledlerinde CPU kırmızı yanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Osmancan -- 24 Ekim 2017; 13:24:40 >
  • Bu ikinci kez başıma geliyor

ise
    bır kac olasılık var

1-psu sorunu (aynı psu u kullanıyorsanız)
    2-elektrık sebekesı
    3-kasa veya montaj sorunudur(kısa devre)
    4-yanlıs ıslemcı montajı
  • Katılıyorum aynı anakart - işlemci ile 2. kez aynı olay yaşanıyorsa bunları tetikleyen başka bir sıkıntı var demektir.

Psu baş şüpheli.
  • montajı ilk ben yapmıştım hadi bende sorun vardı ikinci geldiğinde vatan bilgisayardaki görevliyle yaptık anti-statik malzeme kullandık kısa devre koruma için vidalara amyant pul koyduk yine başıma geldi. PSU yu alırken hiç içime sinmemişti şimdi onu değiştireceğim HX1000i alacağım birde sıvı soğutmada kaçak olabilir mi? Cooler master Nepton 240m takılı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Osmancan

montajı ilk ben yapmıştım hadi bende sorun vardı ikinci geldiğinde vatan bilgisayardaki görevliyle yaptık anti-statik malzeme kullandık kısa devre koruma için vidalara amyant pul koyduk yine başıma geldi. PSU yu alırken hiç içime sinmemişti şimdi onu değiştireceğim HX1000i alacağım birde sıvı soğutmada kaçak olabilir mi? Cooler master Nepton 240m takılı?

Sıvı soğutma içerisindeki sıvı iletken değildir, komple patlayıp tüm sıvı anakartın üstüne boşalsa bile sisteme zarar vermez.
  • pompa direkt olarak işlemci üzerine montaj olduğu için ondan şüphelendim ama içim biraz rahatladı.
  • quote:

montajı ilk ben yapmıştım hadi bende sorun vardı ikinci geldiğinde vatan bilgisayardaki görevliyle yaptık anti-statik malzeme kullandık kısa devre koruma için vidalara amyant pul koyduk yine başıma geldi. PSU yu alırken hiç içime sinmemişti şimdi onu değiştireceğim HX1000i alacağım birde sıvı soğutmada kaçak olabilir mi? Cooler master Nepton 240m takılı?

acıkcası sızın yaptıgınıza daha guvenırım
    vatandakı cok bılmıslerın yaptıgında daha ıyı oldugunu dusunurum

psu alacaksanız evga 750-850w almanızı onerırım
    ımzamdakı power 10 sene garantılı mesela
    1000w alamanıza hıc gerek yok

sıvı sogutma degıl de dedıgım nedenler olabılır

ozellıkle psu ve sebeke elektrıgı sorunlu olabılır
    tavsıyem dedıgım gıbı 850w gold+ power alın ayrıca bır adet ups alın zaten aynı paraya denk gelır

ayrıca goz ardı edılen bazı durumlar var
    mesela tv kartı (uydu)
    pcsınızde bu yada benzer urun takılıysa buda hasar verebılıyor

tabıı 2 kez ıslemcı yakması olası dısı ama buda bır olasılık

• zaten montaj yaparken bende yanındaydım onun için mudahale edebildim bilgisayara tv kartı vb. hiç birşey takılı değil olası değil ama ileride bir adet daha 1080ti alabilirim onun için PSU da watt'ı biraz yüksek tutmakta fayda var diye düşünüyorum. UPS alacaklar listem arasında ama bir türlü mali durumumu denkleştirip alamadım 3kva online bir ups almayı düşünüyordum öneriniz nedir bu konuda necron veya tunçmatik markaları arasındaydım
  • Evinizin elektrik tesisatını kontrol ettirin... Psu marka model yazabilirmisiniz?

Birde arkadaşlar işlemci sadece yüksek sıcaklıktan yanmaz. Normalde tüm elektrikli aletler (özellikle elektronik ürünler) sabit şebeke gerilimi isterler (teoride) ancak ülkemizdeki gibi dandik bir şebeke hattı varsa bu ancak hayal olur.

Eğer şebeke hattınızda aşırı voltaj dalgalanması oluyorsa psu bunu bir yere kadar tolere edebilir, sonrasında ya kendisini yada beslediği sistemi sistemi yakar...
  • quote:

pompa direkt olarak işlemci üzerine montaj olduğu için ondan şüphelendim ama içim biraz rahatladı.

