Şimdi Ara

İntel e4500 mü AMD 5200+ mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence x2 5200 kesinlikle. ben alsam onu alırdım.
  • günlük kullanım hızaşırtma için iyi soğutma, iyi anakart, iyi bellek, iyi kasa şart. Bunlarda ekstra para demektir. Bunlarıda göz önünde bulundurmak gerek.

Bazen günlük bilgisayar kullanımını bırakıp, işlemci hızım en fazla kaç ghz gelecek diye zaman harcamaya başlıyoruz. Bunlarlada kalmıyoruz, soğutma için çözümleri ve bunlar için bütce hazırlamaya başlıyoruz. Bu böyle vs vs devam ediyor.

Hızaşırtma boşa zaman kaybı gibi görüyorum. Bilgisayarda günlük neler yapıyorsak, bunlara devam edersek, bilgisayarımızdan oldukça memnun kalacağız.

Hızaşırtma; bilgisayar memnuniyetsizliğimizi ön plana koyuyor ve sürekli bizi tahrik ediyor. Bu tıpkı ateşe benzin dökmek gibi vazgeçilmez ve önüne geçilip durdurulmaz bir hale geliyor.

edit:imla hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 25 Ağustos 2007; 22:00:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: maveraa

230 $ + kdv işlemci + anakarta ayırabilirim. Amd 5200 + msi k9n ultra 2f veya c2d e4500 + ds3 arasında kaldım yine. Öff arkadaşlar araştırdıkça batıyo insan yahu

dostum ben de aynı sistemi almayı düşünüyodum. iyi isabet oldu bu başlık. arkadaşın testleri ve yorumları çok açıklayıcı. bence fazla araştırma işin içinden çıkamazsın. ben fiyat araştırması bile yaptım. ds3 ve c2d e4500 için istanbulda en iyi fiyatlar tabii cardfinansın varsa vatanbilgisayar da.. ben yakında alcam.

iyi geceler...
  • adam işlemci tavsiyesi istemiş o/c cular gene burda.Daha adama o/c yapacakmısın uğraşıyomusun die sormadan başlıyorlar intel işlemcileri sıralamaya.soru o kadar net ki.e4500 mü alayım 5200 mü.birisi de çıkmış e2160 diyor.ne yapacaksın..
  • quote:

Orjinalden alıntı: retrogamer

adam işlemci tavsiyesi istemiş o/c cular gene burda.Daha adama o/c yapacakmısın uğraşıyomusun die sormadan başlıyorlar intel işlemcileri sıralamaya.soru o kadar net ki.e4500 mü alayım 5200 mü.birisi de çıkmış e2160 diyor.ne yapacaksın..

ve o sorunun cevabı AMD 5200+ dır...
  • Kafam allak bullak oldu Saçlarım beyazladı arkadaşlar. Galiba o piti piti yapacam Sağolun tekrar. Yeter artıok araştırmicam ya. En iyisini alamasam da kötü bişey aldığımın farkında olmadıktan sonra sorun yok O yüzden bi tanesini alıp bi daha da bu piyasaya pek bakmamayı düşünüyorum.

Zaten ben yazılımcıyım neyime benim oc veya donanım falan
  • @maveraa topiği baltalamak gibi olmasın da bende bi soru sorayım..

Ben bu 5200+ den alıcam overclock cart curt istemiyorum anlamamda zaten...
    Bu işlemcinin yanınaBU ANAKART ayarında birşey söyleyebilir misiniz..

Tek istediğimiz; rahat kasmayacak, zırt pırt sorun çıkarmayacak bi uyumlu cpu+anakart.
    Tabi mx:400YTL

Teşekkürler..
  • yahu şu saatten sonra bi çare amd'cileri anlamıyorum bende...digitalworld@ noktayı koymuş....şunu kabul edin artık, tamam amd iyiydi bir zamanlar ama core 2 duo tozunu attırmıştır amd'nin, bunun tartışması,ötesi-gerisi olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 27 Ağustos 2007; 22:34:55 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 02AN

@maveraa topiği baltalamak gibi olmasın da bende bi soru sorayım..

Ben bu 5200+ den alıcam overclock cart curt istemiyorum anlamamda zaten...
    Bu işlemcinin yanınaBU ANAKART ayarında birşey söyleyebilir misiniz..

Tek istediğimiz; rahat kasmayacak, zırt pırt sorun çıkarmayacak bi uyumlu cpu+anakart.
    Tabi mx:400YTL

Teşekkürler..

Arkadaşım OC yapmayacağım diyorsan E4500 derim. 5200+ a boşuna yönelme. Burada AMD 64 leri X2 leri en çok önerenlerden biri de bendim. Ama artık Core2Duo çıktı. İyi olan o ve ben de onu öneriyorum.

@maveraa

Arkadaşım dediğim gibi E4500 al eğer OC ye girmeyeceğim diyorsan.

Yok azıcık olsun OC yaparım diyorsan şiddetle E2160 tavsiye ederim. Ben şu an bu işlemciyi 3GHz de kullanıyorum. Stok fan ile. Anakart ısıyı 60 gösteriyor ama bence aslında en fazla 53 derece. Zira testi durdurur durdurmaz direk bu seviyeye gelip öyle biraz kaldıktan sonra inmeye başlıyor.

