Şimdi Ara

Intel’in 8. nesil işlemci ailesi beklenenden önce geliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Intel’in 8. nesil işlemci ailesi beklenenden önce geliyor! 
    Intel düzenlediği yatırımcı etkinliğinde yaklaşan Coffee Lake platformuna dair bazı detayları aktardı. Firma yeni işlemcilerinden oldukça umutlu. Yeni platform slaytlarda verilen bilgiye göre mevcut Kaby Lake ailesinin üzerine %15 performans artışı sunacak. Bu durumda Kaby Lake’in de Sky Lake’in üzerine %10’luk artış sergilediğini düşündüğümüzde yeni platform 6. neslin üzerine yaklaşık %20-30’luk bir artış gösterecek demektir.

Coffee Lake çıkış tarihi geriye çekilmiş olabilir

7. nesil işlemcilerde olduğu gibi Coffee Lake de 14 nm üretim sürecinden geçecek ancak bir takım geliştirmelerin olduğu bir 14 nm süreciyle karşımıza çıkacak. Gelen bilgilerde dikkatimizi çeken önemli bir detay ise daha önce gelen sızıntılarda Coffee Lake’in 2018 yılının ilk çeyreğinde geleceği belirtilirken etkinlikte aktarılan bilgilerde bu yılın ikinci yarısının işaret edilmesi oldu. Buradan Intel’in pazar payını AMD’ye kaptırmamak için yol haritasında bir hızlandırmaya gittiği yorumu çıkarılabilir.

Öte yandan firmanın 10 nm sürecini ilk kez deneyimleyeceği Cannon Lake platformu ise yine bu yılın ikinci yarısında gelecek lakin sadece mobil cihazlarda karşımıza çıkacak. Son olarak yeni platformun yılın ikinci yarısında gelecek olması sebebiyle Intel’in Computex 2017 fuarında platforma dair yeni bilgiler paylaşması muhtemel. Önümüzdeki günlerde gelişmeleri hep birlikte takip ediyor olacağız.

• amd hızlandırıcı etkisi var

• AMD korkusu neler yaptırıyor yarabbim
  • İntel saçmalamaya başladı ciddi ciddi, Amd nin piyasaya tekrar dönmesi güzel oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürekli yeni işlemciler çıkıyor, ben artık takip edemiyorum. :D

• Normaldir bize bunlarla gelin.

• Adım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Keşke VIA da çekilmeseydi piyasadan, güzel oluyordu 3 işlemci rekabeti. Hatta alpha vb. işlemciler filan derken piyasa daha şen şakraktı...

• Amd korkusu sardı inteli

• Bizans oyunları olmazsa demek ki AMD de hakikaten bir şeyler var.Haydi hayırlısı umarım bizlere yarar.

• İNTEL : ÇABUUKK AMD GELMEDENNN...::))

• Ohoo onu mu bekleyecem alırım Ryzen Amd işlemci geçerim,İntel çok geç kaldı.

Hep bunu yazmak istemiştim

Amd güçlü gelince normal tabi bu durmlar,kimbilir karım azalacak diye kaç kişiyi kapının önüne koyacak gene bu hain İntel.
  • x86 da innovasyon anlamında hiç bir şey yok, 2014 de aldığım i7 4790k her şeye fazla fazla yetiyor,bu gidişlede 3-4 sene daha rahat kullanırım. para savurmaya gerek yok.

• Hala AMD korkusu diyenler var . Sanıyormusunuz intel bunca yıldır boş durdu. Aynı şeyi ısıtıp ısıtıp verirlerken ilerde amd nin iyi bir şeyle gelmesine karşın seneler önce bir çok yedek ürün geliştirmiştir onlar . Umarım amd yine çok iyi geliyoruz diyip batırmazda biraz rekabet görürüz . Gerçi rekabet olsa bile artık ucuza bir şey alamayız. 340 dolarlık şey 1500-1600 tl ye satılıyor.

• Anlamıyorum intel'in amacı ne? yaklaşık 2 ay önce yeni cihaz aldım. (i7 6700HQ) Millet artık eski nesil cihaz olarak geçiyor. Bu ne yahu

• Şu %15 leri falan bir de fiyatta düşüş olarak görsek hiç fena olmaz hani.

• 2600k ile yola devam. AMD yi bekleyelim bakalım.

• serafon kullanıcısına yanıt
    Bence Via çekilmek yerine Daha Az güç tüketen daha Verimli işlemciler ve nVidia dahili grafik partnerliği vs yapsa Çok güzel kar ederdi.

Arada Elektronik tamir yaparken rastlıyorum Logosu çok hoşuma gidiyor.

• AMD de olmasa neler olacak demekki.
    AMD fiyat olarak iyi bir şey yapar ise onu alırım ama fazla fark yok ise İntel alınır ama diğer yönden AMD alsan anakart desteği 3-4 yıl sürüyor yani işlemci değiştirmen daha kolay fakat intel de ise anakart değiştirmek gerekiyor bir de o yönden düşünürsek AMD alınır gibi.
    İ7 6700 karşılık işlemcisi 350 $ civarı bir şey deniliyor gerçi bizim buraya gelene kadar 1400 ü bulur demek yani fazla bir fiyat farkı yok hatta aynı.
    En üst işlemcisi ise 2000 altı gelmez hatta 2500 olur bizde.

• Aslında tam olarak amd korkusu denemezde , intel sadece liderliği bırakmak istemiyor bir adım önde olmak istiyor . Eğer zenle birlikte amd , core mimarisi gibi rafine bir iş çıkarmışsa inteli liderlikten alabilir uzun vadede .

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.