Şimdi Ara

Intel Core 2 Quad Q8300 Overclock [YARDIM ACİL]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hocam durumumu izah ediyim. Şimcik staja falan başladım. Sağlık bölümünde 11. Sınıfım herneyse... Acayip PC Bağımlısıyım,artık PC de bana yeterli gelimiyor bi 5 senelik var rahat.

Ailem aşırı aşırı aşşşşşırrrrıı karşı PC de olmama (buna rağmen aralıksız 21 Saat Rekorum :S)
    Neyse dedim yeni PC alalım yok dediler,ben aliyim taksitle dedim siz bana haftalık verin ben kendi maaşımla almış oliyim... yine baş.

Bende overclock yapmak istiyorum arkadaşlar. OVERCLOCK HAKKINDA TEK BİLDİĞİM İŞLEMCİNİN PERFORMANSINI YÜKSELTİRKEN BİR RİSK OLUŞTURMA OLASILIĞININ DA OLMASI, YANİ BUNA MECBURUM. CS GO da 50 FPS den yukarı gitmiyor,anlık FPS düşüyor falan vs.

Bana mümkünse tamamen destek olacak,yakından ilgilenecek,mümkünse skype da beni bilgilendiricek birini arıyorum. OVERCLOCK a ihtiyacım var,

PC ALMA İMKANIM OLMADIĞINDAN OVERCLOCK YAPMAK ISTIYORUM AMA OLAN PC'MDE YANSIN ISTEMIYORUM.

POWERSUPPLY 250 VOLTA KADAR ÇIKIYOR BENKI. SISTEMIMIN ÖZELLİKLERİ AŞAĞIDA RESİMDE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamerNova -- 2 Şubat 2016; 12:37:14 >

• İşlemciye değilde ekran kartına overclock yapsan daha iyi olur sanki, Q8300 9800gt ye darboğaz yaptığını sanmıyorum

Ekran kartına da Msi Afterburner ile overclock yapabilirsin, google da araştır ekran kartının marka ve modelini tam yazarak, başkaları overclock yapıp videosunu koyuyorlar youtube oradan bakarak yapabilirsin, ekran kartı kolay işlemci uğraştırıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sizce sistemim el verir mi yanmaz dimi
  • GamerNova G kullanıcısına yanıt
    20 mhz yükseltin bakın sorun var mı yoksa devam edin aynı şekilde, dediğim gibi kartınızn aynısını kullanıp overclock yapan var mı bakın onlarınki gibi yapmaya çalışın ben öyle yapmıştım 9400gt ye

• Neyle yükselteceğim
    MSİ Afterburner programı ile, daha önceki cevapta yazımştım dikkat ederseniz.

• O power supply yetersiz gelir muhtemelen kaliteli bir marka değildir.

Eskiden benzeri bir sistemim vardı (Q6600+9800gtx+) 430w psu ile işlemci 3.2ghz üzerine çıktığımda sorunlar yaşıyordum

bios a gir fsb 400 yap ram çarpanınıda ram 800mhz olacak şekilde tekrar ayarla çünkü fsb 400 yapınca ram 1000 küsür mhz lere çıkar ramlerin desteklemez o hızları sistem açılmaya bilir windows ekranı gelmeden yeniden yeniden başlar ve bios ayarlarını yeniden gözden geçirmeni belirten yazılar çıkar. dediğim şekilde yaparsan işlemcini 3 ghz de surunsuz kullanırsın. Ayrıca sistemin günümüz için bile hele senin gibi bir kullanıcı için çok iyi aynı sistem bende de var. yarın 6 yaşına basacak nasipse:) aileni boşuna borça sokma yeni bilgisayar için. ikinci el bi ekrankartı alabilirsin gtx 570 gtx660 gibi bide ram tabi 4gb daha ram alırsan ki 75tl falan belki daha uyguna 8 gb ram olur oyun oynarken faln bilgisayarın rahat eder. CS falan 9800 zorlanmaz gibime geliyor belki ram ler darboğaz yapabilir oyun esnasında ram kullanımına msı afterburner ile bi bak bakalım. bilgisayarın sen için çok iyi.dediğim gibi ram ve ekranran kartı güncellemesi ve tabiki 3ghz overclock seni mutlu eder. Hem şim sizinkilere bilgisayar aldırsan sorun çözülmicek çünkü içinde antik bir ekran kartıyla gelir işe yaramaz bu seferde ekran kartı diye kıvranırsın taplama bir pc den daha pahalıya gelmeside cabası. yanı yenibilgisayra vericeğin paranın 4 de 1 ile pc canavar olur Benden söylemesi..

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalım

O power supply yetersiz gelir muhtemelen kaliteli bir marka değildir.

Eskiden benzeri bir sistemim vardı (Q6600+9800gtx+) 430w psu ile işlemci 3.2ghz üzerine çıktığımda sorunlar yaşıyordum

yalnız arkadaş doğru söylüyor. ama kaliteliyse varsayım işlemci overclockdan sonra 150wat aşağı yukarı çeker 9800 de yanılmıyorsam yükde 200wat çeken bi kart güçkaynağın başa çıkabilir tam limitlerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MamiZone -- 31 Aralık 2015; 19:50:33 >
  • Hocam bana acil skype verir misiniz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: GamerNova

Hocam bana acil skype verir misiniz :D

öyle bir imkanım yok malesef şuan askerim skype malesef vakit yok zaneten ortam musait değil kusura bakma
  • up bendeki işlemcide aynı yardımcı olabilecek varmı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.