Şimdi Ara

INTEL CORE - Kim Laptop'unda Performans Artışı ve Serinlik ister?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
6
Favori
2.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün sizlere Intel CORE ailesi işlemcili laptopları nasıl serin tutulacağını ve nasıl performanslarını yükseltebileceğimizi anlatacağım :) Umarım birçok kişiye faydalı olur.

Benim sıcaklıklarım
    Teste ASUS K52JC ile başlıyoruz...

BİRÇOK LAPTOP ÜRETİCİSİ, laptoplarda dandik macun kullanır, ve bu yüzden laptopun üzerinde gelen Windows'ta sistemin yüke girmesini engelleyen bir program koyarlar. ASUS laptoplarda bu program Power4Gear'dır. Programın performansa hiçbir katkısı yok, ve ekran kartına hız aşırtma yapmamızı, işlemcinin 2.5ghz'den fazlasını ve %70'den sonrasını engelliyor. Bu yüzden, Laptop'un üzerinde gelen Windows'u başka bir CD ile formatlıyoruz. Windows 8 iyi bir alternatif olabilir. Sistemimizi formatladıktan sonra başlıyoruz:

İlk olarak, yazılımsal ayarlarımızı yapmalıyız. Windows'ta hiçbir şeye ellemediyseniz işlemci kullanımı en az: kısmı genellikle %100'dür. Bu yüzden işlemci boşta frekansını düşüremez ve acayip ısınır. Bu da performansı etkiler :)

Sırasıyla:

Diğer güç seçenekleri:

Plan ayarlarını değiştir:

Gelişmiş Güç Seçenekleri:

ayarlardan ''en düşük işlemci durumu''nu bulup %5 yapıyoruz ve uygula'ya basıyoruz

1.AŞAMA: OKEY

Dosya sıkıştırma, render ve benchmark yapanlara müjde: Windows 7'nin sahip olduğu "Çekirdek park etme" özelliğin orta düzeyde işlemci kullanım gereksinimi duyan programlar kullanıldığında enerji tasarrufu sağlamadığı gibi aynı zamanda %35'e yakın performans kaybı oluşturduğunu biliyor muydunuz?

Intel ve AMD'nin ürettiği birçok işlemcide kullanılan Hyper Threading özelliği sayesinde bir fiziksel çekirdek üzerinde iki sanal çekirdek oluşturulabiliyor. Bu sayede 2 kata yakın bir oranda performans artışı sağlanıyor. Ancak Windows 7 ile geliştirilen bir güç tasarruf özelliği olan çekirdek park etme özelliği, Hyper Threading'li işlemcilerin sahip olduğu maksimum işlem gücünü kullanmalarını engelliyor.Bu yüzden bunu disable etmemiz gerek.

1. Yol - Yeniden başlatmadan:

1) Başlat menüsüne gelip "regedit.exe" yazıyor ve çalıştırıyoruz, "Bilgisayar" öğesine tıklıyoruz, tıklamazsanız eksik yaparsınız yaptığınız şey işe yaramaz.

2) CTRL+F'ye basın.ve "0cc5b647" değerini aratın.

3) Çıkan sonuç sayfasındaki "Attributes" değerini "1"den "0"a değiştirin.

4) F3 tuşuna bir kere basıp yeni çıkan sonuç sayfasındaki "Attributes" değerini "1"den "0"a değiştirin.

5) Taramanın bittiğini gösteren bir ileti kutusu çıkıncaya kadar 4. basamağı tekrar edin.

6) Denetim masasından, Güç seçeneklerine ve ardından Gelişmiş güç seçeneklerine (Plan ayarını değiştire tıklayarak) giriyoruz. İşlemci güç yönetimi sekmesi altında oluşmuş yeni satırdaki değeri %100 yapıyoruz.

7) Artık Windows 7, orta düzeyde işlemci kullanımı gerektiren programlara işlemcinizin sahip olduğu tüm gücü sunabilecek.

2. yol - Yeniden başlatarak:

1) regedit.exe'yi açın ve "Bilgisayar" öğesine tıklayın, tıklamazsanız eksik yaparsınız yaptığınız şey işe yaramaz.

2) CTRL+F'ye basın.ve "0cc5b647" değerini aratın.

