aynen kanka verdiğin avansla bizde intelden kurtulup amdye geçtik türkiye de kur yüzünden fiyat farkının olduğunu biliyorum ama ben 2007 den beri bilgisayarlarla haşır neşirim dh de bile en az 500 kişiye sistem topladık.. inteller amdler amd nin kanser fx serisi bile geçti gitti.. fx 6300 ü hatırlarınız.. amiral yine de demek istediğim, kendimi bildim bileli intel hep amd ye göre 3,4 kat daha pahalıydı dolar 1.5 liraydı yine intel 3 kat pahalı, dolar 14 tl yine 3 kat pahalı yurtdışı fiyatlarıda böyle ve iyi ki amd ryzen serisini geliştirdi ve intelin fıs olduğunu anlamış olduk keko bi de avans diyor.. olm adamlar ryzen serisiyle devrim yaptı, paket oldunuz hala avans falan :D büyük marka egosu kadar rezil bi durum yok < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Intel’den iddialı açıklama: AMD’ye sadece avans verdik (4. sayfa)
-
-
Bu işlemci şu kadar puan almış. şunu geçmiş felan hikaye. Buradaki asıl dram Intel gibi bir firmanın rakibi hakkında böylesi atıp tutacak hale düşmüş olmasıdır.
-
yürü git pilot 5 kere editlemiş mesajı gelen kutumu felç etmiş mesajını mı okurum ben senin?uza şu tarafa doğru.
-
burayı köy kahvesi sandın herhalde gösteririm ben sana zekamı.al bak da ağla 2015'de pat efendi mi vardı millattan beri uğraşıyor adamlar 10nm diye.adam gelip yapmadı yani senin sıktığın gibi.biz ne konuştuğumuzu biliyoruz herkes de kimin kim olduğunu biliyor.ona buna çamur atarak eline bir şey geçmez troll.
extremetechIntel confirms 10nm delayed to 2017, will introduce 'Kaby Lake' at 14nm to fill gap - ExtremeTechhttps://www.extremetech.com/computing/210050-intel-confirms-10nm-delayed-to-2017-will-introduce-kaby-lake-at-14nm-to-fill-gap -
Hocam neyin kafasini yasiyorsun cevapda belirttim zaten 14nm problemini Pat cozmedi diye orada yanlis anlasilma olmus diye hala ayni yerdesin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Adamin biri bu şekilde konustugu için değil bu benim şahsi fikrimdir.
Yaklaşıyor yaklasmakta olan.
İntel 14nm islemcileri ile amdye kafa tutarken. 10nm ile geçtiğini duyurdu. Amdnin selasi okunuyor. İntel 7 ya da 5nm ye geçtiği an amdnin helvasini yemeye hazir olun
Her şey nm değil. Çıkacak olan 6000 serisi 3D V-Cache teknolojisiyle geliyor. Bellek bant genişliğinde önemli bir sıçrama olacak. Intel onu düşünsün.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ilkokul 2 seviyesinde bir açıklama
ulan insan utanır böyle açıklama yapmaya
-
amd yeni cpular gözükmeden böle açıklama yapmaları cesurca tabi :)
-
Intel avans mı vermiş.Puhaaaa.Ulan butun sektor Amd nin elinde lan.Server tarafi olsun.Masaustu olsun.Ne avansından bahsediyor bu gerzek.Haa Amd 6900x intel 12900 e 20 fps fark koymuş.Ne inteli.Bu saatten sonra intel sistem toplayanin kafası zerre çalışmıyordur net hersey ortada.Tek cekirdekdw 20fps fark koymus.Coklu cekirdekde zaten 7 göbek sülalesinin içinden geçiyor.Alıyorsun 6900x paşalar gibi hem iş istasyonu hem en performanslı oyun sistemi yapıyorsun.Ve tum bunlari duşuk güc tuketimiyle yapiyorsun.Sonra intel kalkiyor avans verdik diyor.Puahaaaaaaa.Sokaktan gecen hicbirsey bilmeyen bir adama anlatsan.Kı.çıyla güler yemin ederim.Adamların düştükleri hala bak.Amd nin argesine bu saatten sonra babayı yetısirsiniz siz kusura bakmayin.
