Merhaba, işlemcim intel i5 760 windowsta sıcaklığı 47-51 arası değişiyor anakartım asus p7p55d-e lx ve anakartın CD sindeki PC probe II adlı fan hızı, işlemci ve ram sıcaklıklarını ölçen programı yükledim. Call of Duty Black ops açtığımda işlemci sıcaklığı 65-68 lere çıkıyor ve PC probe II adlı program uyarı veriyor ama pc probe II adlı programın ayarlarına girdiğimde işlemci sıcaklığının kaç derecede alarm vermesi gerektiğini ayarlayabiliyorum normalde 60 ta duruyor ama işlemcimin yük altında kaç dereceye dayanma limitini bilmediğimden ayarlayamadım.Intelin sitesinde işlemci özelliklerinde 72,2c diyor eğer 72 se 68 e gelmesi çok riskli değilmi? Bu arada speedfan adlı programlada ölçtüm oda windowsta 45-50 arası ama 4 çekirdeğin herbirini 23-24 derece gösteriyor.Soğutma konusunda biraz acemiyim sizce bu sıcaklıklar normalmi işlemcinin yanma riski varmı eğer normal değilse nasıl bir soğutucu fan takmalıyım beni aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşşekürler.
güncel
Arkadaşım işlemcin zaten intel sitesinde bile 72.2 de uyarı derecesi demişse senin sıcaklığın yük altındayken gayet iyi zaten intel işlemci kritik sewiyede ısındığı zaman kendini kitlediği için kolay kolay o işlemciyi yakman mümkün olmaz ^^ :)
Korkulacak bi durum yok, merak etme=)
Fan stock fan galiba?
100 dereceye kadar çıkabilir. Res atma ısısı 100 derece.
bende de lg x140 var atom n455 55 60 derece ye geliyor normalmi??
Çok saolun
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme