|
Intel’in veri merkezi CPU satışları tarihi bir çöküş yaşıyor

-
-
Intel batarmı bilinmesi zor bir mevzu.Bir gerçek var intel o eski şaşalı dönemleri öyle kolay kolay gelemez diye düşünüyorum.
-
Güven vermiyor, hatalarının ve ürünlerinde ortaya çıkan sorunların arkasında durmuyor, sorumluluk kabul etmiyor.
Durum böyleyken insanlar nasıl güvenip alsınlar ki.
-
İntel in piyasa değeri bu gün 86 milyar dolar Amerika ise inteli ayakta tutmak için 100 milyardan fazla para harcadı teşvik verdi. Yine geçen sene yanlış hatırlamıyorsam 8 milyar dolar aldılar ABD'den.
Amerika'da bir İsrail şirketi kolay kolay batmaz her yıl 8 10 milyar dolar teşvik almaya devam edecekler. Adamlar para basıp dağıtıyor.
Bizim Amerika gibi para basma şansımız olmadığı için yerli ve milli şirketlerimize göz bebeğimiz gibi bakmamız lazım togg, baykar Vestel TUSAŞ aselsan Tai hepsi çok güzel işler yapıyor hem devlet hem millet olarak sahip çıkalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linux Super User -- 7 Şubat 2025; 15:14:39 >
-
Intel neden stratejik? Amerikan şirketi tamam anladık da sonuçta alternatifsiz değil. Çünkü AMD de Amerikan temelli bir şirket. Birbirinden farkları yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 7 Şubat 2025; 16:36:43 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Intel, sadece ABD için değil Batı dünyası için de stratejik ve alternatifsiz. Çünkü Intel, hem çip tasarımı hem de üretimi gerçekleştiriyor.
-
Intel'e bir şey olmaz. Kamu destekli bir şirket. İsrail ve ABD hükumetleri tarafından vatandaşlardan toplanan vergilerle destekleniyor. ABD boşuna Intel'e on milyarlarca dolar teşvik yardımı vermiyor. Yakındır Nvidia ABD devletinin altında çalışmak zorunda kalabilir. O pozisyona geldiler çünkü.
-
İyi de AMD batmanın eşiğine geldiğinde niye müdahale edilmedi? AMD mali krize girmeden önce Intel gibi kendi çiplerini üretebiliyordu. Krizi atlatabilmek için üretim fabrikalarını satmışlardı yanlış hatırlamıyorsam.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kahveci Dayı Modu: ON
İntel'in istikbali parlak yeğenim
-
INTEL'in durumunu 2011'le kıyaslamak saçmalık çünkü sektörün patlama başladığı yılları kıyas almak doğru olmaz ve kıyas alınacaksa satış rakamları olarak zirve yılı esas alınması lazım, sunucu klasmanın da aşırı bir tekel durumu var intel'in, üstad ve yönetici dediğimiz insanlar tipik intel tercihi ile ilerlediler bu algı yeni yeni kırılmaya başladı fakat her zaman olduğu gibi orjinal değil kopyacı olduğumuz için yurt dışına bakım akıma uyma alışkanlığımız yüzünden daha fazla para verip intel sunucular alıyoruz, birde tekel olmanın verdiği güçle rakiplerine zırnık koklatmamak gibi bir piyasa durumu var, laptoplarda yaşadığımız AMD işlemcili sistem görememe durumu yada görsek işimizi görmez halde oluyorlar durumunun aynısı ülkemizdeki sunucu piyasasında dönüyor, yurtdışında akım olmadan Türkiye'de AMD tarafında bir eğilim olacağına ihtimal vermiyorum.
INTEL'in batması mümkün fakat batınca hiçbirşey kaybolmuyor devlet gözetiminde yine bir ABD'li firma tarafından satın alınıp hayatına devam eder, patent ve lisans vs yüzbinlerce para eden şeyin yine bir ABD'li firmanın kontrolüne satışı izni verilene kadar INTEL'in kıvranacağını düşünüyorum, berbat bir halde olmalarına rağmen en azından bir işin ucundan tutunup oradan bir hava yakalarız dememeleri beni bu düşünceye itiyor.
