|
Intel Core Ultra 9 285K için ilk rakamlar paylaşıldı: Zirveye oynuyor
-
- Key Features/Applications: Virtualization, AI Inference and Machine Learning, Software-defined Storage, Cloud Computing, Data Center Optimized, AI Inference, Database Processing and High Density Storage
- CPU: Single Intel® Xeon® 6 6700 Series Processor with E-cores
- Chassis: 2U / 1 Node
- Drive: 24 2.5" Hot-Swap NVMe/SATA/SAS Drive Bays
- RAM: 16 DDR5 DIMM Slots
- Network Ports: Flexible Networking Options with 1 AIOM Networking Slot
- Ships Within 3-5 Business Days
- Key Features/Applications: Virtualization, Financial, Scale Out All-Flash NVMe Storage, Cloud Computing, Data Center Enterprise Applications, AI Inference, CDN/vCDN/Cloud CDN
- CPU: Single Intel® Xeon® 6 6700 Series Processor with E-cores
- Chassis: 1U / 1 Node
- Drive: 12 2.5" Hot-Swap NVMe/SATA/SAS Drive Bays
- RAM: 16 DDR5 DIMM Slots
- Key Features/Applications : Virtualization, High Performance Computing, Enterprise Server, Software-Defined Storage, Cloud Computing
- CPU: Dual Intel® Xeon® 6 6700 Series Processors
- Chassis: 2U / 1 Node
- Drive: 8 2.5" Hot-Swap NVMe/SATA/SAS Drive Bays
- RAM: 32 DDR5 DIMM Slots
- Network Ports: Flexible networking options with 2 AIOM networking slots
- Key Features/Applications : Virtualization, High Performance Computing, Enterprise Server, Software-Defined Storage, Cloud Computing
- CPU: Dual Intel® Xeon® 6 6700 series processors with E-cores
- Chassis: 1U / 1 Node
- Drive: 8 2.5" Hot-Swap NVMe/SATA/SAS Drive Bays
- RAM: 32 DDR5 DIMM Slots
-
Tek çekirdekte zirvedeymiş, çoklu çekirdekte hyper threading barındırmadığı için geride kalıyormuş. 24 Ekim itibariyle raflarda olacakmış.
-
-
Şu ara revaçta olan taşınabilir nükleer reaktöre de vermeli intel bence kullanıcılara. Tabi kullanıcılar da deniz kıyısına taşınmalı hem işlemciyi hem de reaktörü soğutmak için.
-
Çıkışından 6 ay sonra bir yama ile performansı düşecekse şimdiden hiç oynamasın. :)
-
HT desteğine sahip olmasa ne olacak, ST gücü yüksek latency sorunu olmayan, gerçek oyun işlemcisi üretiyor Intel.
September 4, 2024
Intel 20A yield quality would be part of the bridge to Intel 18A. But with current Intel 18A defect density already at D0 <0.40, the economics are right for us to make
the transition now.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 7 Ekim 2024; 13:24:55 >
-
bozulmasın yeter
-
9950X kastediyorsan orada L1 80mb L2 L3 64mb l1 ve l2 için per core yazdığını görmedin galiba.
-
Boşnakl konuya ne zaman dahil olup güzeller?
-
6 ay sonra fabrikasyon hatalar yüzünden haşat olacak işlemciye para vermem. Efendim garantisini 2 sene uzattık bişey olursa bire bir. Değişim. 2 sene sonra bozulunca efendim üretimi durduruldu elimizde işlemci yok para iadesi yapalım
Tamam kanka
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hani bir söz vardır.Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek içermiş.
-
Gpu pazarına AMD kendini Nvidia'ya karşı daha fazla küçük düşürmek istemediği için nasıl üst seviyeye oynamayı bıraktıysa cpu pazarında da Intel en azından 18A süreci başarılı olana kadar AMD'ye karşı kendini küçük düşürmekten vaz geçmeli.