ıslemcı yanmasında

ıslemcı elektrıgını anakart uzerınden alır
    anakartta tum elektrıgı psudan alır

anakartın cpu ıcın guc gırıslerı vardır.sol ust kosede genelde 4 pın 4+4 pın vs

psudada CPU cıkısları vardır (psu cıkısında yazar)

psudan dogru cıkısları baglıyorsunuz degılmıs

yanı GPU CPU SATA vs dıye bır cok kısı vardır psuda (modular ıse)
    Psudakı CPU bolumune anakarttakı CPU Power bolumene takmanız gerekıyor

eger psuda yada anakartın bu gırısınde sorun var ise cpu yanabılır
  • tabiki ona dikkat ediyorum takarken hatta multimetre ile ölçtüğümde doğru değerleri veriyordu ama arızalandı yine
  • quote:

zaten montaj yaparken bende yanındaydım onun için mudahale edebildim bilgisayara tv kartı vb. hiç birşey takılı değil olası değil ama ileride bir adet daha 1080ti alabilirim onun için PSU da watt'ı biraz yüksek tutmakta fayda var diye düşünüyorum. UPS alacaklar listem arasında ama bir türlü mali durumumu denkleştirip alamadım 3kva online bir ups almayı düşünüyordum öneriniz nedir bu konuda necron veya tunçmatik markaları arasındaydım

yenı nesıl sıstemler fazla w ıstemıyor
    bu yuzden 850w cok rahatlıkla yeterlı olacaktır

benım sıstemıme bakınız ozellıkle PC1

ayrıca UPS de kullanıyorum onlıne olanlardan 1kva cok rahat yetıyor

zaten 5dk ıdare etse bıle onlıne upslerde onemlı olan regulasyon yanı ıletılen elektrık
    dırek pc e sebeke elektrıgını ıletmez
    voltaj dususlerınden zarar gormezsınız yanı

benhttp://www.hepsiburada.com/emerson-liebert-gxt-mt-g2-e2-1kva-230v-online-ups-pm-bd802959 kullanıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: InsideR

quote:

zaten montaj yaparken bende yanındaydım onun için mudahale edebildim bilgisayara tv kartı vb. hiç birşey takılı değil olası değil ama ileride bir adet daha 1080ti alabilirim onun için PSU da watt'ı biraz yüksek tutmakta fayda var diye düşünüyorum. UPS alacaklar listem arasında ama bir türlü mali durumumu denkleştirip alamadım 3kva online bir ups almayı düşünüyordum öneriniz nedir bu konuda necron veya tunçmatik markaları arasındaydım

yenı nesıl sıstemler fazla w ıstemıyor
    bu yuzden 850w cok rahatlıkla yeterlı olacaktır

benım sıstemıme bakınız ozellıkle PC1

ayrıca UPS de kullanıyorum onlıne olanlardan 1kva cok rahat yetıyor

zaten 5dk ıdare etse bıle onlıne upslerde onemlı olan regulasyon yanı ıletılen elektrık
    dırek pc e sebeke elektrıgını ıletmez
    voltaj dususlerınden zarar gormezsınız yanı

benhttp://www.hepsiburada.com/emerson-liebert-gxt-mt-g2-e2-1kva-230v-online-ups-pm-bd802959 kullanıyorum

Cihazı ne kadar süredir kullanmaktasınız. Şirketimizde Necron marka UPS kullanmaktayız 3 sene süre sonunda arıza yaptı ve onarıldı şimdi yeni bir tane daha aldık eskisini başka şubemizde kullanmaktayız.

• İşlemci yanması diye birşey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

Evinizin elektrik tesisatını kontrol ettirin... Psu marka model yazabilirmisiniz?

Birde arkadaşlar işlemci sadece yüksek sıcaklıktan yanmaz. Normalde tüm elektrikli aletler (özellikle elektronik ürünler) sabit şebeke gerilimi isterler (teoride) ancak ülkemizdeki gibi dandik bir şebeke hattı varsa bu ancak hayal olur.

Eğer şebeke hattınızda aşırı voltaj dalgalanması oluyorsa psu bunu bir yere kadar tolere edebilir, sonrasında ya kendisini yada beslediği sistemi sistemi yakar...

imzamda belirttiğim PSU yu kullanmaktayım Thermaltake toughpower 1050W
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.