Şimdi Ara

Intel HD Graphics 3000 vs NVIDIA Quadro NVS 3100M

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar arkadaşlar, öncelikle iyi hafta sonları :)

1 hafta önce 2. el hp elite book 2560p netbook aldım, performansından memnunum fakat dahili ekran gpu intel hd 3000 açısından verim alamıyorum. siteleri gezerken çalışma açısından güzel. fakat ne zaman film izlemeye kalksam örneğin youtube veya farklı bir yerden bir önceki laptop ımdaki nvdia geforce 9300m deki kaliteyi alamıyorum. gözler de dolayısı ile yoruluyor ciddi anlamda kötü soluk, kalitesiz bir görüntü veriyor hd 3000 sırf bu nedenle eski laptop ıma geri döndüm :)

Sorum ise şu bir laptop daha var ekran kartı NVIDIA Quadro NVS 3100M acaba bu ekran kartı intel hd 3000 ile karşılaştırıldığında daha mı iyidir yoksa aynılar mıdır? yani oyun sevdasında değilim film izlerken filmi kaliteli soluk buğulu gibi göstermesin yeterli. üstadlardan bilgi bekliyorum

teşekkürler.

• Şikayetçi olduğunuz şey videoların izlerken takılması değil de renk kalitesi, kontrast vb gibi şeylerse sorununuz ekran kartından değil, ekranın kalitesindendir. İçinde NVDIA Quadro NVS 3100M bulunduran laptopun daha iyi veya daha kötü görüntü kalitesi sunması ekranına bağlıdır, onu da anca ekrana bakarak anlayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teddybear01

Şikayetçi olduğunuz şey videoların izlerken takılması değil de renk kalitesi, kontrast vb gibi şeylerse sorununuz ekran kartından değil, ekranın kalitesindendir. İçinde NVDIA Quadro NVS 3100M bulunduran laptopun daha iyi veya daha kötü görüntü kalitesi sunması ekranına bağlıdır, onu da anca ekrana bakarak anlayabilirsiniz.

teşekkürler :) ancak nvdia olan eski laptop ım ile yeni intel hd 3000 i aynı ekranda aynı değerler ile karşılaştırınca yeni olan yani intel hd 3000 olanda kalitenin çok düştüğünü örneğin 720p fragman veya film izlerken nvdia ya göre daha buğulu, donuk görüntü olduğunu görüyorum. Donuk derken donma değil elbette görüntünün kalitesini diyorum. renk kalitesi, kontrast gibi değerleri de çok denedim, ekran yenilemeyide denedim ancak ciddi anlamda hd 3000 başarısız bu konularda.

• Hocam bahsettiğiniz şeylerin ekran kartıyla hiç bir alakası yok. Ekran kartının videonun kalitesine bi etkisi yok donuyor falan deseniz neyse diyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soter1907

Hocam bahsettiğiniz şeylerin ekran kartıyla hiç bir alakası yok. Ekran kartının videonun kalitesine bi etkisi yok donuyor falan deseniz neyse diyeceğim.

evet bende öyle biliyorum ancak iki laptop ı aynı monitöre vga çıkışından bağlayıp aynı filmi açtığımızda nvdia olan eski laptop ım da daha temiz, açık ve detaylı görüntü var iken intel hd 3000 olanda daha detaysız hafif kirli yani boğuk gibi bir görüntü oluyor. detay veremiyor. ancak normal site ziyaretlerinde resimlerde sorun yok. belkide yeni laptop da sorun vardır başka aklıma birşey gelemdi :)

saolun yinede bilgiler için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    NVIDIA RTX 4000 Serisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.