""Anladığım kadarıyla TSMC tarafından üretim yapılacağını önce kabullenmemiş." Yanlış anlama da ben bunu kendime hakaret sayarım. |
Intel Core Ultra 9 285K için ilk rakamlar paylaşıldı: Zirveye oynuyor (3. sayfa)
-
-
Yanlış ifade etmişim. Düzelttim :)
-
-
Bak adama dünyanın en büyük sunucu sağlayıcısından 3 iş gününde kargolama garantili asla gerçek olmadığını iddia ettiği intel 3nm döküm sierra forest işlemcilerine ait linki attım, ben linki paylaştıktan sonra bile hala şunu yazabiliyor:
"Bekliyorum 3 nm Sierra Forest Xeon işlemcisi piyasada satılıyormuş. Ben bulamadım bana parasıyla alsın ben ödeyeceğim. İnsanların gözüne baka baka yalan söyleyip defalarca profesör havası veriyor."
Ben daha ne diyeyim nasıl biriyle muhatap olduğunu nasıl anlatayım sana hocam
-
Hocam sen Sierra Forest için Intel 3 nm üretimi diyorsun, gelen cevaba bak.
Bu arada Xeon 6700E serisi işlemciler Haziran ayından beri üretiliyor, sadece Crestmont E-Core çekirdek mimarisinde yapıldı. 144 ve 288 adet çekirdekli modelleri var, AMD EPYC işlemcilere göre more efficiency deniyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 7 Ekim 2024; 21:47:40 > -
Lucky hocam yanlış anlamış. Sorun yok.
Onun hatası idrisin yazdıkları ortadayken onun sözünü doğru kabul etmesi
Ama ben garanti veriyorum, idrise güveniyorum idris sözünde duracak hesabını silecek:
Ek: Bir de tabi senin dediğine ek olarak çok yakında yine intel 3 döküm sadece P çekirdeği içeren Granit Rapids işlemcileri geliyor. 128 çekirdeğe kadar ölçekleniyor. Bahar aylarından beri çatır çatır basılıyor bu işlemciler sonbahar lansmanı için stok olması ve üretim sürecinin 2-3 ayı bulması nedeniyle.
Of of of of of hocam intel çatır çatır 3nm basıyor beee. Vay arkadaş yakında TSMC tokatlayacaklar neredeyse. Muhteşem muhteşem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 7 Ekim 2024; 21:52:18 >
-
-
-
Ben de LuckyNack5 için söylemedim aslında yanlış alıntılama oldu, 20A-18A üretebilen 3 nm üretemeyecek, çok değişik bakış açıları hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 7 Ekim 2024; 22:11:42 > -
İntel 3 diye adlandırılan prosesin 3 nm olduğu kanısına nereden vardın. İntel'in bile böyle bir açıklaması yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
1280 KB yazısını 128 olarak algılamışım. Gözüm bulanık görüyor kusura bakma. Biraz abartmışsın benim hakkımda.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bayılıyorum şu atışmalara. Her gün intel amd haberi gelsin.
-
Bilmeyen kardeşlerim için paylaşıyorum. Kavgaya gerek yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quexstre48 -- 7 Ekim 2024; 23:17:9 > -
Burada bayağı tartışma olmuş ama galiba gerçekten Intel 20A denen süreç 2nm süreci. 18A da 1.8nm süreci. Bu nm hesaplamaları çok kafa yakıcı kapıdan kapıya, metalden metale gibi ayrımlar var. Sonuçta adamlar evet biz 2nm sürecine 20a diyoruz demişler ve rakipler öyle bişey yok demiyorlar. Onlardan iyi bilecek değiliz. Gerçekten 2nm ve 1.8nm'yi niteliyormuş bu isimlendirmeler. Birbirinizin kalbini kırmayın bence...
