Şimdi Ara

Intel G31 Overclock Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir süredir overclock yapmak için araştırma yapıyorum ve işlemcimin çarpanı kilitli bu yüzden fsb yi artırarak overclock yapmam gerektiğini öğrendim. Ama biostan arttırdığımda sistem kapanıyo ve tekrar açıldığında görüntü vermiyor ve setfsb ile arttırdığımda sistem donuyo. Bu sorun 340 mhz den sonra oluyor. Sorun güç kaynağımı acaba diye düşündüm ve kasadaki fanı iptal edip ekran kartı güç tüketimini -%20 ye çekip tekrar denedim yine sonuç alamadım. Kısacası bu çipsetle daha yüksek mhzlere çıkmak mümkün mü. (Bazı yerlerde bu çipsetin overclock performansının kötü olduğunu duydum bununla alakalı mı?) Bide voltajı arttır demeyin standart voltajla 3ghz e çıkılabileceğini biliyorum. ( Ramler de 800 mhz ve hızlarını 1:1 e çektim yani düşük hızda çalışıyolar overclock yapsam da 800 ü biraz geçmiş olacaklar ) Sistem bilgilerim resimlerde ve aşağıdadır.
    Windows 8.1 Pro x64
    Anakart: Msi ms-7529 G31M3-L V2
    İşlemci: Intel Core 2 Quad Q8200
    Ram: Kingston 4gb Ddr2 800 Mhz
    Ekran Kartı: Ati Radeon R7 240 4Gb Ddr3
    Harddisk: 600 Gb Western Digital

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samettt54 -- 23 Mart 2015; 10:29:53 >

• Ben sadece birsey sorucam. Fsb:Dram oranı yeri normalde mi vardı yoksa ctrl+f1 ile gizli ayarlar açılıyormuş ben acamadim da. Bilgilendirebilirseniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çipset gerçekten dandik. Aynı Q9300'ü G31 çipsetli gigabyte ga-g31m-es2l ile 2.8 in ustune cikaramadim. 2.8 in ustunde ayni sekilde bios kilitlenmisti. P45 çipsetli asus p5q-pro ile 3.33 ghz'e stabil ulasabildim. İşlemciniz Quad serisi ise p45 çipsete değiştirmen oc performansi icin daha iyi olur.

• samettt54 S kullanıcısına yanıt
    G41 ler var piyasada hep onlara bakarım artık. Sağolun yardım için
  • G41ler de 341den sonra tökezler. P35-p43-45 chipsetler hızaşırtmaya yatkın

• çipset ile alakalı bir sorun değil. anakartınız müsade etmiyor o kadar. asus g31 anakart mesela p5kpl-am se 400 fsb de sorunsuz. zamanında gigabyte g33 vardı bazı arkadaşlar 500 fsb görmüştü. çipset iyi olmayabilir ama bu çipsetle bazı anakartlar iyi overclock potansiyeline sahipken bazıları %10 overclock dahi olamıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • G31M-ES2L ile e5440 çalıştırmıştım 3.6 ghz full stabil 420 fsb falandı sanırım ki zorlamadım daha fazla. Aşağıdaki incelemede de max 480 fsb gördüğü belirtilmiş, siz birşeyi yanlış yapmış olabilirsiniz.

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=269319
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.