Şimdi Ara

Intel Core i7-6700K benchmarkları göründü (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
2.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

Orijinalden alıntı: TheoPhy

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheoPhy

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

2600k'dan sonra çıkan işlemciler çok gereksiz ve adam akıllı performans artışı yok

2500k kullanıyorum 1 yıldır kaşıntım var geçecek işlemci bulamıyorum. sonra pc piyasası batıyor aynı işlemcileri gpu ları ısıtıp ısıtıp koyuyorlar önümüze. ddr4 desik oda tırt çıkdı. anakartım bozulursa diye yedek anakartda aldım :-)

Oyun performanslarına baktığımız zaman çok büyük farklılıklar belki olmamıştır fakat salt işlemci performanslarını incelediğimiz zaman farkı görürüz.Herşey de oyun değildir render yapan var 3d modelleme yapan var.

Mesela passmark ın işlemci puanlarına bakarsak 4790k ile 2600k arasındaki farkın %31-32 civarı olduğunu görürüz.Oyunlarda da bu kadar büyük fark belki yok ama yinede vardır.

edit: Resim ekledim
    Intel Core i7-6700K benchmarkları göründü

İkisinede 4,5 gözde test yapmak kazım 2600k 4.5 gözde 11.5 k civarinda puan aliyor. Daha önce bunla ilgili bir konum vardı.

Öncelikle şunu söyleyeyim 2600K olsa bende 4790k veya 6700k almam.

Ama madem overclock yapılıyor neden ikiside 4.5ghz de test edilsin ki. ikiside max oc ile ile girer teste. 2600k yı genelde 4.5 e çekiyorlar 4790k yı da 4.9-5ghz ye çekiyorlar. Bu durumda yine üstün olur 4790k.

Ayrıca çektiği güç miktarına bakın 2600k lı sistem 4,5 ghz de 226W çekiyor. Kaynak :http://www.tomshardware.com/reviews/sandy-bridge-overclocking-efficiency,2850-9.html

4790k ise 4,8ghz civarında 141W çekiyor ve bu değer neredeyse yarısı. Kaynak :http://www.tomshardware.com/reviews/core-i7-4790k-devils-canyon-overclock-performance,3845-9.html

2600k 5 ghz rahat görüyor hatta daha üzerini de görenler var ama yeni seriler bu kadar rahat ve kolay oc olmuyor. Neyde bunlar ekstrem durumlar zaten. Bana gore ilerleme yok sayılır. Ayni seri işlemcilerde bile farklı oc değerleri ne ulaşılırken bu performans artışı çok az.

İkside 5 ghz de 4790k 2600k yı rahat geçer diye düşünüyorum.
    Olay zaten 4,8 ya da 5 ghz ye çıkması değil. İşlemcinin çektiği güç burada fark yaratıyor.Yaklaşık iki katı kadar daha az çekiyor 4790k.Çok daha verimli yani aynı zamanda

• Türkiye'ye geleceği tarih belli mi bu işlemcinin?
  • Bir ay kadar sonra tüm elektronik ürünlere zam gelicek, beklemeden alabildiğinizi kapın sonra başınız ağrır !

• hayırlısı bakalım bekliyoruz
  • Intel Core i7-6700K benchmarkları göründü
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    sanırsam 1.52 Volt ile bu değere çıkmışlar
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Stok hızı 4 ghz olması lazım.1,35V ile 5,2 ye çıkıyor ve hava soğutma ile.Açıkçası performans değerlerini merak etmiyor değilim.
    Özellikle 4790k ve 5820k ya karşı bu OC değerleriyle nasıl bir performansı olacak merak konusu
  • Tam 7 senedir Intel ayni islemciyi farkli isim, soket, hiz ve fiyatla sunarak kakaliyor millete, ah ATI ah, zamaninda sen AMDyi satin alacaktin, AMD hem kendini hem de seni de batirdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günümüzde OYUN için 2500k 2600k gibi işlemciler rahatlıkla altından kalkarken çok gereksiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deathness666

Günümüzde OYUN için 2500k 2600k gibi işlemciler rahatlıkla altından kalkarken çok gereksiz.

aynen öyle
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.