Bir üstteki arkadaşın verdiği grafik 2021 yılında hazırlanmış ve daha sonra makale güncellenmiş 2021 yılında Intel 20A'nın 5nm'yi ifade ettiği ancak sonra Intel'in 20A'daki A'nın Angström'ü ifade edecek şekilde güncelleme yaptığını ve 10A'nın 1nm'yi ifade ettiğini belirtmişler, dolayısıyla 20A da 2nm'yi ifade ediyor. Hem süreç hem de adlandırma değiştirilmiş yani.
Şu makalede yazıyor:
Intel's Process Roadmap to 2025: with 4nm, 3nm, 20A and 18A?! (anandtech.com)
Eskiden 20A dedikleri 5nm imiş, şimdi ise yeni mimari ve adlandırmadan sonra 20A 2nm demekmiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ama=neden -- 8 Ekim 2024; 2:46:1 >
-
Çok zirveye uçmasın düşüşü kötü oluyor
-
Ultra 7 155h ile i5 1335u işlemciyi aynı şartlarda test ettim test süresi uzadıkça ultra 7 nin performansı i5 in altına düştü
Tabi ikiside laptop ama bir işlemci test süresi uzayınca %40 %50 performans kaybedermi i5 sadece %8 performans kaybı yaşadı
-
Ne zirvesi yahu Saf performans açısından 8 dekoderli bir çekirdek olması sebebiyle rezalet, tam bir rezalet.
Lion Cove'un 3'te biri alan kaplayan Skymont ile Lion Cove arasında neredeyse sadece yüzde 8 IPC farkı var. İnanılmaz kötü bir durum P çekirdeklerini tasarlayan takım açısından.
Orijinal slaytlar olduğu söyleniyor. Muhtemelen yine lansman öncesi sızdı bütün bilgiler.
Bundan sonra başımıza degrade falan gelmesin diye ring hızının 1 Ghz'den fazla düşürülmesi 12900K'daki değerin bile altına 3.9 ghz'ye getirilmesi, şüphelendiğimiz gibi IMC'nin çekirdek zarına değil meteor lake'deki gibi ayrı bir zara yerleştirilmesinin ve bir tık hız düşüşünün etkileri görünüyor.
Ay tam bir rezalet!
9950 bile intel slaytlarında bile 285K'yı oyunda tokatlıyor:
Monolitik çip olması, deli dehşet ring ve çekirdek hızı, IMC'nin konumu sebebiyle 13 ve 14. nesiller oyunda ve genel performansta (ekstra güç tüketimini dert etmeyenler acısından) ne kadar başarılı olduğunu, geçmenin ne kadar zor olduğunu bir kez daha gösterdi.
Eski intelin zirvesidir 14. seri. Tam bir oyun ve genel performans canavarı olarak hatırlanacak.
Raptor çekirdekli, 12 çekirdeğe ölçeklenen bartlett lake söylentileri boşuna değilmiş...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 9 Ekim 2024; 11:10:38 >
-
Zatan bu ihtimalleri düşünerek, Intel'in son monolitik amiral gemisine terfi ettik hocam, 14900K yıllar geçse bile Intel tarihinde değerlenen şarap gibi hatırlanacak. Sadece ekran kartını değiştirerek, başkaları desin 5 sene ben diyeyim 10 sene soketden tasarruf.
İstesem bekleyip Arrow Lake'e de geçerdim, sadece anakart masrafı çıkardı. Ben yine de resmi inceleme testlerinin beklenmesi taraftarıyım. Oyun performansı olarak 14900K'dan üstün olamazsa durum kötü diyebiliriz, ama yeni mimari gücü sayesinde MT skoru olarak çok rahat geçecektir, 46-48K gerçek olacak bence.
8 adet decoder şu an için hayal kırıklığı olsa da, ileride işemcilere yazılımları kullanacağı yeni instruction set'ler eklerlerse, asıl farkları o zaman görürüz bence. Oyunlarda işlemci gücünü ön plna çıkarmak render tarafında olduğu gibi değil, oyunlar GPU ağırlıklı kullanıldığından, 4K çözünürlük kullanımı artmaya başladığında bu daha da zorlaşacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 9 Ekim 2024; 12:5:39 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X