Onca yatırımla didinip kurdukları grafik ekibi ve nispeten işe yarar bir ürünle çıkmış olmalarına rağmen büyük burunları onların piyasaya yayılmasını engelliyor, çok büyük bir iş başarmış gibi ucuza vermeyelim havasındalar.:)))
Bu firma nasıl adam olsun, ya intel demek size sattığı işlemci ile adeta köle sahip ilişkisi kurmak isteyen zihniyet demektir. quallcomm firması sanırım intel'in durumunu anlamış olacakki satış dedikodularına set çekecek açıklama yaparak ileride daha ucuza işi kapatmayı düşünüyorlar, belki ileride broadcom'a satılacağını okuyabiliriz kim bilir. iyice silkelenmeden kimsenin almaya yelteneceğini düşünmüyorum çünkü ortada zengin bir geçmiş yüklü bir envantere sahip kötü yönetilen bir şirket var, alacak olan şirketin seceresini hatim etmeden intel'in satışına izin vermezler. ABD'li olan yine ABD'lilerde kalır.
-
Ona da müdahale edildi. Amd patentler konusunda Çin ile flört aşamasındaydı, sonra amerikalı bir yatırım şirketi hisse aldı ve sermaye sağladı, Lisa su'nun başa geldiği yeni dönem bunların sonrasında başladı. İnsanlar zannediyor ki ceo değişti şirket toplarlandı, yeni tasarım yapacak AR-GE bütçeleri var mıydı diye soran yok. Ayrıca AMD fabrikalarını 2009 globalfoundries adlı yarı iletken üretim şirketini kurarak üretim tesislerini bu yeni şirkete devretti ve 2012 gibi tüm hisselerini elden çıkardı, o dönemden sonra pek de stratejik değildi ama batması yine de iyi olmazdı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .V. -- 7 Şubat 2025; 18:5:23 > -
Eskiden (2000li yıllar) intelin bir prestiji ağırlığı vardı, genelde amd alan kesim parası intele yetmeyen kişilerdi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
AMD Zen çekirdekleri ile çok iyi işler çıkardı. İstediği gibi ölçekliyor. Şuan rekabet 1024 çekirdek olsun, AMD buna cevap verebilecek mimariye sahip görünüyor.
-
Yıllardır bizi gıdım gıdım performans artışı ile oyalayan ve sürekli değiştirmek zorunda bıraktığı anakartlar ile masrafa sokan intelin mevcut durumuna hiç üzülmüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ABD, savunma sanayisi için çip üretiyor da ondan. Hem tasarımını hem de üretimini yapıyor. Başka bir devletin savunma sanayisi için çip ürettiğini düşünsene, ne kadar korkunç!
-
Zamanında intel buna benzer bişey gene yaşadı amd gene böğle tokatladıdı inteli
sonra amdenin elemanları para basıtı transfer etti sonra şahlandıydı.
intel batmaz bişekilde bundan sıyrılır
-
Amd ryzen serisi ile çıkardı koydu masaya. O zamandan belliydi Inteli zor günlerin beklediği
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Nomad_ -- 8 Şubat 2025; 9:23:47 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Intel'in en büyük avantajı kendine ait çip fabrikaları var. AMD'de ise yok çünkü Bulldozer kabusu sırasında fabrikayı sattılar.
-
Beter olsunlar şimdiye kadar kazandıklarını saysinlar Türkiye deki fiyat politikası efsane alan alsın ben 5 yıl daha almam PC
En Beğenilen Yanıtlar

Intel, sadece ABD için değil Batı dünyası için de stratejik ve alternatifsiz. Çünkü Intel, hem çip tasarımı hem de üretimi gerçekleştiriyor.
|
Intel neden stratejik? Amerikan şirketi tamam anladık da sonuçta alternatifsiz değil. Çünkü AMD de Amerikan temelli bir şirket. Birbirinden farkları yok.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X