-
Kardeşim bir iddian var bari doğru düzgün oku .per core ne demek sence? Çekirdek başına . Ayrıca verdiğin AMD değeri bütün çekirdekler Intel p core larda çekirdek başına 112k l1 varken AMD 80k koyuyor L2 hiç girmiyorum bile intelin 3 kat L2 belleği var çekirdek başına. Sadece bu değerler de bize direkt çok bilgi vermiyor. Ama şunu da söyleyeyim intelin e corelarında bile daha fazla l1 var . 96k vs 80k . Zaten birinin diğerinin 10katı olması imkansız .Ayrıcq Çıkmamış bir işlemciyi tek benchmarkla yerle bir etmenin mantığı var mı peki? 14900kda da sadece 8 p çekirdeğinde HT var o da e çekirdeklerinde ht olmadığı için genel performansın yüzde 10u falan . Şimdi Intel hiçbirşey yapmadan 14900k yi 3nmde üretse ve sadece htyi kapatsa arada en fazla yüzde 15 fark olurdu. Bu yüzde 30 değerinin işlemcinin full potanseyeli olduğuna inanmak mantıklı mı sence?
Ayrıca bin tane Benchmark daha sızdırıldı onlarda gayet de 14900k yi geçiyordu . E corelar o kadar güclendi p core IPC arttı sırf o yüzde 10 yüzde 15 HT farkını kapatabilmek için . Biraz sabır 2 3 hafta içinde göreceğiz. Erken karar vermeyelim ama lunar lake de bize gayet umut veriyor .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hilmi Batuhan güvenç -- 7 Ekim 2024; 16:6:25 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
2009'da İntel'in Quad core'dan mimari değiştirerek, Core İ serisine geçildiği günler ne güzeldi.
Performans farkı %7-8 değil yarı yarıya artmıştı. Gerçek dönüşüm buydu.
Aynısını AMD Ryzen ile yaptı, İntel farklı bir mimariye geçemezse işi hepten yaş. Bu saatten sonra eldeki mimariyi ne kadar cilalasa da temeldeki 2009 tabanlı bir teknoloji. Hatta ilk Nehalem işlemci ailesini sayarsak 2008'den beri diyebiliriz. Gerisini siz düşünün artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sempron 3200 -- 7 Ekim 2024; 16:0:57 > -
Aynı şey grafik içinde geçerli 2200mhz 2000mhz bize hiçbir şey söylemez . Her döngü başına ne kadar işlem yapabildiğini de hesaba katmalısın . Dediğim gibi biraz daha bekle . Önyargılı olmak için bir neden yok. En azından bu işlemcilerin performansları için. Kullanım ömrü olarak güven vermemesi çok doğal . Ama performans konusu gayet iyi duruyor .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
AMD'den ayrılıp bir süre Intel'de çalışan önemli bir isim, Intel işlemcilerin geleceğine yönelik umut verici çalışmalar yaptı. Erdi Özüağ'ın konuyla ilgili hazırladığı videoya bakabilirsiniz. Ben Intel' in sonsuz bir çıkmaza gittiğini düşünmüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dediğiniz gibi döngü başına ne kadar işlem yapabildiği IPC (Instructions Per Cycle) önemli. Çoğu kişi işlemci mimarilerindeki, Instruction Decoder sayısının ne kadar olduğunu bilmiyor. Örneğin Zen 4 çekirdeklerinde 4 adet decoder, Raptor Cove çekirdeklerinde 6 adet decoder var, bu yüzden ST performansı E-Core hariç Raptor Cove'da daha iyi.
Zen 5'de yeni 6 adet decoder'a çıkardılar, Lion Cove'un yüksek ST gücüne bakılırsa instruction decoder sayısında artış var görünüyor. Cache büyüklüğünün de performansa etkisi var elbette, ama IPC gücü daha önemli. Skymont mimarili E-Core'un, önceki nesil Crestmont'a göre 6 adet decoder fazlalığı var, ben Arrow Lake'in MT gücü olarak da başarılı olacağını düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 7 Ekim 2024; 17:21:47 > -
Yok be hocam ne çok çekirdekte HT olmadığı için geride kalması... Bakma sen idrise falan o bu konulardan anlamadığını bize her mesajıyla yeniden ve yeniden ispatlıyor.
Bak idris yine hiç bilmediğini konularda yine bol bol ve büyük bir cesaretle konuşabildiği göstermiş.
Adam işlemci mimarileri konusunda yüzeysel olarak bile bilgi sahibi olmadığı için yazdığı şeyin garipliğini göremiyor, göremediği için olay üzerine 2 dakika düşünmeden şunu yazabiliyor:
"Rakibi 1280 KB L1 önbellek sunuyor bu arkadaş 112 KB."
