Selamlar. Eski anakartım SİS çip setine sahip oldugu için O.C. Yapamıyordum. Yeni anakrtımda ise E2140 1.6 Ghz İşlemcimi 2.1 Civarında sorunsuz çalıştıra biliyorum. Yük altında sıcaklık 55-65 civarı işlemci fanı Xıgmantek Apache. 400W PSU Kullanıyorum. İşlemcinin çarpanı 8. Sizce en son kaç Ghz Yapablirim.?
Hocam en çok kaç yapabileceğinizi ancak deneyerek görebilirsiniz.. çünkü 2 E2140 ın overclock performansı farklıdır.. ama benim tahminim sağlam bir sisteme sahipseniz.. ramleriniz sorun çıkartmazsa ve işlemcinizi yük altında max 70 de tutabilirseniz 3.0ghz e kadar çıkma şansınız vardır.. bunu deneyerek görebilirsiniz ancak..
3 Gb DDR2 Hyperx Ram var. 1066 Mhz. Olması lazım ama ben hiç göremedim :) Sistemime güveniyorum ama İşlemci fanım 70 derecede stabil çalıştırabilicekmi. Kasa modifiye ediyorum PC içinde sadece İşlemci fanı çalışır durumda hava akımı söz konusu deyil. yan kapagı maafettim. Sogutmadan korkuyorum.
kasa içi hava akımını tam olarak sağlamadan oc a kalkışmayın derim.. önden içeri üfleyen bir fan arkadan da bunu dışarı atan birfan ve hatta kasa yan kapağında da içeri üfleyen bir fan işlemci de de en azından Xigmatek Red scorpion(50tl) gibi bir soğutucu olursa o işlemciyi uçurabilirsiniz.. ramleriniz müsait hyperx serisi zaten soğutuculu oluyor..