Şimdi Ara

İntel e4500 mü AMD 5200+ mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Bilgisayar toplayacam ama işlemcide karar kılamadım bir türlü. Thgtr den testlere baktım amd 5200 intel e4500 ün üzerinde seyrediyor. Şu an ikisinin de fiyatı aynı. Sizce hangisini seçmek daha mantıklı?

• Amd anakartların daha ucuz olması sebebiyle 5200 olabilir.Ancak Oc için 4500 daha mantıklı
  • Pek her ikisinin de oc yapılmış halini karşılaştırırsak hangisi önde görünür.
  • 4500 de klasik intel ısı problemi devam ediyorsa 5200 daha mantıklı... in (O.C.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tevfikteo -- 23 Ağustos 2007; 15:04:55 >
  • X2 5200 diyorum kesinlikle, tabi default hızında kullanılacaksa.
  • Şimdi 5200 OC li çok rahat bir şekilde 6000 i geçip üstüne rahatlıkla çıkacaktır.Bunun yanında günlük o değerleri kullanabilirsin.Şimdi X2 6000 E6600 ile bir tutarsak 4500 ün onu geçmesi durumu olabilir.Ancak günlük kullanılabilir mi onu bilmiyorum.Şu da var şimdi piyasada amd yi oc yapacak abit k9ns ya da gigabyte GA-M570 serisi anakartlar aynı ayardaki intel anakartlara göre daha ucuzlar.Ben gigabyte GA-M57 kullanıcısıyım anakartın 500 fsb ye kadar sınırı var üstüne bide sli anakart ve firewire desteği var fiyatı 118 dolar.Aynı ayarda bir intel anakart o fiyata bulursan o zaman tercih sana kalmış.
  • x2 5200
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anladığım Kadarıyla Amd 5200 daha avantajlı görünüyor. Hem fiyat hem de performans olarak. Sağolun arkadaşlar.
  • Amd 5200 daha iyidir, arkadaş c2d 4500 aldık performansı hayal kırıklığına uğrattı.
  • @seboist64
    O Isı sorunu pentium4 ve D ler ile tarih oldu.

@Des@latoR

Yanlız anakart 500 limit var da onu yapabilecek misin işlemci ile. Yani anakartın o değere çıkması mümkün olmayacaktır.

Bunun dışında intel cephesinde P6N SLI-FI gibi 106$ a satılan çok güzel anakartlar var. Gene 112$ a satılan P5B ler var. Gene 120$ küsüre satılan P35Neo-F ler var.

========================================

Ben tavsiyemi E4500 den yana kullanırım. Ama OC yapacağım dersen git ve E2160 al derim.

Şu an OC kabiliyeti, geleceğe dönük olması, daha düşük güç tüketimi gibi sebeplerden dolayı E4500 daha uygundur.

Core Mimarili intel işlemciler çok iyi OC olabilmekteler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

@seboist64

@Des@latoR

Yanlız anakart 500 limit var da onu yapabilecek misin işlemci ile. Yani anakartın o değere çıkması mümkün olmayacaktır.

Bunun dışında intel cephesinde P6N SLI-FI gibi 106$ a satılan çok güzel anakartlar var. Gene 112$ a satılan P5B ler var. Gene 120$ küsüre satılan P35Neo-F ler var.

Ben tavsiyemi E4500 den yana kullanırım. Ama OC yapacağım dersen git ve E2160 al derim.

Şu an OC kabiliyeti, geleceğe dönük olması, daha düşük güç tüketimi gibi sebeplerden dolayı E4500 daha uygundur.

İyi hoş da thgtr deki testlerine baktım 5200 fark atmış e4500'e. Acaba OC den sonra E4500 5200'ü geçer mi diyosun?

• quote:

Orjinalden alıntı: maveraa

quote:

@seboist64

@Des@latoR

İyi hoş da thgtr deki testlerine baktım 5200 fark atmış e4500'e. Acaba OC den sonra E4500 5200'ü geçer mi diyosun?

Daha fazla açıklama yaparım (şimdi eve gitmem gerek.) ama bak adamlar ne çıkarmış.