Adam ciddi ciddi AMD veya intel fark etmez bir X86 çekirdeğinde tam 1280 KB L1 önbelleği olabileceğini yazmış / düşünüyor. Zen 5 mimarisinde çekirdek başına L1 miktarının 80KB olduğunu orada yazan 1280 KB değerinin 16 çekirdeğin toplam L1 miktarı olduğunu falan düşünmüyor/bilmiyor, yazdığı rakamın L1 açısından garipliğini göremiyor çünkü bu konulardan hiç anlamıyor.
Ancak büyük bir cesaretle konuşuyor her zamanki gibi
Zen5 için 16 çekirdeğin toplam L1 miktarını verirken Arrow lake için tek çekirdeğin değerini vermiş 112K diye.
Bunu da zen5'in arrow'a üstünlüğü olarak veriyor. İşte böyleleri bu forumda yazıyor bol bol. Ulan bu işte bir gariplik var yazdığım şeyi bir düşüneyim araştırayım bile diyemiyor.
112'nin de 48'inin L1 data/veri kalan 64KB'ın da "instruction/komut" önvbelleği olduğunu falan da bilmez elbet.
Adam bir de gerine gerine:
"Tek çekirdekte sadece % 11 geçiyor."
Yazabilmiş bunun ne anlama geldiğini bile bilmeden
Yani zaten bahar aylarında (3 yıldır bilenin bildiği gibi) biz intel bu sene 3nm üretim işlemci getirecek yazdığımızda konu ile ilgili hiçbir bilgisi olmadığı halde gerine gerine ve büyük cesaretle şu yanıtı yazıp milleti yalancılıkla suçlayabilen:
1nm'nin 10 Angström ettiğini bilmeyip / araştırmayıp dolayısı ile intel 18A'nın 1.8nm demek olduğunu anlamadığı halde gerine gerine:
"18A'ya 1.8nm dediniz!!! Bu cahilliğiniz yüzünüze vurulacak!!!!" yazabilen
İşlemci mimarilerinin bu konuda ne kadar kritik olduğunu bilmeyip Lunar lake'in tüm avantajları sadece TSMC 3nm üretilmesinden kaynaklanıyor falan yazabilen, intel'in 3nm üretemediğini 3nm üretim haberlerinin intel CEO'su ile Tomshardware ortaklığında dünyaya kurulmuş bir komplo olduğunu iddia edebilen (buna "kanıt" olarak da işi intel/nvidia vs takip etmek olan tomshardware yazarının linkedin'de intel CEO'sunu takip etmesini sunabilen) bir zihin dünyasının yazdıklarını ciddiye almıyorsun her halde.
O testteki tek çekirdek skoru düşük hıza rağmen muhteşem güzel. IPC olarak raptor çekirdeğine 17% eklemiş görünüyor. Intel'in klasik olarak HT'den yüzde 15-20 arasında faydalandığını falan da hep biliyoruz.
HT gitse zaten %17 falan kaybediyor intel. Lion'da 15%, Skymontta yüzde 38 (integer hesaplaması) ve yüzde 64 (kayan nokta hesaplaması) artışı varken HT sebepli yüzde 17 gitse ne olur gitmese ne olur
Matematik belli.
Diğer iddialar da gösteriyor ki (stok) 46 bin civarında Cinebench23 çok çekirdek skoru alabilecek bir işlemci gelebilir. Değil geride kalmak muhtemelen çatır çutur 9950 tokatlayacak. Yani buradaki testte belli ki intel işlemciyi 3 gün sonra yapılacak lansman öncesi tümüyle açık etmemek için güç sınırlaması ile teste sokmuş.
İşlemcinin eli kolu bağlı olduğu için çoklu testte bu skor çıkıyor.
Mesele bu kadar basit
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 7 Ekim 2024; 19:7:1 >
-
Mesajını şimdi gördüm sen benden önce yazmışsın
Bilenin hali başka...
-
Geldim geldim
Çıkışından 6 ay sonra bir yama ile performansı düşecekse şimdiden hiç oynamasın. :)
|
6 ay sonra fabrikasyon hatalar yüzünden haşat olacak işlemciye para vermem. Efendim garantisini 2 sene uzattık bişey olursa bire bir. Değişim. 2 sene sonra bozulunca efendim üretimi durduruldu elimizde işlemci yok para iadesi yapalım
Tamam kanka |
Yok be hocam ne çok çekirdekte HT olmadığı için geride kalması... Bakma sen idrise falan o bu konulardan anlamadığını bize her mesajıyla yeniden ve yeniden ispatlıyor. Bak idris yine hiç bilmediğini konularda yine bol bol ve büyük bir cesaretle konuşabildiği göstermiş. Adam işlemci mimarileri konusunda yüzeysel olarak bile bilgi sahibi olmadığı için yazdığı şeyin garipliğini göremiyor, göremediği için olay üzerine 2 dakika düşünmeden şunu yazabiliyor: "Rakibi 1280 KB L1 önbellek sunuyor bu arkadaş 112 KB." Adam ciddi ciddi AMD veya intel fark etmez bir X86 çekirdeğinde tam 1280 KB L1 önbelleği olabileceğini yazmış / düşünüyor. Zen 5 mimarisinde çekirdek başına L1 miktarının 80KB olduğunu orada yazan 1280 KB değerinin 16 çekirdeğin toplam L1 miktarı olduğunu falan düşünmüyor/bilmiyor, yazdığı rakamın L1 açısından garipliğini göremiyor çünkü bu konulardan hiç anlamıyor. Ancak büyük bir cesaretle konuşuyor her zamanki gibi Zen5 için 16 çekirdeğin toplam L1 miktarını verirken Arrow lake için tek çekirdeğin değerini vermiş 112K diye. Bunu da zen5'in arrow'a üstünlüğü olarak veriyor. İşte böyleleri bu forumda yazıyor bol bol. Ulan bu işte bir gariplik var yazdığım şeyi bir düşüneyim araştırayım bile diyemiyor.
112'nin de 48'inin L1 data/veri kalan 64KB'ın da "instruction/komut" önvbelleği olduğunu falan da bilmez elbet. Adam bir de gerine gerine: "Tek çekirdekte sadece % 11 geçiyor." Yazabilmiş bunun ne anlama geldiğini bile bilmeden
Yani zaten bahar aylarında (3 yıldır bilenin bildiği gibi) biz intel bu sene 3nm üretim işlemci getirecek yazdığımızda konu ile ilgili hiçbir bilgisi olmadığı halde gerine gerine ve büyük cesaretle şu yanıtı yazıp milleti yalancılıkla suçlayabilen:
1nm'nin 10 Angström ettiğini bilmeyip / araştırmayıp dolayısı ile intel 18A'nın 1.8nm demek olduğunu anlamadığı halde gerine gerine: "18A'ya 1.8nm dediniz!!! Bu cahilliğiniz yüzünüze vurulacak!!!!" yazabilen İşlemci mimarilerinin bu konuda ne kadar kritik olduğunu bilmeyip Lunar lake'in tüm avantajları sadece TSMC 3nm üretilmesinden kaynaklanıyor falan yazabilen, intel'in 3nm üretemediğini 3nm üretim haberlerinin intel CEO'su ile Tomshardware ortaklığında dünyaya kurulmuş bir komplo olduğunu iddia edebilen (buna "kanıt" olarak da işi intel/nvidia vs takip etmek olan tomshardware yazarının linkedin'de intel CEO'sunu takip etmesini sunabilen) bir zihin dünyasının yazdıklarını ciddiye almıyorsun her halde. O testteki tek çekirdek skoru düşük hıza rağmen muhteşem güzel. IPC olarak raptor çekirdeğine 17% eklemiş görünüyor. Intel'in klasik olarak HT'den yüzde 15-20 arasında faydalandığını falan da hep biliyoruz. HT gitse zaten %17 falan kaybediyor intel. Lion'da 15%, Skymontta yüzde 38 (integer hesaplaması) ve yüzde 64 (kayan nokta hesaplaması) artışı varken HT sebepli yüzde 17 gitse ne olur gitmese ne olur Matematik belli. Diğer iddialar da gösteriyor ki (stok) 46 bin civarında Cinebench23 çok çekirdek skoru alabilecek bir işlemci gelebilir. Değil geride kalmak muhtemelen çatır çutur 9950 tokatlayacak. Yani buradaki testte belli ki intel işlemciyi 3 gün sonra yapılacak lansman öncesi tümüyle açık etmemek için güç sınırlaması ile teste sokmuş. İşlemcinin eli kolu bağlı olduğu için çoklu testte bu skor çıkıyor. Mesele bu kadar basit |
Gpu pazarına AMD kendini Nvidia'ya karşı daha fazla küçük düşürmek istemediği için nasıl üst seviyeye oynamayı bıraktıysa cpu pazarında da Intel en azından 18A süreci başarılı olana kadar AMD'ye karşı kendini küçük düşürmekten vaz geçmeli.
