Şimdi Ara

intel i sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yakında bilgisayar alacağım internet sitelerinden bakıyordum bazı bilgisayarlar intel core 2 dou olmasına rağmen inteli sorun bölümünde 5 yıldız var core i5 de 4 yıldız oluyor bu nasıl oluyor sitenin hatası mı intel in sayfasına baktığımda i7 5yıldız i5 4 yıldız i3 3 yıldız core 2 yıldız celeron 1 yıldız gösteriyor birde Core2 Quad Q9550 2,83Ghz 12MB Cache 1333FSB 45nm İşlemcinin fiyatı 623 tl iken Intel Core i5 750 Soket 1156 2.66GHz 8MB Cache 45nm İşlemci 460 tl bu nasıl ouyor i5 coreden üstün değil mi
    notebook alacağım işlemci ne tavsiye edersiniz not:laptopu uzun vadede kullanıyorum iki sene de bir değiştir miyorum orta bir notebook (i5veya i3) mi alayım (i7 mi )alayım veya tavsiyeniz nedir tavsiye edbileceğiniz notebooklarda olabilir

• yıldız olaylarını boşver...Q9550 şuan 523 tl civarında teknofiyattan bakabilirsin http://www.teknofiyat.com/?search=9550&altlimit=&ustlimit=..Q9550 nin i5 750den 70 tl fazla olmasının nedeni lga775in tepe işlemcilerinden biridir..tabikide i5 750 daha iyidir Q9550 den..notebook konusunda ise http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html burdan bakabilirsin testlerine işlemcilerin ve burdanda ekran kartlarınının programlarda verdiği değerlere bakabilirsin..http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

• işlemci pazarinda son çıkan ürün daha iyi olucak diye bir kaide yok. bu arada evet, bahsettiğin i5 işlemci ile Q9550 arasında Q9550 görülür bir farkla daha iyidir. veri hızının yüksekliği olsun clock'lanabilme kolaylığı ve voltajsever işlemci oluşu (voltaj verdikten sonra istediğini yaptırabilirsin demek bu ) ve en önemlisi 775pin ile yeni anakart gereksinimi duymaması ister istemez fiyatını i5'ten faklı kılıyo. ayrıca çıkış tarihlerine değil de teknolojilerine bakığımızda iki işlemci de 45nm teknolojisinde olduğu için aralarında ısı ve enerjide aynı kategoride diyebiliriz
  • teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: aulkem

işlemci pazarinda son çıkan ürün daha iyi olucak diye bir kaide yok. bu arada evet, bahsettiğin i5 işlemci ile Q9550 arasında Q9550 görülür bir farkla daha iyidir. veri hızının yüksekliği olsun clock'lanabilme kolaylığı ve voltajsever işlemci oluşu (voltaj verdikten sonra istediğini yaptırabilirsin demek bu ) ve en önemlisi 775pin ile yeni anakart gereksinimi duymaması ister istemez fiyatını i5'ten faklı kılıyo. ayrıca çıkış tarihlerine değil de teknolojilerine bakığımızda iki işlemci de 45nm teknolojisinde olduğu için aralarında ısı ve enerjide aynı kategoride diyebiliriz

Katılmıyorum, fsb ile çalışan bir işlemci. 1600fsb'de ddr2 800 ramlerden çift kanala yetecek bellek bantgenişliği sunuyor. İ5 750'nin öyle bir sınırı yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.