Umarım yardımcı olmuşumdur. Bu arada smile ADLS bağlattım. Eski TTnet 4GB lığı iptal edip. Sınırsız erişime ilk adımı attım hadi hayırlısı.

Ama bunun dışında ilginç olan şu. Bağlantım 4Mbit olarak görünüyor. Birazdan internet bölümüne resimleri de eklerim.

• amd
  • quote:

Orjinalden alıntı: retrogamer

adam işlemci tavsiyesi istemiş o/c cular gene burda.Daha adama o/c yapacakmısın uğraşıyomusun die sormadan başlıyorlar intel işlemcileri sıralamaya.soru o kadar net ki.e4500 mü alayım 5200 mü.birisi de çıkmış e2160 diyor.ne yapacaksın..

Arkadaşım o birisi dediğin benim sanırım.

Ben orada OC yap mı demişim mesajı iyice bir oku ve idrak et. Ardından ise yorumunu koy ortaya.

Aksi taktirde yorum değil saygısızlık etmiş olursun.

Arkadaş OC li ne olur demiş. Ben de OC yapmayacaksan E4500, Azıcık bile olsa OC (1,8GHz den 2,2GHz ye yani) yaparım dersen E2160 al dedim.

Konudaki 3. mesaja dikkatle bakalım.

İntel e4500 mü AMD 5200+ mı?

Bu mesajdan da görüldüğü üzere arkadaş sormuş. OC yaparsak durum ne olur diye. Ben de durumu açıkladım. İşin içine OC girince E2160 ı tek geç diye.

Ayrıca gene OC için sıralanan işlemciler AMD ler olmuş nedense.

Önce bir oku, sonra anla, sonra işle ve ardından cevabı 10 kere süzüp buraya yaz. MSN de değiliz bol bol vaktin var.

Eeeee işte okumadan yazanlar da oluyor ne yapacaksın.

• quote:

Orjinalden alıntı: KIZILÖTESİİ

amd

neye dayanarak AMD

Linkler incelendiğinde ve o/c durumu ve yeni teknolojisiyle ben direk E4500 derim

@DigitalWorld un dediği herşeye de

İmzamı atarım
  • neye dayanarak amd denilirse amd bordlarının ucuzluğuna dayanarak amd
  • intelin 4xxx serisini alacağıma AMD nin 5200+ sını alırım ben

ama intelin 6xxx işlemcilerini alırsan daha iyi tabi.
  • http://www.digit-life.com/articles2/cpu/amd-athlon-64-x2-5200.html

Ben de böyle bir test gördüm. E6600 ile karşılaştırılmış. Doğal olarak e6600 fark atmış. 4500 ile 6600 arasında ne farklar var bilmiyorum tabi
  • Kardeş sayfa açılmıyor.

Ancak E6600 ile E4500 arasındaki farka gelirsek. Arada 194MHz saat hızı farkı var. Ayrıca E6600 de 4MB önbellek ve 1066MHz FSB var.

Ama dediğim gibi FSB ve önbellek miktarı öyle çok fazla farketmiyor. (Tabi bazı uygulamalarda sadece önbellek ve ya sadece FSB artışı bile %20 ye varan fark getiriyor. Arada o 194MHz lik fark olmasa bile.)

Ama fark eden uygulamalar da var, eğer sadece bunları kullandılar ise aradaki fark muazzam olacaktır.

İntelin arkasında Microsoft var. Eğer Bill amca yazılım dünyasına bu şekilde yön vermek isterse intel işlemcilerde hiç bir değişiklik olmadan performans artışı elde edilebilir. Sürekli gelen FSB artışının arkasında her ne kadar yeni işlemciler olduğunu düşünsem de bazen böyle komplo teorileri de geliyor aklıma.

• Bende link geliyo ama neyse çok Önemli değil artık e4500'de karar kıldım artık. Sen şimdi benim Pm e cevap verirsin ben de gider alırım

Tekrar Sağolsun tüm yardımcı olmaya çalışanlar
  • Yazdığın iki parça dahil mi olacak o fiyata.
  • AMD X2 5200+
  • anakart olarak p35 yonga setıne sahıp msı neo-f al.su aralar 120 dolar sevıyesınde vede ıntel ın 45mm gercek 4 cekırdeklı ıslemcılerıne destek verıyor.forumda bu anakartın 500fsb ye dayandıgındanda bahsedıldı.

ıslemcı olarak e2140 al.fıyatı su aralar 72 dolar cıvarında .yıne forumdan bır arkadas(nıcını hatırlayamadım)o.c. bolumunde 3.4ghz sevıyelerıne kadar cıkarabılmıs.3.4ghz cıvarındakı bır e2140 amd nın 3.5 ghz lık tum ıslemcılerınden daha ıyıdır.hem performans olarak hemnde fıyat olarak.ayrıca DH de bır tabloda gordugum kadarıyla M0 revızyonlı e21x0 serısı hem daha soguk hemde daha az enerjı cekıyor.buda ayrı bır avantaj

aslında amd yenı cıkaracagı yonga setlerını k10 desteklı yapsaydı bız yıne amd tavsıye ederdık ama nerdeee

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMX 166 -- 28 Ağustos 2007; 22:04:47 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.