Şimdi Ara

Intel Celeron işlemciye işletim sistemi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba DonanımHaber ailesi, elimde çok dandik,tarihi eser değerinde bir bilgisayarım var. Bu bilgisayarı hala elimden geldiğince çalışabilir halde tutuyorum ve tutmaya çalışıyorum. Size 2 adet sorum var;

Şuan Windows XP işletim sistemini kullanıyorum.Birinci sorum bilgisayar özelliklerim aşağıdaki gibi, hangi işletim sistemine uygun veyahut hangi işletim sisteminde daha iyi performans alabilirim?

- Intel(R) Celeron(R) CPU 3,06GHz - 3,07GHz
    - 217,6 GB HARDDİSK ( C = 135GB + D = 97,6GB Sürücüleri)
    - 2x2GB HI - LEVEL DDR2 RAM
    - ATI Radeon HD4350 512MB 64Bit GPU
    - Foxconn G31MXP-K Motherboard

İkinci sorum ise ben bilgisayarı rahatlatmak amacıyla şöyle yapmak istiyorum, C sürücüsünde sadece işletim sistemi kurulu olacak geri kalan tüm uygulamaları D sürücüsüne yükleyeceğim. Bu işlem mümkün müdür? Performans açısından yarar sağlar mı?

Teşekkürler..

• Windows 7 deneyebilirsiniz,eger oyun da oynamayi dusunuyorsaniz

Cok oyun duskunu degilseniz,Linux Mint kurabilirsiniz

Her zaman icin isletim sistemini kurdugunuz diskin daha bos birakilmasi daha iyidir,D ye istediginiz herseyi yuklersiniz sorun olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Windows 7 deneyebilirsiniz,eger oyun da oynamayi dusunuyorsaniz

Cok oyun duskunu degilseniz,Linux Mint kurabilirsiniz

Her zaman icin isletim sistemini kurdugunuz diskin daha bos birakilmasi daha iyidir,D ye istediginiz herseyi yuklersiniz sorun olmaz

İlk öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim, eskiden Windows 7 kullanıyordum fakat bazı oyunlarda ekran kartım driver'ı sadece XP'de tam rehavetli çalıştığı için oyunlarda sorun veriyordu,bir daha geçmeyi pek düşünmüyorum.
  • Windows 7 de randiman alamadiysaniz,surucu sikinti yasattiysa ve anladigim kadariyla oyun da oynadiginiz icin(Her ne kadar bazi oyunlarin Linux destegi olsa da yeterli degil)Xp de kalmaniz tek secenek gozukuyor.

Vista vs dusunmeyin bile,berbat bir isletim sistemi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Windows 7 de randiman alamadiysaniz,surucu sikinti yasattiysa ve anladigim kadariyla oyun da oynadiginiz icin(Her ne kadar bazi oyunlarin Linux destegi olsa da yeterli degil)Xp de kalmaniz tek secenek gozukuyor.

Vista vs dusunmeyin bile,berbat bir isletim sistemi

Anlıyorum, o zaman yine bize XP yolu gözüktü.. :)

Bana zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim, iyi forumlar.
  • HardDisk'te alan ayırmayı nasıl yapabilirim? Kaç'a kaç GB olsun, tam karar veremedim.Acaba XP ne kadar yer ister ki?
  • Format atacaginizda disk bolumlendirmesi ile yapabilirsiniz

Xp nin boyutunu hatirlamiyorum,su an Windows 10 kullaniyorum

25-30 gb ayirmaniz yeterli olur sanirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD İşlemcili Sistem Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tamamdır format atma işlemi tamamlanmıştır, emeği geçen herkese teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.