Şimdi Ara

Intel’den iddialı açıklama: AMD’ye sadece avans verdik (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
4.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam bir kere B550 Tomahawk ile B560 Tomahawk ın alakası yok.Birinde OC yapabiyorsun digerinde Ram i resmi 3200 calıstırıyorsun.Ustune B560 daha pahalıydı.

B460 ile 10900 kullandım.En azından FSB yi 102.5 falan yapmak istiyordum ama gram elletmiyor.

Sonra hikayeden 2 nesil sozu vardı.O da yalan oldu.Gittiler H410/B460 a yassah hemserim senin neyine 11. nesil dediler.Simdi Alder Lake 3 nesil destekleyecekmis vs bu adamların dedigine kolay kolay inanmam.

Ayrıca kendi adıma 12600K,12700K,12900K alıp gidip B660,H610 da falan kullanmam.AMD Orta Seviyesi B550 de Ust seviyeden M2 Sata dısında eksigin yok.Ama Intel de kırpılmısın kırpılmısı Anakartlar kullanıyorsun.

Birebir aynı tipe sahip Asus Z590P giris seviyesi Board 2200TL iken Asus Z690P 5000TL civarında ustelik afedersin kıytırık Anakart buna 5000TL vereceksin diyor.

Fiyat paylasmıslar B660Tomahawk 260USD diye Carp 14 le ne etti 3640 Koy %18 KDV ne etti 4350 kagıt yaklasık saka gibi yani diyor kiytırık B660 serisinin duzgun Boarduna 4350TL vereceksin.

Yetmiyor sen yurtdısındasın haber cıkmıs herhalde Alder Lake ustu yamukmus fan oturmuyormus bir de bu cıktı.Zaten orjinal fanı da yok.Aparatlı fan alıyorsun.Onu da adamlar dusuk de olsa genelde ucret istiyor 2-3 tane fan var su anda hepsi ya da cogu Sıvı Sogutma ve pahalı...

Burak Solt Editor inceleme yapmıs.adama yazmıslar neden Alder Lake almadın diye adam anlatıyor zaten cayır cayır yanıyor 310W falan nedir hemserim diyor.Adam diyor ki 10.000TL verip Aanakart alıp ki Adam X570E almıs bunu Z690 da aldıgında yaklasık 10 kagıt vermesi lazım ustune deli gibi guc ceken islemciyi niye alayım demis.

Aldık 12600K aldık.Anakart alamıyoruz.Z690 Tomahawk cıktı 5500 e carpı atmıslar 5000TL demisler bunu AMD de alsan 2000 e X570 ini, 1500 e B550 sini alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 10 Aralık 2021; 0:25:23 >

• huso kullanıcısına yanıt

Ne zannettin hemserim her-sey-intel-icin, pardon %kac daha iyiydi? Iste o yüzdeler icin begenmedigin anakarta 3900lirayi gözden cikartacaksin. Ama üst seviye anakartlar fiyat noktasinda rezalet. Alt seviye islemciler ne durumda olur onu bekleyelim, h610 + i3 12100 ilginc olacak. Fiyat performans her zaman kazanir. Bu islemciyi ryzen 3000 ler ile kiyaslamak aslinda ryzen 3000 leri yüceltir. Arada intel kac nesil cikartmis. Esasinda bu islemcinin rakibi r3 5100 falan olmaliydi ki malesef yok. Amd nin cevabi ise ddr5 li ryzen r3 6100 gibi bir islemci olacaktir, i3 ün akibeti amd nin cevabina müteakib belli olacaktir. Bunlar güzel seyler, birbirleri ile yaris icinde olmalari... Biz yine ucuzundan isimizi göreni alacagiz. Ayni sekilde ben amd islemci fiyatlarinida elestirdim aylarca, sorun yok ama söz konusu intel olunca kendini kaybendenler, klavye ile gönüllü askerlik yapanlar oluyor, bu üzücü iste...

Burak solt un incelemesini izlemedim lakin görünen "anakart" müdafa istemez, sen 24 x 105A nedir bilir misin :) geliyorum demis iste gelmekte olan. Hadi daha orta sinif (haha ahahahaha) modele bakalim z690 gaming edge 16 x 75A koymus, giris seviyeye 14 x 55A demis. Bunlar rast gele koyulan seyler degil, eksikliginde rezil rüsva olma durumu oluyor. Islemcinin ihtiyaci minimum bu civarda demek ki. anakartlar özel, sogutucu özel olacak ve sen oyunlarda %xx daha fazla fps alacaksin, harcadigin parayi kimse konusmasin. Atiyorum 200fps yerine 240... Hani birde avans vermis hemserim :) simdi gecti ya... 10, 11, 12. nesilde konusabildi her ne hikmetse... Kurtlar sofrasi oldugu icin utanma yok tabi, firmalarin utanmasi olmaz, bakin hepsi PR iste... Konusuyor ki, konusuyoruz :) hepsi adama yariyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 10 Aralık 2021; 1:16:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kunGFu kullanıcısına yanıt

Fazlasıyla haklısınız, ekran kartını aklıma gelen ilk örnek olduğu için yazmıştım. Ben AMD'nin eski işlemcilerinin fazla ısındığını ve buna benzer durumlardan dolayı düşük performanslı bir şekilde çalıştığını hatırlamaktayım. Ayrıca güncel işlemcilerin bir kısmının hala bazı eksikleri var. Misal, USB-C portuna sahip ana kartların bir kısmında bazı bileşenleri- kulaklık gibi- işlemciden dolayı kullanamıyorsunuz.

• soultechuser S kullanıcısına yanıt

Hangi Anakartlarda oluyor mesela bu durum?

• soultechuser S kullanıcısına yanıt

Valla dedigim gibi usb olarak suan iki anakartimda da calismayan cihazim yok. Msi B550 gaming edge nin bluetooth özelligi cok cok iyi, 7m den bile cekiyor kulaklik ile... O fiyat bandinda aldigim en iyi ve en sorunsuz anakart cikti. USB-C ye flashdisk, ssd disk, external harddisk ve dijital cizim tableti, direksiyon bagladim, bir sorun görmedim. Windows orjinal ve güncel acaba bunun la mi alakali, arastirmak lazim. Yazilimsal olmasi kuvvetle muhtemel.

• kunGFu kullanıcısına yanıt

Durum güncel telefonlardaki gibi olabilir. USB-C bağlantı tipinde olan kulaklıkların büyük bir kısmında "DAC" yok. Bu nedenden dolayı çoğu telefonda bu tarz kulaklıklar kullanamıyor. Misal Xiaomi'nin Piston kulaklıklarını- USB-C versiyonunu- dün denediğimde ürün çalışmadı. Benzer işlemi AMD tabanlı bir bilgisayarda farklı bir USB-C çıkışlı kulaklık ile denediğimde ürün hiçbir şekilde çalışmadı. Dediğiniz gibi, yazılımsal bir durum olabilir.

• Lisa başkanın insaniyetinden oluyor bu çıkışlar, bir tekme daha vurması lazımdı. İntel olsa üzerine benzin döküp yakardı düşmüş bir AMD'yi. :)

• Valla 12. Nesil'de ciddi farklılık göstermeye başlamışlardı. CPU yapısı neredeyse tamamen değişti ve ilerleyen dönemde herkes bu yapıya geçerse şaşırmam. Performans olarak oldukça verimli. Ayrıca kendi işlemcilerini üreten bir firma olması da bu dediklerinde ne kadar ciddi olduğunu göz ardı etmemiz lazım. Çünkü diğer üretiler TSMC'ye bağlı oldukları için sıkıntı yaşayacaktır.

• huso kullanıcısına yanıt

ben intelin anakart üreticilerindende para aldiğina inaniyorum ürün başına yoksa bu olanların başka mantikli açıklamasını düşünemiyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.