Şimdi Ara

Intel'in yeni ekran kartı Arc B580 çıkmadan test edildi: İşte sonuçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Intel'in yeni ekran kartı Arc B580 çıkmadan test edildi: İşte sonuçlar
    Intel'in yakın tarihte tanıttığı Intel Arc B580 ve B570 ekran kartları, hem performans hem de uygun fiyatıyla dikkat çekmeyi başarmıştı. Şimdi geri sayım sürerken, Intel Arc B580 modeline ait kıyaslama sonuçları internete sızdı. Peki ikinci nesil mimarinin üst seçeneği neler sunuyor? Gelin sonuçlara hep birlikte göz atalım.

Intel Arc B580 çıkmadan test edildi

Kaçıranlar için Intel Arc B580, Xe2 mimarisi üzerine inşa edilmiş bir yapıya sahip. Yeni mimari önceki nesil Xe1 mimarisine kıyasla yüzde 70 daha iyi çekirdek başına performans ve yüzde 50 daha yüksek verimlilik sunuyor. Teknik tarafta ise ekran kartına 20 Xe2 çekirdeği, 12 GB GDDR6 bellek, 456GB/sn bant genişliği, 192-bit veri yolu, 2.6GHz saat hızı ve 190W TDP eşlik ediyor.

Daha önce Intel, Arc B580'e ait kıyaslama sonuçlarını zaten paylaştı ve bu sonuçlar ışın izleme rakamları dahil oyun ve çeşitli uygulamaları kapsıyordu. Yeni sızıntıda ise, ekran kartının 48 GB DDR5-8400 belleğe sahip Intel Core Ultra 9 285K sistemde test edildiğini görüyoruz. 

Intel'in yeni ekran kartı Arc B580 çıkmadan test edildi: İşte sonuçlar
    Performans açısından Intel Arc B580, Vulkan API testinde 103.445 puan ve OpenCL API testlerinde 98.343 puan alıyor. Karşılaştırma için AMD Radeon RX 7600 XT benzer testlerde sırasıyla 87.270 puan ve 83.918, GeForce RTX 4060 ise 97.127 ve 101.732 puana sahip. Bu da Arc B580'in Vulkan API'de rakiplerinden sırasıyla %19 ve %7 oranında daha yüksek puan aldığını gösteriyor. OpenCL bölümünde ise RTX 4060'ın biraz gerisinde. 

Ayrıca Bkz.Intel Arc B580 ve Arc B570 tanıtıldı: Uygun fiyat, güçlü performans

Tabii ki tüm bunların sentetik kıyaslamalar olduğunu unutmamak gerek. Battlemage serisinin oyunlarda ne kadar iyi performans gösterdiğini görmek için bir süre daha kadar beklememiz gerekecek. Hem Arc B570 (219 dolar) hem de Arc B580'in (249 dolar) 13 Aralık'tan itibaren raflarda olacağını hatırlatalım. 

Kaynak:https://wccftech.com/intel-arc-b580-battlemage-gpu-benchmarks-leak-faster-than-rtx-4060-rx-7600-xt/

• INTEL'in bu strateji ile önceki nesildeki performansının üzerine ne kadar koyacağını göreceğiz, şahsen bu durumda olmalarına rağmen rakipleriyle denkmiş gibi fiyatlama yapmalarına sinirleniyorum, yaygınlaşmamak için agresif fiyat politikası uygulamamaya ısrar etmelerini görmek daha bir sinir bozucu, yıllarca nvidia alıp sorunsuz yazılım desteği ile orta seviye kart kullanan birisi gidip sizin kartınızı niye tercih etsin.

Bu kartların pazarlama stratejisi aşırı ukala burnu dik yöneticiler tarafından mı yapılıyor merak ediyorum. Nvidia kart için imkanı olmayan gidip AMD modelini seçiyorken gidip intel kartı niye seçsin? devam edin bakalım.
  • INTEL'in bu strateji ile önceki nesildeki performansının üzerine ne kadar koyacağını göreceğiz, şahsen bu durumda olmalarına rağmen rakipleriyle denkmiş gibi fiyatlama yapmalarına sinirleniyorum, yaygınlaşmamak için agresif fiyat politikası uygulamamaya ısrar etmelerini görmek daha bir sinir bozucu, yıllarca nvidia alıp sorunsuz yazılım desteği ile orta seviye kart kullanan birisi gidip sizin kartınızı niye tercih etsin.

Bu kartların pazarlama stratejisi aşırı ukala burnu dik yöneticiler tarafından mı yapılıyor merak ediyorum. Nvidia kart için imkanı olmayan gidip AMD modelini seçiyorken gidip intel kartı niye seçsin? devam edin bakalım.

• Nusret'in döktüğü tuz kadar VRAM koyan Nvidia, seri utanıyor.

• Güzel gelismeler.
    Amd ve nvidianin bi taraflari fena kakmisti...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki sürümü de pek güçlü değil b580 modeli rtx4060 gücünde, ben daha güçlü bir model olur diye bekledim tahminen 4070 süper veya 4080 gücünde bir cihaz bekliyordum acaba iki modelin sonrasında xe2 serisinde daha fazla model çıkacak mı ?

• mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    Yemin ederim bu tuhaf hareketleri birçok şirkette görüp ben de anlam veremiyorum. Ar-ge için geçen haberlere bakınca milyarlarca dolar yakıyorlar. Pazar payı için de Intel şu an gpu yakasında para yakması gereken konumda. Dediğiniz gibi "millet niye tercih etsin?" Ucuz olsun ki birçok kişi tester olsun. Driverda da otomatik örnek göndermek için izin iste. Bir sürü debug verisi ama yok yapmıyor. Çok ilginç gerçekten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: s_demirci_53

İki sürümü de pek güçlü değil b580 modeli rtx4060 gücünde, ben daha güçlü bir model olur diye bekledim tahminen 4070 süper veya 4080 gücünde bir cihaz bekliyordum acaba iki modelin sonrasında xe2 serisinde daha fazla model çıkacak mı ?
    Daha 2.seride 4080 gücünde ve verimliliğinde gpu çıkarmak neredeyse imkansız ve manasız. Yapması için çok para harcamış olması, yapsa da milletin niye Nvidia'yı bırakması gerektiğini anlatması gerek.%80 - %90 civarı oyuncunun yer aldığı orta kesimi hedefliyor belli ki. Bu kadar kolay ve güçlü gpu üretilse zaten çin çoktan kendi gpularını yapardı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kendimden misal vereyim sene 97 yazın sonuna doğru, sağa sola eş dost tanıdıklara toplama PC yaptığım dönemler birisi için makine hazırlarken fiyat performan olarak cazip Nvidia TNT yongalı kart bakmıştım, asus olması lazım miro yada elsa'da olabilir çok zaman oldu. nvidia 'nın yayılması tanınması o zamanlardan başladı, ilk çip'leri NV1 pasif kalmıştı. 3dfx'e göre hem tek başına çalışması hemde çok iyi f/p oranı vardı, oepngl avantajı da ayrı bir şeydi, neyse bunlara bakıp avantajı vardı aldık kullandık memnun olduk.

Bu düdük INTEL sanki matah bir ürünü varmış gibi doğrudan rakiplerine göre kart yapıp iş bitirmeye çalışıyor. tanınma döneminde buna cüret eden iyi bir malı varken saçma sapan fiyat çeker durur. bu nesil'de durağan bir satış performansı gösterirseler saftirikler sektörden tamamen sektörüp gidebilirler. :))

INTEL'in yapmadığı iş değil 3Dnand deyip micronla geliştirdikleri NAND çipini yıllarca aşırı pahalı satmaya çalıştılar olmadı defolup gittiler. halbuse en kaliteli SLC'den daha dayanıklı ve uzun ömürlü SSD'ler yapabiliyorlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_clk -- 10 Aralık 2024; 1:13:47 >

• s_demirci_53 kullanıcısına yanıt

Enerji verimliliğine gidip tamamen orta segment odaklı takılıyorlar. XeSS'i daha da geliştirip 4070 performansı olmasa da yaklaşan bir performansla oyunlar oynanabilir.

Bu b580'in çıkışı öncesinde a750 aldım 5900'e. Ne kadara gelir bilinmez ama A750 bile günümüz oyunlarında fhd performansı olarak yeterli.

Muhtemelen B750 ve B770 gibi kartlar gelecek. B580, A580 yerine giriş seviyesine geldi. Buradaki amaç şu; Nvidia yeni kartlarını tanıttığında üst seriden başlar biliyorsunuz, 5090 5080 ve 5070 tanıtırlar bir süre geçtikten sonra 5060 ve 5050 gibi giriş seviyeler gelir. AMD politikası da böyle hemen hemen, önce güçlü kartlar.

Intel bunu fırsat bilip kendisinin göz diktiği giriş ve orta seviye başlangıç diyeceğimiz kartları hızlıca sürecek piyasaya. 4060 ve rx 7600 gibi kartların pazar payından kapacak, yeterince kart satıp artık sektörde varlığı tamamen kabul edilince orta seviye kartlarını çıkaracaktır. Malum nvidia ve Amd çok güçlü kartlarla gelecek, şimdiden üst seviye kartlarım bunlar diye duyursa bile kimse dönüp bakmayacaktı. Baharda çıkarır, diğer firmaların performans olarak altında kalsa bile uygun fiyatlandırma, bol vram, olgunlaşmış bir yazılım desteği ile yine belli bir satış yapabilir.

Naçizane kişisel fikirlerim bu yönde.

• Impheatus I kullanıcısına yanıt
    Bence hazırlandığı her nesilde her güçte kartı tanıtması daha iyi olur, ilk seride güçlü bir kart çıkarmadı, böyle olunca Intel güçlü ekran kartı üretemiyor algısı oluşmaz mı?

Bu ilk nesillerinde Amd'den, yapabilirse biraz da Nvidia'nın giriş seviyelerinden pay kapıp kendisini kabul ettirmek için bu stratejiyi uyguluyorlar diye düşünüyorum.

B580'in önceki nesle göre çekirdek sayıları düşük, daha az transistöre sahip, PCİ-E 8x ve 192 bit olarak tanıtıldı. A750 ve A770'e göre epey kırpılmış yani ve bu halde eğer söyledikleri gibi bu kart 4060'dan iyiyse, önceki neslin donanım özelliklerinde kartların geleceğine kesin gözüyle bakabiliriz. 4070/4070 ti seviyelerinde bir kartın geleceğini düşünüyorum fakat daha üstü gelir mi bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 10 Aralık 2024; 13:9:14 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.