Bunu en son söyleyen mesiktasim gruplarda sıfır çekti bu arada, dikkatli ol intel
Daha gecen intelin fıstıklı helvasını yemiştik, sanırım arkadaş öbür dünyadan avans veriyor.
-
İstediğiniz kadar "fan boy" deyin, beni öldürseniz bir daha kolay kolay AMD kullanmam. Ekran kartım AMD, yüksek FPS alabiliyorum ama hiçbir şekilde bundan memnun değilim! Yeni bir güncelleme geldiğinde saçma sapan hatalar alıyorum ve çözüm olarak ya yazılımı yeniden kuruyorum ya da bir önceki sürümünü kuruyorum.
-
Hepsinin iyi oldugu bir sektor var dostum.Sen Nvidia dururken gidip Amd ekran kartı alırsan yakınman normal.Bizde fanboy degiliz aslında kimse deģil.Hersey ortada görebilmek lazim sadece.Hic mi araştirmiyorsun birsey almadan önce.Binlerce insan Amd işlemcilerle birlikte nvidia ekran kartli sistemler topluyor.Bir firma herseyı iyi yapacak diye birsey yok.Amd işlemcilerde kral.Nvidia ekran kartlarinda.Şimdilik piyasadaki eğilim bu yönde.Pişman olmamak için seçimlerini mantıklı yapmalısin.Ekran kartlariyla işlemcileri bir tutmamalısın.Bu ikisi birbirinden baģimsiz farklı alanlar.Ve bir marka hepsinde iyi olacak diye birşey söz konusu değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaNCeR91 -- 9 Aralık 2021; 15:12:34 >
Rakip firmanın Ceo'su ile yapılan bir röportajda ne demesi bekleniyordu, elbette kendi ürünlerini övecek. Biz AMD'nin gerisindeyiz ve hep geri kalacağız demesi hoşunuza giderdi değil mi, özür dilesin sizden.
6900X ne ara çıktı da 12900K'ya 20 fps fark atıyor, bu kişi aynı zamanda AMD fanı olmadığını iddia ediyor. TSMC Zen 3+ 6000 serisini bir an evvel üret de, üretim fabrikası olmayan AMD'nin fanlarının gözleri daha fazla yaşlı kalmasın.
AMD fanları: Intel 14 nm altında üretim yapamaz.
Pat Gelsinger: Çip krizi mi, o da nedir ? 7 nm euv (Intel 4) Meteor Lake'in 32 çekirdek (8 PC + 24 EC) ES işlemcilerini çokdan ürettik bile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 9 Aralık 2021; 19:23:52 > -
Niye fanboy desinler herkes "bazilarinin" amd driver problemi yasadigini forum konularindan biliyor, bu asikar. Ama gelgelim konumuz "nvidia vs amd" konusu degil, "intel vs amd" konusuluyor burda. Ekrankartlari konusunu acmak uygun olmamis. Islemci olarak 2017 den beri r7 1700 ve 1 yil 4 aydir r3 3100 kullaniyorum. Ayrica mutlimedia pc si olarak A10 7850K apusunu kullaniyorum. Diger yandan intel i3 6006u ve i5 3450, 4570, 7300hq, 7500 ile i7 3930k, 10700f islemcilerine sahibim. Intellerden memnun oldugum kadar amd'lerdende memnunum. Kaldi ki r7 1700 289eu civarina, i5 7500 ü 229eu civarina almistim. Amd islemcilerle degilde c6h x370 anakartin biosu ile ilk baslarda cok ugrasmistim, ramler flare-x olmasina ragmen, bios sifirlaniyordu xmp deaktif oluyordu ve fanlarin ritmik uguldamasi sorunu vardi, sonraki bioslar ile cözüldü. Suan pc gec aciliyor intellere göre ama bu benim icin sorun degil. Diger yandan b550 gaming edge ve r3 3100 mükemmel oldu, ramler de tam uydu 3600mhz cl16 2x16gb gvkc, al tak kullan intel den farksiz. Usb vs problemleride yasamadim, bazilar usb problemi yasiyormus. Anakart konusunda da b550 ler ciktigindan beri edindigim tüm bilgileri arkadaslar ile dahili bilesenlerde paylastim. Hala yardim noktasinda aktifim bu tür problemleriniz olursa (anakart), lütfen dahili bilesenlerde konu acin. Ekrankarti olarak amd konularinda pek bir bilgim yok, cünkü nvidia cuda destekli uygulamalar kullanmaktayim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Scutaro da gelmis tam olmus.Rakip takımı ovmesini bekleyen yok da amigo gibi fanatiklik yapmasını da bekleyen yok.Yonetici gibi akil bir acıklama yapmasını bekleyen var.
