Şimdi Ara

İntel İ5 3570k İşlemci sıcaklık değeri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar sistemime almış olduğum İ5 3570K işlemcisini sıcaklık değeri kafama takılır oldu ısınma sorunu falan vs derken insanın kafasında soru işareti olmuyor değil aslında.Bende bir kaç gündür AIDA64 prğ.ile bakıyorum boşta 50 -55 arası sürekli stok fan kullanıyorum ve belirtmek istiyorum pc hemen hemen sabahtan akşama kadar açık.Yük altına binince de 70-75 arası değişiyor, benim kafama takılan durum boşta iken bu kadar ısı değeri yüksek olması acaba bu normalmi yoksa bi tuhaflık mı var?Şunu da belirtteyim adana da ikametgah ediyorum baya bir sıcak oluyor.NOT :O.C falan yok kendi hızı ile kullanıyorum

• Yükte normal sayılır bir önceki nesle göre ivy'ler daha fazla ısınıyor fakat boşta bana biraz sıcak çalışıyor gibi geldi sebebi de akıllı fan olayı olabilir boştayken yavaş dönüyorsa fan ondandır büyük ihtimal.
  • En iyisi soğutucu almak lazım bana önerebileceğiniz soğutucu modeli varmı sıvı soğutma biraz pahalı gelir bütçe olarak :S benim baktığım ve düşündüğüm bir kaç model var bilginiz varmı sizce nasıl :AKASA VENOM VOODOO 2X12 CM FAN link aşağıda

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-venom-voodoo-2x12cm-pwm-fanli-intel-lga2011-amd-fm1-uyumlu-islemci-sogutucu.html

COOLER MASTER HYPER 412S İŞLEMCİ SOĞUTUCU

http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/cooler-master-rr-h412-13fk-r1-hyper-412s-intel-lga-7751155115613662011-&-amd-am2am3am3+-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58126

• dostum bende i5 2500k var 4.2 ghz oc li kullanıyorum boşta 34 derece tam yükte ise 68 dereceye çıkıyor stok fan kullanıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzer77

dostum bende i5 2500k var 4.2 ghz oc li kullanıyorum boşta 34 derece tam yükte ise 68 dereceye çıkıyor stok fan kullanıyorum

ne güzelmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: exnobel

quote:

Orijinalden alıntı: oguzer77

dostum bende i5 2500k var 4.2 ghz oc li kullanıyorum boşta 34 derece tam yükte ise 68 dereceye çıkıyor stok fan kullanıyorum

ne güzelmiş

saol bence iyi bir soğutucu almalısın

• quote:

Orijinalden alıntı: ErenOlca

fan almadan önce voltaj ve fan ayarlarına bakın derim bulunduğunuz şehirden kasanın yerine kadar farkeder

cpu voltaj sizce nasıl anlarmısınız bana fazla ibi geldi de core voltage :1.352V yazıyor cpu z de ..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 2600K İşlemci
    5 yıl önce açıldı
    işlemci
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

fan almadan önce voltaj ve fan ayarlarına bakın derim bulunduğunuz şehirden kasanın yerine kadar farkeder

cpu voltaj sizce nasıl anlarmısınız bana fazla ibi geldi de core voltage :1.352V yazıyor cpu z de ..

Cok fazla bios default yapın
    Anakart nedir ? Bide kasa içi havalandırmayı güçlendirmeye çalışın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyCoDeR -- 12 Haziran 2012; 0:34:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyCoDeR

quote:

quote:

Hocam anakartım Asus maximus IV GENE Z /GEN 3 ben cpu-z den baktımda yeni fark ettim dedigim gibi yüksek geldi voltaj birde o.c falan hiç yapmam kesinlikle bios default konusunda yardımcı olursanız sevinirim yani ne yapmam lazım bunu :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exnobel -- 12 Haziran 2012; 0:50:11 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MyCoDeR

quote:

quote:

Hocam anakartım Asus maximus IV GENE Z /GEN 3 ben cpu-z den baktımda yeni fark ettim dedigim gibi yüksek geldi voltaj birde o.c falan hiç yapmam kesinlikle bios default konusunda yardımcı olursanız sevinirim yani ne yapmam lazım bunu :S

Bios'a girip F5'e basın çıkan ekranda onayla default olması lazım' olmadı bios güncelleme yap.
    Onu asusun resmi sitesinden bios'u indirip bir flaşa atıcan bios'da tools kısmından güncelleme işlemi olması lazım anakartı kullanan birine sor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyCoDeR -- 12 Haziran 2012; 1:03:31 >

• Fan 40 dereceye kadar %12.5 uga ayarlı ve sıcaklık 34 derece gayet güzel gürültü yok ve 34 derece çok sayılmaz . OC Genie ile 4.2 Ghz de kullanıyorum onuda belirteyim. Akasa Venom kullanıyorum tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supressor -- 21 Eylül 2012; 7:33:11 >
  • OC' olmadan 3570k kullanıyorum
    Speed fan boşta 34-38 arası göstertiyor.
    Yük altında 65-70 arası.
    değerler normal gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: someoneme

OC' olmadan 3570k kullanıyorum
    Yük altında 65-70 arası.
    değerler normal gibi.

Bir de çok ısınıyor diyorlar.
    Soğutucun nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

Yük altında 65-70 arası.
    değerler normal gibi.

Soğutucun nedir?

Kasa ve kasa içi soğutma bunda önemli rol oynar.

Şu da var, herkese göre çok ısınma farklı olabilir. Kimisine göre 30 çoktur kimisine göre 35 azdır.

Zaten kış geliyor, sıcaklıklar düşer artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 21 Eylül 2012; 8:54:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykutx

quote:

Yük altında 65-70 arası.
    değerler normal gibi.

Soğutucun nedir?

Stok fan kullanıyorum.
    Kasada fanın karşısına gelen bir nozzle var. Sıcaklık üstünde ne kadar etkilidir bilmiyorum
    Bir de işlemciyi yeni aldım. Versiyon değişimi ile sıcaklığa çözüm gelmiş olabilir belki.
  • quote:

stok fanla 34 derece normal ama stoktan kurtulmanı tavsiye ederim hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetcihat37

quote:

stok fanla 34 derece normal ama stoktan kurtulmanı tavsiye ederim hocam

hocam, özel soğutucu ile senin min -max sıcaklık değerlerin nasıldır?
  • quote:

hocam, özel soğutucu ile senin min -max sıcaklık değerlerin nasıldır?

akasa venom kullanıyorum soğutucu olarak oda sıcaklığı 28 derece tam güç çalıştırmıyorum ama %25 güce ayarladım fanı fan 30 derecelerde çalışıyor boşta %100 de boşta kaç denemedim hocam yalan olur ne dersem ama %100 de yükte 54 derece oldu maksimum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.