merhaba arkadaşlar.... bayadır ugrasıyorum vede anakartımdakı bos şifresini hala kıramadım kaldırmamadım yani.. ne yapmam gerekıyor ... pılı soktum farklı bıos sıfrelerı gırdım ama hıcbırı olmadı kesın cozum nedır arkadaslar yardımcı olursanız sevınırım... tesekkurler sımdıden
mb üzerindeki jumper ile yapılmakta yanlız sıralaması vardı aklımda değil biraz diğerlerine göre farklı..
BIOS parolası da diğer bilgileri ile beraber CMOS RAMde saklanırlar. Eğer BIOS ayarlarına erişim parola ile koruma altına alındıysa, bu parolanın unutulması oldukça rahatsız edici.Bunun sonucunda BIOS ayarlarına normal yoldan erişmek mümkün olmuyor
BIOS üreticileri, ayarlara ulaşabilmek için genellikle ana parola biçiminde bir arka kapı bırakıyorlar. BIOS kullanıcıları ana parola olarak aşağıdaki ifadeleri kullanabilirler AWARD BIOS: j64 j256 j262 j322 01322222 589589 589721 HLT SER SKY_FOX Syxz aLLy CONCAT TTPTHA
AMI BIOS:
AMI ami bios setup cmos AMIDECODE A.M.I. AMI SW AMI_SW BIOS PASSWORD HEWITT RAND Oder A.M.I. AMI!SW AMI?SW HEWITT RAND alfarome efmukl
Phoenix: phoenix
Compaq: compaq
Tinys: Tiny
Diğer BIOS Şifrelerinden bazıları LKWPETER lkwpeter BIOSTAR biostar BIOSSTAR biosstar ALFAROME Syxz Wodjo PASS PASSOFF CONDO J64 BIOS SETUP CMOS admin system
CMOS-RAMi silmek Girdiğiniz ana parolalar(yukarıdaki BIOSşifreleri) BIOS ayarlarına ulaşmanızı engelliyorsa, geriye CMOS-RAM i silmekten başka bir çare yok. CMOS-RAMi silmek için bazı kartlarda ise sistemi özel bir jumper yardımıyla BIOS ayarlarına kadar kısmen açmak gerekecek. Ayrıntılı bilgi için Anakart kitapçığına bakın
BIOS pilini çıkartın.5 dakika gibi bir süre bekletin sonra sistemi açtığınızda parola sormayacaktır. Bu, aynı zamanda pilin ömrünü de kısaltacaktır. CMOS-RAMin gücü kesildiği zaman sadece parola değil, sabitdisk bilgileri gibi diğer tüm BIOS ayarları da silinecek...
bios320.exe programını google dan aratıp bulduktan sonra diskete atıp sistemi dos da çalıştırıp disketten çalıştırıp şifrenizi değiştirebilirsiniz...