Şimdi Ara

Intel Core i7-6700K benchmarkları göründü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Intel Core i7-6700K benchmarkları göründü

Intel'in gelecek ay başında duyurması beklenen Skylake tabanlı 14nm litografiye sahip yeni işlemcileri için ilk benchmark skorları da gelmeye başladı. Şimdilik genel performansta büyük bir artış görünmüyor. 

Şimdilik diyoruz zira benchmark testleri paylaşıldıktan kısa süre sonra ilgili siteden silindi. Bu bakımdan bunlar erken sürüm testleri mi yoksa aslı olmayan sahte test sonuçları mı bilinmiyor. 

Testlere konu olan Intel Core i7-6700K Skylake işlemcisi Z170 çipsetli ECS Claymore anakart, 16GB 2133MHz DDR4 RAM, 128GB SSD ve NVIDIA GeForce GTX 970 grafik kartı donanımı üzerinde bulunuyor. 

Testlerdeki rakip Devil's Canyon Intel Core i7-4790K işlemcisi ise Haswell tabanlı. O da MSI Z97A Gaming 6 anakart, 8GB 1600MHz DDR3 bellek, 128GB SSD ve NVIDIA GeForce GTX 970 grafik kartı donanımı üzerinde bulunuyor. Her iki işlemci de 4 çekirdekli, 8 izlekli ve 4GHz saat hızında çalışıyor. 

Testlere bakıldığında Intel Core i7-6700K en büyük farkı yüzde 29.1 ile Cinebench R15 OpenGL kategorisinde atıyor. Sonraki en büyük fark ise yüzde 21 ile Sandra 2015 Multimedia 1 kategorisinde geliyor. 

Ancak işlemci Sandra 2015 Arithmetic Wetstone kategorisinde yüzde 4.7 ile en büyük farkı yiyor. Bunun haricinde 4 kategoride daha Skylake işlemcisi geride kalıyor. Tüm kategorilerin ortalaması ise yüzde 6.9 olarak görülüyor. 

Henüz resmiyette bir birşey olmadığı için gerçek hayat testleri için biraz daha beklemek gerekecek. Skylake işlemcilerinde K serisi oyunculara hitap ediyor ve çarpan kilidi açık geliyor. Core i7-6700K ve Core i5-6600K işlemcilerinin gelecek ay ki GamesCom 2015 etkinliğinde tanıtılması bekleniyor.  

• şu hali ile luzumsuz. son hali ile de luzumlu olacağını sanmıyorum şahsen.

• İşlemci ve gpu gelişimi çakıldı kaldı.Önceden 2 kat gelişirdi her yıl teknoloji. Şimdi %5-%10 arası anca gelişiyor.Şaka gibi

• 249 dolardan gelirse tadindan yenmez....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 14 Temmuz 2015; 17:59:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KalemKolik

İşlemci ve gpu gelişimi çakıldı kaldı.Önceden 2 kat gelişirdi her yıl teknoloji. Şimdi %5-%10 arası anca gelişiyor.Şaka gibi

Amd yüksek performanslı işlemci üretmiyor eskisi gibi ve çok geride kaldı.Bundan dolayı intel de pek ilerleme kaydetme gereği duymuyor diye tahmin ediyorum.Sandy bridgele beraber amd öldü gibi bir şey.
  • Benim anlamadığım i7 4790k ile tek çeirdek kuvveti Cinebench'e göre aynıysa (çok az farkı gözardı ediyorum) aynı çekirdek olduğunu hesaba katarsak çok çekirdek testi niye daha başarılı çıkıyor?

Bu test bana tekrar 3970X alarak hata yapmadığımı gösterdi bence işlemci gelişimi yerinde sayıyor. Kuvvetli işlemci bir iki yaşında olsa dahi yıllarca yetecek düzeyde.
  • İ7 2600k alıp oc yapmak 4 yıldır en mantıklı tercih ve bir kaç yıl daha devam edecek gibi görünüyor.
    Şaka gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK - Intel i7 9700K CPU
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • intel zaten her yeni seride % 5 ila 10 arasi artis yakaliyor.Zaten haswell islemciden buna gecmekte sacma olur.sandy islemci kullananlar icin guzel tercih olacak gibi.x99 da guzelde anakartlari el yakiyor.ddr4 ramler dususe gecti.skylake piyasaya cikisiyla dahada dusecektir.

• unknownartist kullanıcısına yanıt
    4 yılını dolduran imzamdaki sistemde ara sıra ram daha fazla olsa iyi oluyor diyorum ama hiç yetersizliğini yavaşlığını görmedim. 2600K günlük bir kullanıcı için yeter de artar. 5fps fazla almak için 2000-3000 lira ödemeye değer mi? Bence değmez. Rahat 2-3 sene daha gider sonra birkaç parçayı günceller devam ederim. CPU+anakart bozulana veya yetersiz kalana kadar devam.
  • 4770K ile yola devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

intel zaten her yeni seride % 5 ila 10 arasi artis yakaliyor.Zaten haswell islemciden buna gecmekte sacma olur.sandy islemci kullananlar icin guzel tercih olacak gibi.x99 da guzelde anakartlari el yakiyor.ddr4 ramler dususe gecti.skylake piyasaya cikisiyla dahada dusecektir.

14 nm avantajını gpuya yatırmışlar galiba yoksa işlemcinin saf performansı daha fazla olması gerekirdi bence
  • Çok gereksiz bir işlemci olmuş

• 3,5 senedir i7 2700k işlemcim var, 4.5 Ghz OC kullanıyorum. En ufak bir eksikliğini hissetmedim, r9 290 ekran kartımda hiç bir darboğaz yaratmıyor. Intel gerçekten yavaştan almaya başladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

4 yılını dolduran imzamdaki sistemde ara sıra ram daha fazla olsa iyi oluyor diyorum ama hiç yetersizliğini yavaşlığını görmedim. 2600K günlük bir kullanıcı için yeter de artar. 5fps fazla almak için 2000-3000 lira ödemeye değer mi? Bence değmez. Rahat 2-3 sene daha gider sonra birkaç parçayı günceller devam ederim. CPU+anakart bozulana veya yetersiz kalana kadar devam.

Muhtemelen intel de şuan hata mı ettik hava soğutmayla 4,8-5leri gören işlemcileri yaparak diye düşünüyordur.Zira senelerdir sb kullanıcılarını para harcamaya ikna edecek bir şey çıkaramadılar.
  • İntel kafayı yemiş.

• Çok gereksiz ego tatmini işlemcisi gibi duruyor. Cannonlake yada kabylake kadar devam intel ısıtıp ısıtıp piyasaya sürüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Propus

quote:

Orijinalden alıntı: KalemKolik

İşlemci ve gpu gelişimi çakıldı kaldı.Önceden 2 kat gelişirdi her yıl teknoloji. Şimdi %5-%10 arası anca gelişiyor.Şaka gibi

Amd yüksek performanslı işlemci üretmiyor eskisi gibi ve çok geride kaldı.Bundan dolayı intel de pek ilerleme kaydetme gereği duymuyor diye tahmin ediyorum.Sandy bridgele beraber amd öldü gibi bir şey.

Amd 14nm Zen mimarisi ile tokatı vuracak birkaç ay kaldı bekleyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güç tüketimi muhtemelen çok daha iyi olacak gibi görünüyor.

• Rekabet olmayınca gıdım gıdım ilerliyor. Sandy Bridge devriminden beri abartı fark yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 14 Temmuz 2015; 20:09:53 >
  • Bu kadar performans artışına alınmaya değmez açıkçası. Artış olan i7 5960xler de çok pahalı . en iyisi beklemek.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.