Evet AMD cok basarılı isler yaptı ama biz de rekabette tekrar one gecmek istiyoruz falan demesini bekliyor.
Bir de AMD fanları demis.Sen 6 fabrikanla fabrikası olmayan gariban sirketten geride kalıyorsan rakibin ozellikle guc tuketiminde tartısmasız ondeyse ve gelen CEO AMD yi Borsa da en degerli sirket yaptıysa buna saygı duyman,bukemedigin bilegi opmen gerekir.
Sen opmek deyince rakibi takdir etmeyi degil,tuketicileri nasıl biraz daha magdur ederim diye dusunuyorsun.O kadar fabrikan var,inanılmaz finans gucun var,partnerlere canın istediginde baskı da uyguluyorsun ama bu guce ragmen hep tuketiciyi magdur etme derdindesin.
4000 lira en ucuz Z690, 8500 lira Asus Z690F gibi stardart az ustu bir Boarda istemek, tepe modellere 10 bin ustu istemek nedir?Tuketiciyi amiane tabirle yolunacak kaz olarak gormekten vazgecin.
-
Yine h670 ve b660 chipsetlere "cpu overclock kilidi" koyacaklarmis, bu anakartlarda ucuz olmayacak ki... Islemciyi K alan Z690 chipset alsin, al tak kullan isteyen b660 dan devam diyorlar. H610 lar ciktiginda kac paradan cikacak? Suan en ucuz h510/h410 begenmedigin anakart 1000 lira (969lira ya da var) e sen h610 ddr4 desen yine 1200-1300 olsa, h610 ddr5 bu kurda 1300-1500 arasi olmaz mi? Bu anakartta almaya eğrinecegin bir model. Sahsen ben b550 gaming edge wifi aldim 1400 liraya 1 yil önce ve ara ara yine bu fiyata indi, cashback steam hediye ceki vs... aradaki kalite ve yapi farki tartisilmaz. Hemde takamayacagin ve oc yapamayacagin islemci yok.
B550 gaming edge islemci besleme yetegi bakimindan msi z690 a pro dan asagi kalir yani yok, yakin sayilirlar yine testlere bakmak gerekir. Diger yandan üst söyle birkac modele bakalim, Z690 chipset:
Asus maximus extreme / Apex: 24 x 105A (avrupa fiyati: 1079eu)
Asus maximus formula: 20 x 105A
Asus Strix E: 18 x 90A
Asus Strix F: 16 x 70A (avrupa fiyati: 485eu)
...
Gigabyte aorus xtreme: 20 x 105A
Gigabyte aorus master: 19 x 105A
Gigabyte aorus pro: 16 x 90A
...
Msi meg unify: 19 x 105A
Msi mpg carbon: 18 x 75A
Msi mpg edge: 16 x 75A
...
Hepsinide yazmadim, gerek yok... Siz bu anakartlara nasil bir islemci takacaksiniz? Nasil bir islemci ki bu msi b550 gaming edge ile 12 x 60A ile tüm islemcileri besliyorken, msi z690 gaming edge ye 16 x 75A koymak zorunda kalmislar. Giris seviyeye bile 14 x 55A lik vrm dizilimi düsünülmüs. Demek ki verimlilik ile ilgili bir sorun var. Bu anakartlar bildigin overkill olmuslar, ama demek ki bu islemciler icin böylesi gerekiyormus. 24 x 105A nedir? Kac islemci baglayacagiz buna? En az üc tane amd üst seviye islemciyi besler, 3 x b550 gaming edge gibi bir anakart. Fiyatida en az 17bin lira olur.
-
Sunuda ekleyeyim 2008 de x48 chipsetin en baba anakartlarindan biri olan asus x48 rampage formula yi vatandan 280-290dolar a almistim. Birde vatan fiyatiydi hani... Ne oldu, nereye geldikte en baba intel anakartlari 3 katindan fazla fiyata satilir oldu, bakin dolar dan bahsediyorum, döviz kurunu karistirmadan...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 10 Aralık 2021; 0:36:1 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X