|
Bildirim
Bunun için müneccim olmaya gerek yok. Kaldı ki firmanın kökeni itibarıyla her türlü desteği sınırsız şekilde alabilir.
|
Bir zamanlar tekel olmak için şeytanlık peşinde koşturup önünü kestiği en yakın rakibinin sıfırdan yükselişine bakarsa batmaktan kurtulabilir
|
Doğru yhıdiler kurtarır. İsrail'deki fabrikalarına büyük yatırım yaptılar daha yeni
|
İntelin elinde 20 yıllık teknoloji var yiğenim gıdım gıdım veriyor geyikleri geldi istemsizce . İşlemci de zaten 2 ayak var birinin bu denli kısa kalması kullanıcı için hoş değil . Batmasına izin zaten vermezlerde keskin bir geri dönüş bakalım nasıl yapacak .
|
amd iyi yonetim ve sansa bala direkden dondu. playstation ve xbox konsollarinda amd apu sunun tercih edilmesi amd yi kurtardi. ihaleyi almak icin en dipden fiyat verdi ama on milyonlarca konsol satisindan gelen para nefes almasini sagladi, sonrasinda lisa su'nun iyi yonetimi sayesinde duze cikti. intel ise neredeyse 20yildir cok kotu yonetiliyor, her isinde stratejik hatalar yapiliyor.
teknoloji sektoru boyle hatalari affetmez, gecmis batmis devlerle dolu. yakin zamanda philips bitti. teknolojinin her alanina yon vermis, asml tsmc gibi devlerin altyapisini kurmus 130yillik firma bugun teknoloji ve elektronik alanindan tamamen cekilmis durumda, fiilen bitti, adi onun markasiyla fason uretim yapan firmalar uzerinden devam ediyor. sadece asml ve tsmc deki kurucu hisselerini satmamis olsaydi bugun hala ayakda olurdu ama kotu yonetim olunca ne kadar kredi versen ne kadar para pompalasan bos, bir sekilde batiriyor. intel icinde en buyuk risk bu. devlet kurtarsa bile bu yonetim tekrar batirmayi becerebilir. |
intelin yıllarca keriz silkeleme mantığıyla ryzen işlemcilerin piyasada dalga yaratmasıyla yerle bir oldu şimdide yangını söndürmeye çalışıyorlar.
|
Bu olay çok abartılıyor gibi geldi bana. Amd çok daha zorlu dönemlerden geçmesine rağmen batmadı. Ati'yi almak için 2,5 milyar dolar kredi çekmişti. İflasın eşiğine geldi ama batmadı. Intele hiçbir şey olmaz. En uçuk senaryo Amd gibi fabrikaları elden çıkarıp sadece tasarım firması olarak yola devam etmek olur.
|
Havadan bir kaç milyar dolar basar kurtarır intel'i coniler. Coni demek Intel demektir.
|
|
|
Kısacası ABD hayvani para basımına girecek, batmakta olan bankalara para yollayacak bu paralarda bu tip şirketleri kurtarmak için kredi paketleri olarak dağıtılacak. Yatırım tavsiyesi değildir. |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Görünürlerden BlackRock ufaktan yardım etse bile kafi ... |
|
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
fabrika için teşvik aldı. ayrıca intel in mevcut piyasa değerini hisseler oluşturuyor. zarar ediyor olsa da yatırımcı henüz hisseleri elden çıkarmayı düşünmüyor. zarar etmeye devam ederse hissedarların isteğiyle bölünebilir, satılabilir ya da direkt batabilir. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|