Şimdi Ara

Samsung Galaxy S25 Ultra çıkmadan test edildi: İşte erken sonuçlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
2.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung Galaxy S25 Ultra çıkmadan test edildi: İşte erken sonuçlar
    Samsung’un bir sonraki Galaxy Unpacked etkinliğinde tanıtacağı Galaxy S25 serisi için geri sayım resmen başladı. Akıllı telefonlarla ilgili bugüne dek çok sayıda rapor ortaya çıktı ve bu sayede neler beklememiz gerektiğine dair akıllarda çok fazla soru işareti yok. Son olarak Galaxy S25 Ultra, tanıtımdan hemen önce performans testinde görüntülendi. 

Samsung Galaxy S25 Ultra çıkmadan test edildi

Günümüzde Samsung, hepimizin bildiği gibi "Snapdragon for Galaxy" başlığı altında daha yüksek saat hızları sunan Snapdragon işlemcileri tercih ediyor. Galaxy S25 serisinde ise bu kararın devam edip etmeyeceği belirsizdi. Ancak yeni sızıntı, bu sorunun cevabını veriyor olabilir. Listelemeye baktığımızda, Galaxy S25 Ultra'nın 12 GB RAM ve Android 15 ile test edildiğini görüyoruz. 

Telefona güç veren Snapdragon 8 Elite yonga seti ise, performans çekirdekleri için 4,47GHz, verimlilik çekirdeklerinde ise 3,53GHz saat hızı sunuyor. Bu rakamların standart sürümde 4,32GHz ile sınırlı olduğunu belirtelim. Sonuçlara gelirsek, telefon bu hız artışına rağmen, tekli çekirdekte 3.049, çoklu çekirdekte ise 9.793 puan alıyor. Kıyaslamak adına, bir önceki nesil Galaxy S24 Ultra'nın benzer testlerde sırasıyla 2.234 ve 6.807 puan aldığını hatırlatalım. 

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S25 Ultra ve S25+ yan yana görüntülendi

Tabii ki bu sonuçların sentetik kıyaslamalar olduğunu söyleyelim. Keza günümüzde çoğu üretici, daha yüksek Geekbench 6 puanı için pil ömründen ve genel deneyimden ödün vermek zorunda kalıyor. Galaxy S25 Ultra'nın ise, önceki nesil modellerde olduğu gibi 5.000mAh pile sadık kalacağı doğruladı. Dolayısıyla Samsung, verimlilik odaklı daha fazla gelişmeye imza atmış olabilir. 

Kaynak:https://wccftech.com/snapdragon-8-elite-with-overclocked-performance-cores-spotted-running-on-galaxy-s25-ultra/