Burada düşük olan iyi. P/F olarak karşılaştırmışlar. Listede E4500 yoktu onun yerine E6400 ü koydum. E6400, E4500 e göre daha düşük performanslı ve daha pahallıdır. Ama buna rağmen E6400 P/F olarak öne çıkmış.
    http://www.thgtr.com/cpu/charts/index.html?modelx=33&model1=914&model2=880&chart=444

Anlamını daha geniş açıklayacağım. Ama önce eve gitmem gerek.

Bu arada sitede 4500 görmedim sen ne testine baktın ki? AMD nin 4400 ü ile karıştırmayasın.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: maveraa

quote:

@seboist64

@Des@latoR

Daha fazla açıklama yaparım (şimdi eve gitmem gerek.) ama bak adamlar ne çıkarmış.

Burada düşük olan iyi. P/F olarak karşılaştırmışlar. Listede E4500 yoktu onun yerine E6400 ü koydum. E6400, E4500 e göre daha düşük performanslı ve daha pahallıdır. Ama buna rağmen E6400 P/F olarak öne çıkmış.
    http://www.thgtr.com/cpu/charts/index.html?modelx=33&model1=914&model2=880&chart=444

Anlamını daha geniş açıklayacağım. Ama önce eve gitmem gerek.

Bu arada sitede 4500 görmedim sen ne testine baktın ki? AMD nin 4400 ü ile karıştırmayasın.

Tamam eve geçmeni bekliyorum da burda yüksek olan daha iyi baksana en yüksek core 2 extreme

4500'ü ben de görmedim ama 6320 falan var. Ama fiyat olarak5200 ile 4500 aynı seviyede ve 4500 6320 den bayağı düşük. Ondan dolayı böyle konuşmuşum

Neyse eve dönünce açıklamanı bekliyorum. Saygılar

• Kesinlikle 5200+

O.C kabiliyetide gayet iyi... Ayrica intelden daha ileriye dönük... Cünki AM2 anakartlar FX serisi islemcilere destek verecek... Gerci HT2.0 ile destek verecek ama fazla bir sey farkedecegini sanmıyorum... Aynin intelin zirt birt FSB arttirmasi gibi bir durum olur...
  • Ben işlemci ve anakartı bir bütün parça olarak düşünürüm sonuç itibariyle anakartın iyiyse işlemcini daha verimli kullanabilirsin o açıdan bakarsak amd anakartlar daha uyygun.Ben X2 3600 kullanıcısıyım.Şu an yeni anakart değiştirdim ve kasa da bazı değişiklikler yapacağımdan oc çekmedim ama bundan önceki sistemde 261 fsb stabil kullanıyordum.Bu yüzden amd nin bu işlemcilerinin oc performansı gerçeketen iyidir.
  • herkes o/c yapamaz hadi o/c yaptı gunluk çok yuksek clocklu kullanmak içn kaliteli ramlere bu tip dusuk frekanslı cpu ları yuksek clock yapmak içn yuksek fsb basan mobo lazım.psu lazım yani o/c edilebilirligi çok önemli o/c ile 5200 fln tanımaz ama stock halde bile x2 5200 yeter.amd nin 690g chipsetli moboları cok iyi onuda geçtim nf 5xx ultra bi suru 100usd ye mobo var ortalama 2 sinnin fiyatı ucuza ii olur bnce amd al

ama ben herşeyi manyak bir kasam var ramlerinden tut psu suna soutmasından tut bilmenesine clock yapıcam spi kasıcam bench kasıcam dersen tabikide c2d bir işlemci alman lazım
    her ne olursa olsun c2d işlemci ailesindeki 1mb casheli ler bile olsun amd nin en ust işlemcilerini clockla zorlar.ama o kadar clock yapmak diger bileşenlerinde marifeti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgacem -- 24 Ağustos 2007; 10:32:37 >

• O zaman 5200+'de karar kıldık galiba. Bi de yanına iyi bir anakart olması lazım diyorsunuz. MSI k9n ultra 2f nasıl? İşimi görür mü?
  • yaf dostum sen hala alamadıun mı bilgisayarı?
  • Dalga geçme len sen alacan ya bana
  • aynı frekanslarda çalışırsa ki c2d çok rahat oc oluyor...e4500 amd 5200'ü tokat tiryakisi yapar...bu saatten sonra ya phenom beklenmeli yada c2d alınmalıdır.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.