İntel i5-12450H mı Apple M2 mi?
-
-
Apple M2. 20 yıl windows ve aktif i9 kullanan olarak söylüyorum -
- @SailorTurkey hocam şöyle bir durum var: Intel Core i5-12450H 32GB RAM 1TB NVME SSD GEN4 8GB RTX4060 varken iken Macbook ise 8 çekirdekli CPU’ya, 10 çekirdekli GPU’ya ve 16 çekirdekli Neural Engine’a sahip 8GB RAM li 512GB SSD li Apple M2 çipli air. Bu haliyle mac 6000tl daaha pahalı. Mühendislik programlarıda yüklemem gerekebileceğinden İntelli laptop bir tık önde geliyor bana.
-
Ne kadar iş yapacağına bağlı bu, fakat, 16 Ram altına düşme bence. Günün sonunda 30 liraya aldığın laptop max 3 yıl sonra yavaş kalacak, apple da bu süre çok daha uzun. Para kazanmak için kullanacak isen masraftan kaçınmak anlamsız. Arada iş yapacaksan kalan vaktinde takılacaksan ve alttaki maddeler önemli değilse düşünebilirsin tabi.
- Oyun dışında grafiksel işlerde m2 rtx4060 tan geri kalmaz.
- Zamanla Isınmaz, eskimez, yavaşlamaz.
- Pil ömrü inanılmaz. -
apple ürünleri genelde standart kullanımlar için iyidir. i5 12450h yanında iyi bir nvidia ekran kartı olan bir laptop alırsan apple m2 den daha verimli olur. herşeyi de rahat rahat kullanırsın. sadece yazılım kodlama için ise apple m2 al apple bu konuda işletim sistemi olarak daha iyi.
-
Bir sorum daha olacakti. Eski intel işlemcili mac lerde emülatör ile Windows ta yüklenip program kurulabiliniyordu. Silikon işlemcili yeni nesil M işlemcili mac lerce bu geçerli mi? Windows yükleyebilirmiyim. Örneğin 1 tb lik air alsam 200gb ı nı Windows a ayırıp matlab, pcb çizim programları gibi programları çalistirabilirmiyim?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LucasBell -- 20 Temmuz 2024; 7:56:4 > -
Mac'te hem iOS hem de Windows olabilir mi?
Eğer Intel tabanlı bir Mac'iniz varsa, Apple'ın Boot Camp yazılımını kullanarak aynı bilgisayarda hem Mac'in işletim sistemini hem de Windows'u çalıştırmanız mümkün .
Apple Silicon çipli Mac bilgisayarlar
https://support.apple.com/tr-tr/116943
Artık Windows 11'i Microsoft'un onay mührüyle Apple silikon Mac'lerde sorunsuz bir şekilde çalıştırabilirsiniz . Artık Windows 11'i Microsoft tarafından yetkilendirilmiş yöntemleri kullanarak en yeni Apple Mac aygıtlarında (Apple'ın kendi ARM tabanlı M1, M2 veya M3 yongalarına sahip olanlar) sanal olarak çalıştırabilirsiniz.
çalıştırabilirsin görünüyor. ram uyarısına dikkat et. bunun haricinde, modele karar verdiğinde apple'a da sorsan hiç fena olmaz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: haykoatmacaMac'te hem iOS hem de Windows olabilir mi?
Eğer Intel tabanlı bir Mac'iniz varsa, Apple'ın Boot Camp yazılımını kullanarak aynı bilgisayarda hem Mac'in işletim sistemini hem de Windows'u çalıştırmanız mümkün .
Apple Silicon çipli Mac bilgisayarlar
https://support.apple.com/tr-tr/116943
Artık Windows 11'i Microsoft'un onay mührüyle Apple silikon Mac'lerde sorunsuz bir şekilde çalıştırabilirsiniz . Artık Windows 11'i Microsoft tarafından yetkilendirilmiş yöntemleri kullanarak en yeni Apple Mac aygıtlarında (Apple'ın kendi ARM tabanlı M1, M2 veya M3 yongalarına sahip olanlar) sanal olarak çalıştırabilirsiniz.
çalıştırabilirsin görünüyor. ram uyarısına dikkat et. bunun haricinde, modele karar verdiğinde apple'a da sorsan hiç fena olmaz.
performansını beğendiyseniz aynen tabiki denenebilir. bootcamp ile çok kurduk kullandık. sanal olarak çok zevk vereceğini zannetmiyorum. ama bir deneyeceğim. hiç denemedim. dediğin gibi bu bir çözüm. illa windows isteyenler için . lakin işin içine oyun falan nvidia ekran kartı gerçeği falan girince iş biraz değişiyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X