|
2009'da İntel'in Quad core'dan mimari değiştirerek, Core İ serisine geçildiği günler ne güzeldi. Performans farkı %7-8 değil yarı yarıya artmıştı. Gerçek dönüşüm buydu. Aynısını AMD Ryzen ile yaptı, İntel farklı bir mimariye geçemezse işi hepten yaş. Bu saatten sonra eldeki mimariyi ne kadar cilalasa da temeldeki 2009 tabanlı bir teknoloji. Hatta ilk Nehalem işlemci ailesini sayarsak 2008'den beri diyebiliriz. Gerisini siz düşünün artık. |
Ben senin kardeşin değilim. "İntel sonbahardan beri çatır çutur 2nm/3nm işlemci basıyor demiştin, parayı basınca alabiliyorduk. Bana koli koli Sierra Forest Xeon işlemci ayarlarmısın kardeşim" "İntel fabrikalarında üretilen 3 nm işlemcilere örnek verebilir misiniz" Hayhay. Sana Dell'i ara fiyat al demiştim üşenmişsin. Buyur: https://store.supermicro.com/us_en/systems/x14-systems.html Super micro. Dünyanın en büyük sunucu sağlayıcılarından. Supermicro 2U Hyper SuperServer (SYS-212H-TN) Starting at $6,492.81 Bak senin: "olmaz yaaa, intel 3nm üretemez yaaa, üretemiyor yeeaaa, Sierra Forest diye bir işlemci yok-satılmıyor - satılamaz, intel 3nm üretim yok bu laflar hep tomshardware ile intel CEO'sunun bize kurduğu komplo" diye hakkında komplo teorisi ürettiğin,intel 3nm üretim işlemcileri dünyanın en büyük sunucu sağlayıcılarından biri kaç günde gönderiyor bir daha yazıyorum iyi oku: "Ships Within 3-5 Business Days " Linke tıkla kendin bak. Sen şimdi bilmiyorsundur da super micro nasıl bir firma https://en.wikipedia.org/wiki/Supermicro 2023 yılında cirosu 7 milyar dolardan fazla. Tek tek öğretiyorum bak. Ne de olsa sen tek çekirdekte 1200KB L1 olur zanneden birisin. Bir firma diğerinden 10 kat fazla L1 verebilir sanacak kadar bu işlerdeki bilgi düzeyin 6.492 doların varsa hemen sipariş et bir tane kendi gözlerinle gör İntel 3nm basım Sierra Forest üretiliyor mu satılıyor mu öğren Bak aşağıdaki modeller de hemen gönderiliyor. Supermicro 1U Hyper SuperServer (SYS-112H-TN) $6,102.66 Supermicro 2U Hyper SuperServer (SYS-222H-TN) Starting at $6,495.76 Supermicro 1U Hyper SuperServer (SYS-122H-TN) Starting at $6,483.76 Volüm 1: Hesabını ne zaman sileceksin idris? Sözünü ne zaman tutacaksın idriiiiisssss? https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159223198 Volüm 2: Bana yazdıkların: "Boşnak böreği, Türkçe anlama özürlüsü, Onursuz, Tükürdüğünü yalayan, Yalancı" Mesaj silinince yazdığın: Hesabını ne zaman sileceksin idris? Sözünü ne zaman tutacaksın idris? |
Boşuna anlatıyorsun idrise İdris bilmediği konularda bile büyük bir cesaretle konuşur. Defalarca ispatlandı bu olay bu forumda. |
Benzer içerikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X