Şimdi Ara

Intel E8500 aldım çalıştı ama Bilgisayardan çok ses gelmeye başladı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkdaşlar bende ıntel core 2duo 6329 1.86 ghzlık işlemci vardı onu e8500le değiştirdim.e8500 varken şuanda biligsayardan daha fazla bi uğuldama geliyor.Ama e8500 ile 6320 nin fanları farklıydı e8500'ünki dha ince 6320'ninki daha kalındı.Acaba bu sesin fazla çıkması fanda bi hata olduğundan mı yoksa fan modellerinden den mi kaynaklanıyor olabilir???

*arkadaşlar bi de şey var bilgisayar çok az yaptı ama arasıra yapıyor.Şöyle bir sorun var niye olduğunu söyleyebilirmisiniz?Bilgisayarı açma tuşuna basınca bilgisayar açılıo gbi ışıkları yanıyor ama ekrana hiç bi görüntü gelmiyor ekranı kapayıp açıyorum olmuyo reset tuşuna basnca düzeliyor ama ekrana görüntü gelmeyince de zten pc açılmıyo yani açılırken biostaki bip sesi gelmio yani öle kalıyor ve kasa üzerindeki işlemci ışığı yanılı kalıyo reset düğmesine basınca düzeliyor şuana kadar 3 defa başıma geldi 1 ayda ama bunun sebebi nedir niçin oluyordur??

Şimdiden teşekkürler...

• asus anakartın varsa qfanı devreye sokabilirsin biostan.
  • q9550 ye taktım o ince yaratığı hiç soğutmuyordu 58 derece felan bence hızlı sönmesinin sebebi sıcaklığın artması ama genelde intelin fanları sessizdir el vurulursa felan oynanırsa ses çıkarır ama amd alırsan sesin ne demek olduğunu o zaman anlarsın o ufacık fan felaket ses çıkarıyor ya bir soğutucu alırsın yada katlanmaya devam fanın ayarını programlarla felan kısma şansın war speed fan war ama bence yapma çalışsın boş ver
  • bundan 1 onceki sistemim amd 64 x2 6000+ idi intelden daha sessizdi.amd leri ben download makinasi olarak adlandiriyorum.
    aksam yatarken monitoru kapatiyorsun intel kadar sesli calismiyor en azindan
    quote:

Orjinalden alıntı: ozzzy222

q9550 ye taktım o ince yaratığı hiç soğutmuyordu 58 derece felan bence hızlı sönmesinin sebebi sıcaklığın artması ama genelde intelin fanları sessizdir el vurulursa felan oynanırsa ses çıkarır ama amd alırsan sesin ne demek olduğunu o zaman anlarsın o ufacık fan felaket ses çıkarıyor ya bir soğutucu alırsın yada katlanmaya devam fanın ayarını programlarla felan kısma şansın war speed fan war ama bence yapma çalışsın boş ver

• quote:

Orjinalden alıntı: Kadir59

bundan 1 onceki sistemim amd 64 x2 6000+ idi intelden daha sessizdi.amd leri ben download makinasi olarak adlandiriyorum.
    aksam yatarken monitoru kapatiyorsun intel kadar sesli calismiyor en azindan
    quote:

q9550 ye taktım o ince yaratığı hiç soğutmuyordu 58 derece felan bence hızlı sönmesinin sebebi sıcaklığın artması ama genelde intelin fanları sessizdir el vurulursa felan oynanırsa ses çıkarır ama amd alırsan sesin ne demek olduğunu o zaman anlarsın o ufacık fan felaket ses çıkarıyor ya bir soğutucu alırsın yada katlanmaya devam fanın ayarını programlarla felan kısma şansın war speed fan war ama bence yapma çalışsın boş ver

Bende AMD standart fanlarının sesli çalıştığı görüşüne hiç katılmıyorum. Geçen gün bir arkadaşımın bilgisayarında AMD Phenom 9650 işlemcinin fan dönüş hızı yaklaşık 950 civarında iken 13 derece sıcaklık ile çalıştığını gördüm. AOD ile işlemcilere %100 yüklenerek sıcaklığı kontrol etmek istediğimde ise max 33-35 arası sıcaklıklarda değiştiğini ve fanın tam devirde hiçte rahatsız edici bir ses çıkarmadığını gözlemledim. İsterseniz ekran görüntülerini de ekleyebilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akin.ozsk -- 9 Ocak 2009; 13:31:46 >

• Dh admınlerı edıtorlerı yonetıcılerı ve uzmanlarının %90'nınında AMD kullandıgını kesfettım :)
  • kasa kapağının vidalarını tam sıkmadıysan gürültü çıkabilir. yada fanlardan birine bir kablo teması var ise.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bende amd x2 kullanıyorum işlemcinin fanından ses çok çok az geliyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.