3) Çıkan sonuç sayfasındaki "ValueMax" değerini "64"ten "0"a değiştirin.

4) F3 tuşuna bir kere basıp yeni çıkan sonuç sayfasındaki "ValueMax" değerini "64"ten "0"a değiştirin.

5) Taramanın bittiğini gösteren bir ileti kutusu çıkıncaya kadar 4. basamağı tekrar edin.

6) bilgisayarınızı yeniden başlatın.

7) Artık Windows 7, orta düzeyde işlemci kullanımı gerektiren programlara işlemcinizin sahip olduğu tüm gücü sunabilecek.

2. AŞAMA: OKEY

--------------------------------------------------------------------------------

Fiziksel olarak, Laptop'un soğutucu bölmesini sökerek macununu yenileyebilirsiniz, fanını temizleyebilirsiniz. Garantisi var ise denemeyiniz. Servise çok ısınıyor diye gönderin, mutlak temizlerler. Soğutucu sökmek kolay değildir, internetten modelinizin soğutucusunun nasıl söküldüğüne bakabilirsiniz.

BIOS tan Turbo Mode'u Super Turbo'ya alın. Böylelikle işlemci çıkabileceği yere kadar çıkar.

Umarım faydalı olmuştur, iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AF373BF5 -- 13 Ağustos 2013; 8:20:04 >

• laptop olsa denerdim
  • notebookla gamer olunmaz oyun vb için masaüstü, ps, ae icin mac hepsi için yüksek seviye notebook. Zaten bu dediklerini yapınca da inanilmaz bir performans farkı olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtr5000

notebookla gamer olunmaz oyun vb için masaüstü, ps, ae icin mac hepsi için yüksek seviye notebook. Zaten bu dediklerini yapınca da inanilmaz bir performans farkı olmaz.

%50 performans artışı oldu. bir laptopu hızlı kullanabilecekken niçin yavaş kullanayım ki? BURADA yazılanlar masaüstü PC'ler için de uygulanabilir.
  • İyi, güzel, hoş.

Ama INTEL işlemci anlatırken AMD FX masaüstü görüntüsü süper olmuş yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

İyi, güzel, hoş.

Ama INTEL işlemci anlatırken AMD FX masaüstü görüntüsü süper olmuş yani.

normalde intelli wallpaper kullanıyordum baydı fx yaptım

• Intel fanatiklerine yakalanma yalnız.

Niye AMD resmi diye topa tutarlar maazallah.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Intel fanatiklerine yakalanma yalnız.

Niye AMD resmi diye topa tutarlar maazallah.

bağışıklık kazandım artık işlemez
  • quote:

şöyle güzel bir intel wallpaper bulursam gene wallpaperimi intel yaparım, sizin varmı şöyle gördüğünüz 3770K lı sistemimde de FX resmi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: southname

laptop olsa denerdim

çekirdek park etme olayı masaüstüler için de geçerli
  • Ben Win7 sistemi Win95 gibi klasik görünümde kullanıyorum.

Wallpaper vb yok bende.
  • quote:

Ben Win7 sistemi Win95 gibi klasik görünümde kullanıyorum.

Wallpaper vb yok bende.

ben aero özelliğini kullanmadan edemiyorum. wallpaper koyaydınız bari
  • Yaşlandık artık.

Cafcaf yoruyor.
  • quote:

Yaşlandık artık.

Cafcaf yoruyor.

Bence mesaj sayisina bakarsaniz masallahiniz var :))

• quote:

Orijinalden alıntı: gtr5000

notebookla gamer olunmaz oyun vb için masaüstü, ps, ae icin mac hepsi için yüksek seviye notebook. Zaten bu dediklerini yapınca da inanilmaz bir performans farkı olmaz.

Zaten grafikleri fulleyerek gamer oluyoruz.
  • MEŞE uygulayacak adam arıyorum stress atmak için.

Ondandır.
  • quote:

MEŞE uygulayacak adam arıyorum stress atmak için.

Ondandır.

• hocam benim işime yaradı vallahi en azından artık utorrent direk açılıyor download yapıyordum dediğinizi yaptım sistem açıldı ekrna direk utorrent çıktı işlemcim pentium çift çekirdekli işlemci 3.2 ghz
  • Laptop ısıtmak için tek çekirdek yetiyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.