Şimdi Ara

Intel Core i5 10400 Seçimi Hakkında!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: CCaaNN

Aynen cok yanlis anlamisim ben kusura bakmayin

@onrerol aciklamis zaten, ek olarak 300 liraya bi kule tipi sogutucu aldiginizda bu boost hizlari da sikinti cikarmamaya basliyor. Sorun stok sogutucunun yapisindan kaynaklaniyor, sogutma blogu islemcinin hemen uzerinde oldugu icin, ani voltaj artisinda islemci isininca bu isi kolay dagitilamiyor, ya stok fan hizli donecek ya da islemci frekans kesecek. Siz fan profilini uygun ayarlamazsaniz haliyle frekans kesiyor, obur secenekte de gurultulu calisiyor. Kule tipi bir sogutucu taktiginizda ise sabit dusuk devirde donen fan olsa bile, ani isinan islemci cok kolay sekilde sogutma blogunun yapraklarina ulastiriyor isiyi, CPU cekirdegi uzerinde kalmiyor, haliyle daha serin, daha performansli calisiyor. Stok sogutucudan kule tipi sogutucuya gecince genelde boost hizinin arttigini gorursunuz bu sebeple. Manuel mudahaleye de gerek kalmiyor ek olarak.

Alıntıları Göster
    anladım, sağolasın :)

• Ryzen 5 3600'ü herhangi bir kule tipi veya custom soğutucu alındığında ayar yapmayıp fabrika ayarlarında kullanabiliyormuyuz acaba? Yani İntel'deki gibi tak- kullan yapabilirmiyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SakuraiTomoki -- 9 Haziran 2020; 19:8:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SakuraiTomoki S kullanıcısına yanıt
    valla düzgün montaj yapan kişilere bakınca gayet dingin sıcaklıklar görüyoruz, boşta da yükte de

tek yapılması gereken ayar Auto voltaj yerine var ise Normal voltaj yapmak

Autoya bırakınca anakartlar işin içine hile kariştirip haddinden fazla voltaj verebiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 9 Haziran 2020; 18:35:15 >
  • SakuraiTomoki S kullanıcısına yanıt
    ben oyle kullaniyorum fabrika ayarlarinda. dark freezer x126 var. gayet serin calisiyor. oyunlarda 50-55 derece civari calisiyor yaz aylarinda olmamiza ragmen. bosta ise 30-40 derece arasi dalgalaniyor.
    yanliz sunu farkettim. kardesimde de ayni islemci vardi uzun suredir kendi bilgisayarina bakmamis. hwinfodan baktigimda islemcinin bosta 2200 mhz lere kadar dustugunu gozlemledim. sonrasinda hem bios hem de amd chipset driver guncelleyerek ryzen balanced guc secenegine aldigimda herseyin normale dondugunu farkettim. su an base frekans 3.6 ghz ve tekli cekirdek islemlerde gerektigi yerlerde 4.2 ghz boostluyor. ona da deepcool gammaxx gt sogutucusu aldim daha da iyiymis o sogutucu. tam yukte 68 derece oyunlarda max 55 derece gordum ayni sekilde.

• tacos dorados T kullanıcısına yanıt
    teknofiyat.com
    I5 10400 - TeknoFiyat
    http://teknofiyat.com/?search=I5+10400

Ben burayi baz almistim yanilmisim, %77 degil %52 daha pahaliya geliyor, haklisiniz.

Hardware Unboxedyoutube
    Core i5-10400 vs. Ryzen 5 3600, Sub-$200 CPU Battle
    https://www.youtube.com/watch?v=NqCGHHOZYcA

Burada da yapilan analizde hizli ram'in faydasini gormek istediginizde en az 100 dolar daha fazla para vermeniz gerektiginden bahsediliyor. DK11.45 i acip bakabilirsiniz.

Ek olarak Ryzen 3600'e teknik bilgisi yuksek bir kullanicinin yapacagi modifikasyonlar sonucu olusan tabloya da bakabilirsiniz bu video'da;

Gamers Nexusyoutube
    Heavily Tuned AMD Ryzen 5 3600 vs. Intel i5-10400: RAM Timings & Overclocks
    https://www.youtube.com/watch?v=dhXxCoX0bso

Tekrar diyorum, iki urunun de ayni fiyata oldugu durumda 10400(f) tercih edilebilir, sadece daha dusuk ram frekansi ile calistigi durumda hangisi daha yuksek performans verecek ona bakmak lazim. Aksi halde yukarida yaptigim hesabi duzelttigimizde bile %52 daha pahali bir urun alip %3 fazla performans almak var... Ek olarak en ucuzundan z490'lar 150 dolardan basliyor, onu da belirtmeyi unutmussunuz sanirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 9 Haziran 2020; 19:40:10 >

10400f in fiyatini gorebilecegim bir link paylasabilir misiniz? Yukaridaki mesajimi duzelttim zaten. f ile ilgili bilgi paylasin onu da duzelteyim.

Uyeler 3600 ile ilgili konu actiginda konunun anakart ile bir alakasi olmuyor, anakarti suclayan konuyu bilmiyodur. Sizin de bu konuda pek fikriniz yok gordugum kadariyla, yanlis yorumluyosunuz.

Alanin sorun cozmek icin forum forum gezmesine gerek yok, stok sogutucu kullaniyorsa ve fan profili ayarlamadiysa bosta 45-55 derece, oyunda 65-75 derece goruyor. Kimse urunun performansindan sikayet etmiyor, isinmasinin sebebi de dedigim gibi fan profili ve tabii ki dandik stok sogutucu.

Siz gulmeye devam edin, tonla grafigi manipule ederek farkli sonuclar cikarabiliriz. Ben kendimi hakli cikaran SS'leri paylasirim, siz kendi acinizdan SS'leri paylasirsiniz uzar gider.

Bakin burda neler neler yapmis sizin mucizevi islemci;

Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/swq1cc

Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/swq25c

Lightshot
    Screenshot
    https://prnt.sc/swq2ov

Hala en ucuz Z490 yaziyosunuz mesela, fiyatini yazsaniza bi en ucuz Z490 in
  • 10400lerin alınmasının mantıksız olduğunu youtubedaki incelemeler de gösterdi. 10400 b460 ile alınsa 3300x ve 3600 ün oyun performansında geri kalıyor. Z490 ile almayı düşündüğün zaman ise i5 10600k almak çok daha mantıklı. Ryzenlar ın b450leri ram ve cpu oc tarafında ise sıkıntısız kullanılabiliyor. Bu önemli bir fark. Üstelik oynadığınız oyunların renderlarını alacağım diyorsunuz. Ryzen 3600 bu noktada da bir adım önde.

• Konu sahibi bombayı koyup kaçmış :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Yahu bos bos kahkaha atip nereye gidiyosun? Yaz hocam hadi ne kadar 10400f + H410 + 3000 Mhz ram fiyati? Fiyati yazdiktan sonra da acin Gamers Nexus' dan yine 2666 mhz performanslarini ss alip atin, cunku bu sistem ile de yine 2666 calisacak ramler

3 resim neyi kanitliyor? Kirmizi icerisine de aldim ozellikle ama grafiklere bakmadiniz bile sanirim, garip. benim agzimdan ne 3700x cikti ne 9700k cikti, dikkatinizi toplayin oyle konusalim isterseniz...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.