• Vallahi yazık ya.Pil o kadar önemli değilmiş de yazılım ile bilmem kaç mAh'lık tasarruf sağlanırmış da bilmem ne de,yok büyük pil konursa o pilin kaplayacağı alana karşılık donanım çıkması gerekirmiş de,he kardeşim he pil eklemek için kamerayı çıkaracaklar.10 yıl öncesinin apple kullanıcılarının yorumları bile daha insaflıydı :) Uyuyanları yine uyandırmak bize düştü ellam.O şaomi maomi silikon-karbon pile geçtiği ve çok noktadan şarja uygun piller kullandığı için 5000 Mah'lık Lityum temelli pilin sığdığı hacme 6000-7000 mAh'lık pilleri yüksek şarj hızlarını destekleyecek şekilde sığdırabildi.Yani ne telefonu ağırlaştırdı ne kalınlaştırdı ne de kamera modülünü çıkarmadı bataryaya alan açmak için :) Ama Samsung halen eski teknolojide bataryaları kullandığından kapasite ve şarj hızında ilerleyemiyor.Yoksa senin telefonunun 100 Watt ile de şarj olur da samsung amca pilini düşündüğünden bu hızı sana vermiyor değil :)
    Herşey sayı olmayabilir, ama sizde ben biliyorum havasındasınız Xiaomi de hep 5000 gidiyordu 15 Pro da 6100 mah 15 te 5400 mah, honor magıc 7 Pro 5850,
    Vivo x200 Pro 6000, Vivo x200 Pro mini 6.31 inç kompakt bir ekran ile 5700 mah pil koymuş demekki koyulabiliyormuş dimi. Koyulan fazla pil herkesin hayatını kolaylaştırıyor. Size katılmıyor değilim tabiki işlemciler geliştikçe mimari düştükçe daha düşük güçte çalışabiliyor ama neden 2, 3, 4, saat daha fazla ekran süresi almayalım.
    6k mah demek telefonun 1000 mah'lık yer kaplayan donanımdan feragat etmesi demek. Bu haliyle bile 6 mah'lık telefonlara kafa tutacağına eminim. Kaç mah kullanacağından ziyade verimli kullanması önemli yoksa telefonu olan powerbank kullanıyor oluruz. Bence önemli olan kısım şarj hızını geliştirmeleri iyice.
  • 6000 mah koysa bir yerine batardı
  • addidas_85 kullanıcısına yanıt
    6k mah demek telefonun 1000 mah'lık yer kaplayan donanımdan feragat etmesi demek. Bu haliyle bile 6 mah'lık telefonlara kafa tutacağına eminim. Kaç mah kullanacağından ziyade verimli kullanması önemli yoksa telefonu olan powerbank kullanıyor oluruz. Bence önemli olan kısım şarj hızını geliştirmeleri iyice.
  • Miru kullanıcısına yanıt
    Her şeyi sayı sanan arkadaşlar var maalesef. İşlemci verimliliği, yazılım vs gibi konularda iyileştirme yapınca zaten o 1.000mah'lık fark her türlü kapanıyor. Hızlı şarj batarya ömrünü kısaltıyor ancak en kötü 67w falan koysa o yeterli olurdu.
  • throttle ile baş edip güzel bir pil ömrü verir sorunları da biraz düzeltmiş ise 16gb lık s25 in herhangi bir modeli 2030 a kadar götürecek bir telefon olur. çok değil azcık uğraşsın az sorunlu cihaz çıkartsın ne uçsunlar ne de kör etsinler istiyoruz
  • Guvenryhme kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla hızlı şarjın bataryaya korktuğumuz kadar bir zararı yok. Üstelik elektrikli arabalar sebebiyle batarya teknolojisi hiç olmadığı kadar gelişme atılımı gerçekleştirdi. Çok yakında daha verimli teknolojilerle karşılaşacağız umarım.
  • Değişen tek şey işlemci onu da normal kullanıcılar günlük hayatta farkını fark edemez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vallahi yazık ya.Pil o kadar önemli değilmiş de yazılım ile bilmem kaç mAh'lık tasarruf sağlanırmış da bilmem ne de,yok büyük pil konursa o pilin kaplayacağı alana karşılık donanım çıkması gerekirmiş de,he kardeşim he pil eklemek için kamerayı çıkaracaklar.10 yıl öncesinin apple kullanıcılarının yorumları bile daha insaflıydı :) Uyuyanları yine uyandırmak bize düştü ellam.O şaomi maomi silikon-karbon pile geçtiği ve çok noktadan şarja uygun piller kullandığı için 5000 Mah'lık Lityum temelli pilin sığdığı hacme 6000-7000 mAh'lık pilleri yüksek şarj hızlarını destekleyecek şekilde sığdırabildi.Yani ne telefonu ağırlaştırdı ne kalınlaştırdı ne de kamera modülünü çıkarmadı bataryaya alan açmak için :) Ama Samsung halen eski teknolojide bataryaları kullandığından kapasite ve şarj hızında ilerleyemiyor.Yoksa senin telefonunun 100 Watt ile de şarj olur da samsung amca pilini düşündüğünden bu hızı sana vermiyor değil :)

Herşey sayı olmayabilir, ama sizde ben biliyorum havasındasınız Xiaomi de hep 5000 gidiyordu 15 Pro da 6100 mah 15 te 5400 mah, honor magıc 7 Pro 5850,
    Vivo x200 Pro 6000, Vivo x200 Pro mini 6.31 inç kompakt bir ekran ile 5700 mah pil koymuş demekki koyulabiliyormuş dimi. Koyulan fazla pil herkesin hayatını kolaylaştırıyor. Size katılmıyor değilim tabiki işlemciler geliştikçe mimari düştükçe daha düşük güçte çalışabiliyor ama neden 2, 3, 4, saat daha fazla ekran süresi almayalım.
  • Dün s24 ultra almakla çok da hata ettiğimi düşünmüyorum. Çünkü s25ultra en az 80 binden aşağı süreceklerini sanmıyorum..
  • Karamanenes K kullanıcısına yanıt
    Atladığınız bir şey var ama. Şu anki cihazlar ile günü rahat çıkarıyorsunuz zaten. Yani ben sürekli mobilim ve s23 ultra ile daha yarı yolda kalmadım hiç ki oyun falan da oynarım gün içi. He ama işi gücü olmayan, sabah akşam oyun oynayan, telefonu elinden düşürmeyen birine yetmez tabii ki. Zaten yeni işlemci verimli ise daha fazla pil süresi sunacaktır ve öyle olursa da yeter yani.
  • aydinkaragoz A kullanıcısına yanıt
    S24 ultrayı keskin köşelerin elime batmasından cebimde iz yapmasından başka bir pişmanlığım olmazdı. S25 ultra çok daha risksiz bir tasarımla gelecek daha çok kişiye hitap edecek.

Ben o keskin köşelerden dolayı cihazı değerlendirmeye bile almamıştım geçen sene.
  • norton772 kullanıcısına yanıt
    1 günü zaten yetiyor ben şuan 16 Pro Max ile yazıyorum 2 buçuk aydır kullanıyorum bu süredir sabah 8 de şarjdan çıkardığımda ertesi akşam şarja takıyorum gün aşırı 3- 4 kere anca takmışımdır. Burda demek istediğim ekran süresi daha fazla uzatılabilir bununda kimseye zararı olmaz ama pazarlama politikası denen birşey var. Elimdeki tlfnda 4685 mah pil var ve 6.9 inç bir telefon %25 daha artılıp 5856 mah olsa oyuncu biri olmadığın taktirde 2 günde bir şarja takarsın pil sağlığı korunmuş olur tabi bizler için firma tarafından bakarsan eksi birşey
  • Nasıl olsa bize exynos gönderirler.
  • Miru kullanıcısına yanıt

Hocam diğer firmalar yeni batarya teknolojisine geçtiler (silikon karbon)daha yüksek kapasite daha ince batarya yaptılar inceleyebilirsin.Oppo find x8 vivo 200 realme 7 pro , oneplus13 6,000mah ve fazlası olup daha ince yeni teknoloji siliko karbon batarya teknolojisi ile sürdüler piyasaya, Samsung çağ dışı donanımla 2025 de hala devam ediyor,

6100 Mah kapasitede 7,9 mm incelik, örnekler çoğaltılabilir

• optimus95 kullanıcısına yanıt
    Bunu bilmiyordum, o açıdan bakınca evet Samsung'un da ayak uydurması lazım. Eskiden Samsung yeni teknolojileri hemen getirirdi ama zamanla Apple gibi cimrileşmeye mi yoksa temkinli ilerlemeye mı başladı bilemiyorum. İsteseler getirilebilecek çok fazla teknoloji var ama bilerek küçük küçük veriyorlar hep.
  • optimus95 kullanıcısına yanıt
    Silikon Karbon Batarya Kullanım Ömrü Şimdiki Polimer Bataryalardan Daha İyi Mi?
    Kapasite Yüksek Ömrü de Yüksek Mi?

Yapan yapıyor hepsini birden zaten. Siz böyle elma aşıkları gibi konuşmaya devam ederseniz 2030 da 67w şarj hızını anca görürsünüz.

• addidas_85 kullanıcısına yanıt
    Samsung her zaman inovasyonun öncüsü ve lideri olmuştur Apple'da kim, Çinlilerin yaptıkları bir halta yaramıyor zaten 120w koysa ne yazar. Son yaptırımlar sonrası en iyi özelliğin hızlı şarj olacak, gidip sadece hızlı şarj için alırsın :D
  • Mersin(Caretta) kullanıcısına yanıt

satın aldığınız telefonu 10 sene kullanıyorsanız , ömrü elbette yetmeyebilir 😁 kaç sene kullanmayi düşünüyorsunuz?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.